Disney Fantasy kabin - Disney hajótársaság - hajosutak.com

12 Tevékenység, Amit Ne Csináljon Kabinjában!

 1. Ne dohányozzon: a legtöbb hajótársaságnál tilos a kabinban, illetve a balkonon dohányozni, ezért sajnos fel kell menni a dohányzásra kijelölt területre. De azért a hajótársaság néhány helyet kijelölt a felső szinteken, illetve egyes társalgó helyiségekben engedélyezi a dohányzást.
 2. Ne gyújtson gyertyát/ füstölőt vagy vasaljon ruhákat. Bármi, ami tűzzel jár vagy magas hőt kelt, veszélyes és nem használhatóak a kabinban. Engedélyezett: a kabinokban általában található hajszárító, illetve a hajótársaság felengedi a hajvasalót és a hajsütőt a fedélzetre.
 3. Ne használja a hajszárítót a fürdőszobában: a fürdőszobában lévő aljzat nem ad le elég feszültséget a hajszárító számára (viszont az elektromos borotvát tudja használni), ami miatt akár ki is éghet egy biztosíték, vagy zárlat következhet be, ami miatt nem lesz népszerű a szomszédok között. Inkább a szobában szárítsa a haját!
 4. Ne legyen túl hangos: hangoskodhat, ha szeretne, viszont ha nem akarja, hogy a szomszéd kabinokban lakók tudjanak a dolgairól, akkor inkább csendesebben beszélgessen kabintársával.  A tengerjáró hajókon a kabinok fala nem olyan vastag, ezért a hang jól terjed főleg a „connecting”-es kabinok esetében. Udvarias dolog, ha nem vitatkozik, nem tévézik hangosan a kabinjában, mellyel mások nyugalmát megzavarná.
 5. Ne mászkáljon meztelenül a kabinban: a kabin nem olyan privát, mint a saját otthona. Több utazó is szembesült ezzel, mikor a fürdőszobából kiléptek anyaszült meztelenül, hiszen a takarító személyzet kopogását nem lehet hallani a zuhanyzótól. Vagy ha már kikötött a hajó, akkor a kikötői munkások, vagy a szomszéd dokkban álló hajó utasai beláthatnak a kabinba. (“Ha mi látjuk őket, akkor ők is látnak minket” elven működik.) Javasoljuk, hogy húzzák be a függönyöket ilyenkor, illetve a fürdőszobából való kilépés előtt ellenőrizzék, van-e más a kabinban.
 6. Ne hagyja nyitva az erkélyajtót:a hajótársaság nem örül, annak ha az erkély ajtó este nyitva marad, mivel légkondicionáló működik a kabinokban. Javasolják, hogy az energiamegtakarítása szempontjából erre az időtartamra kapcsolja ki a légkondit. Nem javasoljuk, hogy egyszerre nyissa ki a kabin ajtót és az erkély ajtót, mivel ilyenkor bekészített reklámanyag könnyen szárnyra kaphat.
 7. Ne hagyjon ruhákat száradni az erkélyen: A nedves fürdőruha nem szárad olyan gyorsan, mint ahogy szeretné a kabin zuhanyzójában, ezért úgy gondolja, hogy a balkonon hamarabb száradna meg? Ne tegye! Több okból sem jó ötlet. A menetszél lefújhatja a kint felejtett holmikat, egy váratlan eső vagy az erkély takarítás miatt még nedvesebbek lesznek a ruhái, mint annak előtte. Illetve vannak olyan hajótársaságok, ahol engedélyezett a balkonon a dohányzás, ebben az esetben pedig figyelni kell arra, hogy semmilyen éghető anyag nem maradjon az erkélyen.
 8. Ne csináljon nagy rendetlenséget a saját érdekében: tudjuk, hogy ez a nyaralása, és nem a rendrakásról szól, hanem a kikapcsolódásról, azonban egy kis rendrakás nem árt, hogy élhető legyen a kabinja. Szükséges a minimális “sétáló hely” a szobában, így a padlón össze-visszaheverő magas sarkú nem okozhat sérülést, vagy elkerülhető az éjszakai mosdóba botorkálás közbeni elesés. Mindemellett a rendetlenségben nehezebb megtalálni a beszálló kártyát, a kirándulás vouchert.
 9. Ne használjon sok, erős parfümöt: a szellőztető rendszer, különösen belső kabinok esetében nem a legtökéletesebb. Amikor fürdőszobában befújja magát a kedvenc virágos illatú parfümével, a kabinban lévő útitársa futhat levegőért kapkodva a folyosóra. Javasoljuk, hogy a parfümből leheletnyit tegyenek magukra.
 10. Ne lopja el a törölközőt vagy fürdőköpenyt: ha a fürdőköntös a mérete vagy a törölköző szuper puha, akkor is gondolja meg, hogy elteszi-e a bőröndbe, mivel a hiányzó tárgyak értékét felszámolják a kártyáján igen magas áron. Ha szeretne magával vinni egy emléket az utazásról, inkább költse el a pénzt az ajándékboltban új dolgokra, minthogy néhány, a kabinban található használt dolgot vigyen haza, melyet már több utas Ön előtt használt. Ha szeretne valamit hazavinni az utazásról ingyen, inkább a napi bekészített újságot, tollat vagy sampont vigye el.
 11. Ne ragasszon semmit a falra vagy az ajtóra: mivel nyomot hagyhat a ragasztószalag a falon, lehúzhatja a festéket vele, ezért a hajótársaság kéri, hogy tartsa tiszteletben a kabinja dekorációját. Ha mindenképp otthonossá szeretné tenni kabinját, vagy a fontos információkat ki szeretné tenni a falra, az nem probléma. A kabin falak és ajtók mágnesesek, így dobjon be néhány mágnest a bőröndjébe és a napi hírleveleket, kirándulási jegyeket gond nélkül fel tudja tenni a falra.
 12. Ne felejtse a széfben a dolgait a leszálláskor: a kabin széfjébe zárhatja a mobiltelefonját, útlevelét, készpénzét, bankkártyáját, de ne hagyja ott azokat. Minden sarokba nézzenek be, nehogy útközben jöjjenek rá, hogy ott maradt valami a kabinban. Ha hajlamos a feledékenységre, javasoljuk, hogy írjon listát a széfbe tett értéktárgyairól vagy tárolja azokat a bőröndjében az ágy alatt, így mindent meg fog találni és nem hagyja fent a kabinban kiszállás után.ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen