10 dolog, amit a biztonságos hajózásról tudni kell a Costa-val

A hajóutak biztonságáról a nemrég bevezetett „Costa Safety Protocol” fog gondoskodni, amely kifejezetten a nyaralási élmény maximalizálására törekszik úgy, hogy közben minden utas biztonságban érezheti magát.

Az előírások többek között szólni fognak a személyzet tagjainak biztonságáról a munkavégzés közben, a foglalási folyamatról, a beszállásról és kiszállásról a kikötőkben, a fedélzeten töltött időről, a kirándulásokról, illetve az egészségügyi ellátásról.

1. Extra figyelem minden egyes utas esetében

A chek-in folyamata teljesen online fog működni, ás 72 órával a beszállás előtt fog megnyílni. Ahhoz, hogy az utasok megkapják a jegyüket, előzetesen ki kell tölteniük egy kérdőívet az egészségügyi állapotukkal kapcsolatban.

A beszállásnál kötelezően be kell tartani az utasoknak a másfél méteres távolságot egymástól.

A terminálon minden utasnak át kell esnie egy testhőmérséklet mérésen, illetve egy egészségügyi vizsgálaton, a biztonság megóvásának érdekében.

2. „Okos” utazás

A legjobb módja az utasok védelmének, ha mindenki előre lefoglalja a különböző programjait a  www.mycosta.com weboldalon, így nem kell sorban állni a fedélzeten.

A Costa App-ot és a QR kódokat le kell tölteni utazás előtt, így mindenki élvezheti az utazást teljes digitális biztonságban.

A hajókon lévő újdonságokról és hírekről az utasok a közösségi terekben elhelyezett interaktív monitorokon, a kabinokban az Info TV-n, illetve a legújabb Call Me szolgáltatás keretein belül tájékozódhatnak.

3. Több hely az utasok számára

A fedélzeten utazók számát a hajótársaság lecsökkentette, így mindenki biztonságosan be tudja tartani az előírt távolságtartást.

A közösségi terekben meghatározott számú utas tartózkodhat egyszerre.

A hajók legénysége segíteni fog az utasoknak, abban, hogy a legkönnyebben be tudják tartani az előírt távolságtartást.

4. A hajó biztonságos használata

A fedélzeten a közösségi terekben a maszk használata kötelező.

A hajó legfőbb részein kézfertőtlenítők lettek kihelyezve.

A személyzet szintén megkap minden eszközt ahhoz, hogy biztonságban végezhessék a munkájukat.

5. Az étkezés

Ahhoz, hogy az éttermekben is be lehessen tartani az előírt távolságtartást, az utasok azokkal ülhetnek le egy asztalhoz étkezni, akik a foglalás szerinti utastársaik.

A reggeli és az ebéd esetében sokkal hosszabb ideig lesznek nyitva a fő éttermek, így minden utas biztonságban étkezhet.

Az asztaloknál található QR kód leolvasásával az utasok tájékozódhatnak a napi menü tartalmáról, illetve a kínálatról. Ha rendelni szeretnének, a biztonsági jelzéseket követve tehetik meg azt.

6. Éjjel-nappal vidámság

A megszokott előadásokat és kikapcsolódási formákat ugyanúgy élvezhetik az utasok, mint korábban. Az előadásokat és showműsorokat hetente többször ismételni fogják, így mindenki részt vehet rajtuk biztonságban.

A konditerem, a kaszinó, a spa és a medencék ugyanúgy az utasok rendelkezésére állnak, ellenben a férőhelyeket száma minden esetben korlátozva lesz.

A gyermekek is biztonságban játszhatnak: a Squok Club-ban naponta többször is fertőtleníteni fogják a közös területeket, meghatározott időpontokban lesz nyitva, illetve itt is korlátozni fogják a férőhelyek számát.

7. Exkluzív kirándulások

A Costa parti kirándulásai teljesen biztonságosak: a hajótársaság kifejlesztett egy új módszert, hogy mindenki be tudja tartani a távolságtartást, amely a limitált csoportméretnek és az eldobható fejhallgatóknak köszönhető.

A transzferbuszok minden egyes használat után fertőtlenítve lesznek, kevesebb férőhely lesz rajtuk, illetve az idegenvezetők számára kötelező lesz a maszk viselése.

FONTOS: Kizárólag a hajótársaság hivatalos kirándulásaival lehet leszállnia hajóról. A kirándulást elhagyó, illetve egyénileg leszálló utasoktól megtagadják a visszatérést a hajóra.

8. Tiszta levegő, fertőtlenített környezet

A közösségi terek naponta többször is fertőtlenítve lesznek vírusölő tisztítószerek használatával.

A kabinok is szintén naponta ugyanígy fertőtlenítve lesznek.

A fedélzeti levegő keringetési rendszerbe újfajta szűrőket szereltek fel, így a beszívott levegő biztonságosabb zárt térben.

9. A legénység

A legénység tagjai egy teljesen új képzésen vettek részt, amely során elsajátították a biztonsági protokoll részleteit.

Ha az utasok között bárki betegség jeleit mutatja, a legénység azonnal tud cselekedni, így megelőzhető lehet a tömeges megfertőződés.

A legénység minden tagja kötelezően átesik egészségügyi vizsgálatokon, illetve testhőmérsékletüket gyakran mérni fogják.

10. Orvosi ellátás

Minden Costa hajót felszereltek egy korszerű egészségközponttal, ahol képzett orvosok végzik a munkájukat.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen