2016 tavaszától humanoid robotok a Costa-n és az AIDA-n

2016 tavaszától humanoid robotok a Costa-n és az AIDA-n

Ez ám az igazi különlegesség!

A humanoid robotokkal már nem csak a sci-fi filmekben és a kutatók kezei között, vagy “A jövő” kiállításokon találkozhatunk, hiszen ma már a jövőben élünk! Ezek a – kinézetben is egyre jobban az emberre hasonlító – robotok egyre közelebb jutnak a hétköznapi életünkhöz.

A legújabb és egyik legnagyobb hír, hogy a Costa és az AIDA hajótársaság egy-egy hajójuk fedélzetén alkalmazza a legújabb kiborg technológiát humanoid robotok “személyében”, hogy ők segítség az utasokat hajóútjukon.

Az exkluzív szerződés a francia Aldebaran céggel köttetett, s több mint 1 000 000 EUR értékű; kizárólag a Pepper elnevezésű humanoid robottípusra érvényes. Pepper az első a világon, melyet úgy terveztek, hogy megértse az emberi érzelmeket. Pepper azonban nem csak értelmezni tudja az emberi érzelmeket, de képes térben látni, és érintés-érzékelői is vannak a fején és a kezein.

A Pepper típusú robotok elsőként 2016 tavaszán az AIDAprima és a Costa Diadema hajókon mutatkoznak be.

Miután Pepper üdvözölte a vendégeket, tippeket ad az éttermekhez, rendezvényekhez, parti kirándulásokhoz. Három nyelven is tud kommunikálni: angol, olasz és német.

2015 telén elkészült Pepper, és “részt vett egy szakmai gyakorlaton” az AIDAstella hajón, hogy megtanulja megkülönböztetni és kezelni az utasokat és a személyzetet.

Michael Thamm, a Costa csoport vezérigazgatója azt nyilatkozta: “az érzelmekkel felruházott robottal folytatni tudjuk azt a hagyományunkat, miszerint elsők vagyunk az innovációk alkalmazásában. Számunkra ez egy fontos lépés márkánk digitális jövője felé. Biztos vagyok benne, hogy utasaink szeretni fogják Peppert.”
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen