Mebourne - Ausztrália - hajosutak.com

10 Csodás Hely, Ami Miatt Megéri Ausztráliába Utazni

Ausztrália megannyi változatos lehetőséget kínál a kíváncsi utazóknak; világörökségi nevezetességeivel, természetvédelmi területeivel, különleges állataival, fehér homokos strandjaival és hangulatos nagyvárosaival az aktív és passzív pihenésre vágyókat is várja ez a hatalmas, egész kontinenst elfoglaló ország. Látogasson Ön is hajóval Ausztráliába, ha igazán különleges élményre vágyik!

Íme néhány kihagyhatatlan hely Ausztráliában, amelyek könnyen belopják magukat az odalátogatók szívébe.

1. NAGY KORALLZÁTONY

Lenyűgöző szépségével a világ 7 természeti csodájának egyike, továbbá az UNESCO világörökségi helyszíneinek részét is képezi. Ez a világon a legnagyobb zátonyrendszer, mivel csaknem 3000 korallzátonyt, kisebb szigeteket és homokzátonyokat is magába foglal. Évmilliókon keresztül formálták különböző élő szervezetek milliói, így végül egy csodásan színpompás és változatos formákból összetett egyedülálló szépség alakult ki belőle. A búvárok paradicsoma, de az amatőr szemeknek is páratlan látvány.

2. SYDNEY

Az ország legnagyobb és legrégebbi városaként egy igazi pezsgő metropolisz. Bár a hajóutak során a kikötési idő általában 8-10 óra körül van, a legfontosabb látnivalókat így is besűrítheti idejébe. Gyönyörű strandok, változatos érdekességeket felvonultató kikötő, felfrissülést ígérő parkok, lélegzetelállítóan magasodó felhőkarcolók láthatók a városban. Az ellenállhatatlan látványhoz az Operaház és a Harbour Bridge (magyarul Kikötő híd) járulnak hozzá. Érdemes ellátogatni a Royal Botanic Gardensbe (Királyi Füvészkert) is, mely pihenésre, kikapcsolódásra és közösségi programok számára is bűbájos park. A régi olimpiai faluba és érdemes elmenni, ahol ma hotelek, parkok, közösségi és sportlétesítmények találhatók, mivel az olimpia után átalakították ezt az építészeti remeket.

3. KAKADU NEMZETI PARK

Turisták körében valamiért kevésbé felkapott hely, pedig az UNESCO világörökségi listáján is helyet kapott. Igazi természeti csodát élhetnek át az idelátogatók! Az ausztrál krokodil, az ország legfélelmetesebb hüllője itt bármikor könnyen megleshető gyönyörű élőhelyén, de találkozhatunk a névadó kakadukkal és kengurukkal, dingókkal is. Azonban nem csak a természeti örökségek miatt érdemes meglátogatni a parkot, mivel a kulturális központban megismerkedhetünk a bennszülött őslakosok életével és hagyományaival. Továbbá a homokkőbarlangokat díszítő kb. ötezer sziklafestmény, melyek közül egyesek 25 ezer évnél is idősebbek, szintén megér egy misét.

4. VÁLTOZATOS TERMÉSZET

A világ hatodik legnagyobb országaként csodálatos természeti sokszínűséget tapasztalhatunk Ausztráliát bejárva. Havas hegytetők, forró és kopár sivatagok, esőerdők, hűsítő tengerek – és mind saját, egyedi élővilággal büszkélkedhet! A kontinens egyedülálló őstörténetéből fakadóan az itt élő hüllők 90%-a és a madarak kb. 70%-a annyira egyedi, hogy a világon sehol máshol nem találkozhatunk velük. Fedezze fel a kenguruk és a koalák élőhelyét vagy látogasson el éjszakai pingvin lesre!

5. SZÖRF

Önnek is megfordult már a fejében, hogy milyen jó is lenne végre nem csak a TV képernyőjén keresztül látni ezeket a furcsa, napbarnított, szörfdeszkás alakokat, akik lazán megülnek a hullámok hátán, esetleg szívesen közéjük is tartozna? Az ország a szörfösök édenkertje: partjai mentén hatalmas hullámokban törik meg az óceán morajlása, ezzel páratlan lehetőséget biztosítva a hullámlovagoknak. Tehát szörfdeszkára fel!

6. ULURU, AVAGY AZ AYERS SZIKLA

Ez az ausztrál őslakosság hagyományainak szíve, akik 60 ezer évvel ezelőtt népesítették be a földrészt. Az Ayers Szikla egy majdnem 350 méter magas homokkő a sivatag közepén terül el. Körbe tele van olyan üregekkel és különböző formációkkal, melyeket ősi áldozati helyekként azonosítottak a régészek. A hely mágikus szépsége a különböző napszakokban változó színének is köszönhető; hajnalban és naplementekor a fényviszonyoknak köszönhetően vörösen izzó heggyé változik.

7. COOBER PEDY

Ez a körülbelül 3500 fős lélekszámú kisváros egyre kedveltebb úti célja a turistáknak. Ez az apró település, mely a sivatag közepén terül el, a világ opálbányászatának egyik legnagyobb központja. A forróság miatt a lakói föld alatti házakban élnek, melyeket dombok és hegyek oldalába vájva alakítottak ki. Ezzel az utazók számára egyedülálló lehetőséget biztosít arra, hogy kipróbálják, milyen a föld alatt éjszakázni sötét de tágas szobákban. A föld alatt egyébként nem csak lakások, hanem boltok, bárok, múzeumok is találhatók – ennek köszönheti a város teljesen egyedi vonzerejét.

8. KULTURÁLIS SOKSZÍNŰSÉG

A multikulturalizmus tökéletes megvalósulása ez, melyet öröm nézni. Ausztráliát kissé elázsiásodás jellemzi, ugyanis az elmúlt évtizedekben egyre több a kelet- és délkelet-ázsiai bevándorló, de ez nem okoz feszültséget, sőt! A különböző nemzetek megtanultak egymás mellett élni, és még profitálnak is ebből. Tisztelik egymás kultúráját, a más-más helyekről jött örökségek okozta káosz különös bizsergést ad a városoknak.

9. MONKEY MIA

Az ország nyugati partjainál, Perth-től 900 km-re északra található ez a gyönyörű, fehér homokos, kristálytiszta vizű strand, melyet a naponta idelátogató, rendkívül szelíd, palackorrú delfinek tesznek igazán varázslatossá. Nem fogságban élő vagy idomított delfinek, egyszerűen nagyon barátságosak és szeretik az emberek közelségét; azt is engedik, hogy etessék őket a kíváncsi utazók.

10. AUSZTRÁL EMBEREK

Pozitív kisugárzásukkal, barátkozó természetükkel, önzetlen segítőkészségükkel könnyen belopják magukat az utazók szívébe az ausztrál emberek. A hajók kikötése során lesz ideje megtapasztalni, hogy rendkívül nyitottak, mosolygósak, mindennek a jó oldalát figyelik. Nem aggódnak a jövőn, mindig a legjobbat remélik. Életörömük ragadós, hamar megfertőzik vele az odalátogatókat, így az ott-tartózkodást ez a hangulat még élvezetesebbé teszi!

Ausztrália - hajosutak.com
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen