2019-ben jön a Costa Smeralda!

A Costa Cruises legújabb hajójának nevét, mely 2019 november végétől teljesít majd szolgálatot, 2017. szeptember elején jelentette be az olasz társaság. A Costa Smeralda építését Finnországban, a Meyer Turku hajógyárban kezdték meg; megépülése után súlya meghaladja a 180.000 tonnát, illetve 337 méter hosszúsággal rendelkezik, és összesen 2.600 kabinban lesz elszállásolható a maximum 6.522 utas. A fedélzeten továbbá 1.678 fős legénység fogja biztosítani az utasok kényelmét.

Nevét Szardínia gyönyörű, legfőbb turistaparadicsomáról kapta, melyet angolul Emerald Coast-nak is neveznek. Ezen a területen tudatosan ügyelnek arra, hogy a lehető legjobban kiaknázzák a turizmusban rejlő lehetőségeket, miközben a fenntarthatóságot is szem előtt tartják.

A Costa Smeralda fedélzetén rengeteg újítással lehet találkozni a szórakoztatást illetően. Az 1 és 3 év közötti gyermekeknek szerveznek gyermekklubbot, ahol animátorok játszanak a picikkel, mialatt a szülők pihenhetnek egy kicsit. A fedélzeten továbbá szervezni fognak silent party-kat, ahol minden résztvevő kap egy fejhallgatót, így a hangos zene nem fogja zavarni a hajó többi utasát. A legnagyobb újítás talán ezek közül a “Virtual Band”, azaz egy olyan buli, amely során egy hatalmas LED falon szemkápráztató vetítéseket láthatnak a szórakozni vágyók.

A Costa Smeralda hajó kialakítása közel áll ehhez az elképzeléshez: különlegessége, hogy a Costa Cruises flottájának első olyan tagja, melyet cseppfolyós földgáz (LNG) hajt majd, ami jelenleg a legtisztább égethető fosszilis üzemanyag a világon, és a legpraktikusabb megoldás az egyre szigorúbb kibocsátási határértékek kezelésére. Az LNG használata lehetővé teszi a kén-dioxid (SOx) kibocsátásának kiküszöbölését, a szén-dioxid (CO2) kibocsátásának 25% -kal, a nitrogén-oxidok (NOx) és 85% -kal a részecskék kibocsátásának csökkentését. Ez által a hajó kevésbé terheli meg a környezetet, kevésbé fokozza az üvegházhatást, mint egy hagyományos üzemanyaggal hajtott tengerjáró hajó, mivel kevesebb szén-dioxidot bocsát ki. Az új generációs hajók ilyen típusú meghajtásának elfogadásáról szóló döntés a stratégiai jövőkép részét képezi, amely a 2030-ig tartó időszakra szóló fenntartható fejlesztési menetrend célkitűzéseinek teljesítését szolgálja. A Costa Smeralda egy új hajóosztályt képvisel a társaság flottájában, első testvérhajója 2021-re várható majd.

“A két új hajó valódi globális innovációt jelent a szektornak, mely új lehetőségeket hoz a hajóztatásba. A Smeralda és testvérhajója az első olyan tengerjárók között lesznek, melyeket LNG működtet, így elősegítik a zöld technológia fejlődését és előretörését…” – nyilatkozta Neil Palomba, a hajótársaság elnöke.

A Meyer Turku hajógyár vezérigazgatója, Jan Meyer is örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az ő cégét bízták meg az új, LNG-hajtású hajók gyártásával, melyben kreativitásuk és tapasztalatuk egyaránt segítségükre lesz.

A hajó fedélzetén megtalálható egy 400 négyzetméter alapterületű múzeum, ahol minden kiállított tárgy saját történettel bír, a divattól kezdve egészen a szállítmányozásig. A múzeum mesés formatervezése és multimédiás kialakítása hozzájárul a modern és a stílusos élményhez.

A kabinok kialakításában is innovatív megoldással lehet találkozni, mivel a Costa Smeralda fedélzetén olyan kabinkategóriában is lehet utazni, amelyre eddig még sohasem volt lehetőség. A legújabb teraszos kabin egy balkonnal és egy fajta télikerttel rendelkező kabin, amely sokkal tágasabb és kényelmesebb, mint a hagyományos balkonok kabinok.

A Costa Smeralda 2019 év végétől Nyugat-Mediterrán hajóutakon fog szolgálatot teljesíteni. A hajó Savonából, Barcelonából, illetve Civitavecchiából fogja megtenni tengeri körútjait.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen