Túlárazott termékek a fedélzeten - hajosutak.com

4 túlárazott termék, amit nem érdemes megvásárolni a hajó fedélzetén

Egyes hajókon vannak olyan üzletek, melyek széles választékkal rendelkeznek, és vámmentes jelzéssel vannak ellátva, tehát nem kell a helyi adót kifizetni a termékek árán felül. Olyan akciókat hirdetnek, melyek túl szépek ahhoz, hogy igazak legyenek. Az igazság az, hogy némelyik termék igazán megéri, de nem mindig csinálunk jó üzletet a hajókon történő vásárlással.

Bizonyos árucikkek annyira túl vannak árazva, hogy itthon fél áron be lehet őket szerezni. Mutatunk négy általánosan túlárazott terméket, melyeket nem érdemes a hajókon megvásárolni.

SZESZES ITALOK:

Amennyiben nem egy igazán ritka italról, helyi termékről vagy márkáról van szó, ami máshol nem elérhető, nem igazán érdemes erre pénzt költenünk.

A tengerjárók üzleteiben értékesített alkoholos italok nagy része megvásárolható a helyi üzletekben, illetve a nagyobb áruházláncok polcain is fellelhetőek. Még ha pár forintot is spórolhatunk, akkor sem éri meg, hiszen még haza is kell vinni őket, és elfoglalhatják a helyet a különleges, egyedi termékek elől.

Fontos észben tartani, hogy a hajók fedélzetén erős korlátozások érvényesek az alkohol tartalommal rendelkező italokra.

TISZTÁLKODÓ- ÉS SZÉPSÉGÁPOLÁSI SZEREK:

Ha esetleg otthon felejtettük a fogkrémet, fényvédőt vagy esetleg az egészségügyi termékeket, akkor érdemes nem a hajó fedélzetén, hanem a kikötőben megvásárolni azokat. A hajókon ezek a termékek közel kétszer annyiba kerülnek, mintha otthon vennénk meg őket.

Amennyiben csupán egy kisebb bőrönddel indultunk útnak, és szándékosan nem szereztük be ezeket, hogy helyet spóroljunk, az utazás előtt térjünk be egy szupermarketbe vagy gyógyszertárba és megkaparinthatjuk utazó kiszerelésben.

GYÓGYSZEREK

A tisztálkodó szerekhez hasonlóan a gyógyszerek is rendkívül magas áron érhetőek el a fedélzeten. Az esetek többségében sajnos meg kell várni, amíg a hajó kiköt és szárazföldön kell beszereznünk a különböző készítményeket.  Az előbbiek fényében érdemes a hajóútra úgy készülni, hogy becsomagoljuk az alapvető étrend kiegészítőinket és vitaminjainkat, illetve fájdalomcsillapítót. Ha nem vagyunk hajlamosak a tengeribetegségre, akkor is érdemes gondolunk a megelőzésre, különösen a parti kirándulásokon való részvétel eseteiben (kis hajókon, vagy katamaránokon való utazás).

Ha antibiotikumokat vagy más, a hajó patikájában nem értékesített gyógyszert igényelünk, figyelembe kell venni, hogy az orvosok a vizsgálatokért, illetve a kezelések költségein kívül extra díjat számítanak fel, és a biztosítás nem fogadható el. Mindenképpen érdemes tájékozódni a hajótársaságoknál utazás előtt az adott hajók orvosi ellátási rendszeriről.

ELEKTRONIKAI ESZKÖZÖK

Ha otthon felejtette kedvenc kameráját, vagy egy új elektronikai eszközre fáj a foga, és szeretne venni egyet, akkor is fontolja meg vásárlását, mivel a hajók fedélzetén általában meglehetősen túlárazva szerezhetjük be ezeket az eszközöket (kivéve a kisebb termékeket, mint például a memóriakártya). Egyáltalán nem éri meg a termék visszaküldésével, cseréjével, garanciáival vagy a vásárlás utáni karbantartással kapcsolatos problémák elintézését. Ha nagyon szeretne szert tenni egy új kamerára, érdemes az utazás előtt online megvásárolnia, illetve a kikötőkben beszereznie.

Forrás:

https://www.cruisecritic.co.uk/articles.cfm?ID=3407&et_cid=3209948&et_rid=264536651&et_referrer=FooterWidget
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen