5 fantasztikus őszi hajós desztináció - hajosutak.com

5 fantasztikus őszi hajós desztináció

“Itt van az ősz, itt van ujra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem? de szeretem.”

/Petőfi Sándor/

Bőven benne vagyunk most már az őszben, s ezt az időjárás is jól mutatja nekünk. Sokan azt gondolják, az ősz csak munkából és/vagy suliból áll, az utazási időszaknak vége. Pedig ez nem így van! Sőt!

Az egyik legjobb időszak az utazásra az ősz, hiszen ilyenkor – a fentebb leírtak miatt – sokkal kevesebben utaznak, a hajók nem zsúfoltak, nincs tülekedés, most igazán kellemes kikapcsolódást nyújtanak.

Mindemellett számos úti cél közül lehet választani alacsonyabb áron, mint az év más időszakában.

Kiválasztottunk öt kiváló őszi hajós úti célt:

Karib-térség

Miért is válassza a Karib-térséget? A nap és a meleg szerelmesei nehezen viselik, hogy itthon egyre kevesebbet süt a nap, és egyre hidegebb van. Akik minél tovább élvezni szeretnék a nyári időt, nekik javasoljuk a Karib-térséget, ahol a hőmérséklet még magas, szikrázó a napfény, s emellett számos kikapcsolódási lehetsőég várja, mint a búvárkodás, az átcsúszópálya, úszás, napozás, jet skizés stb.

De a meleg időn kívül, ami igazán vonzóvá teszi ősszel a Karib-térséget az, az alacsony ár, részben a kisebb kereslet miatt és a tény, hogy ez a hurrikán szezon. Bár az nagyon valószínűtlen, hogy az Ön hajóútját befolyásolná a hurrikán, de az amerikaiank, akik a karibi hajóutak közönségének nagy részét kiteszik, ilyenkor nem hajóznak. A hajótársaságok tisztában vannak azzal, hogy az utasok a hurrikán szezon ideje alatt hezitálnak, s kevesebb lelkesedéssel választják ezt a térséget, ezért alacsonyabb árakkal próbálják a fedélzetre csábítani az utasokat.

Mikor a legolcsóbb:

A csendes-óceáni hurrikán időszaka május 15-én kezdődik, míg az atlanti-óceáni hurrikán időszak június 1-jén. Mindkettő november 30-án ér véget. A legaktívabb hónapok a Kelet-Karib-térségben és Amerika keleti partján augusztus közepétől szeptemberig tart. A Nyugat-Karib-térségben a legaktívabb hónapok augusztus közepétől kora novemberig tartanak. Ezek a legolcsóbb időszakok egy őszi karibi hajóúthoz.

New England/Kanada

Miért éppen Kanada? Valószínűleg a legjobban ismert őszi desztináció a világon az USA New England régiója, valamint Kanada, melynek  keleti partja ismert a fák vibráló lombozatáról és a kellemesen hűvös időjárásáról. Itt láthatja a legszebb őszi tájakat a kikötőkben: Bar Harbor, Portland, az új-skóciai Sydney, a Prince Edward-szigeten található Charlottetown.

Ezek az útvonalak tipikusan magukba foglalnak olyan lenyűgöző városlátogatásokat, mint Boston, Quebec városa és Halifax, így egy ilyen hajóút során nagyszerű keverékét kapja a kis, festői kikötőknek és a nagyobb, nyüzsgő városoknak.

Mikor utazzon:

A new england-i és a kanadai hajóutak időszaka viszonylag rövid, szeptember közepe/vége felé indul és egészen október közepéig tart. Szeptember a csúcspontja ennek az időszaknak. A kikötőkben ugyan több hajóval kell osztozni, mégis ez a legjobb alkalom arra, hogy megtekintse a lenyűgöző színekben pompázó, őszi lombokat, leveleket.

A Földközi-tenger térsége

Miért a Földközi-tenger? A Földközi-tenger térségében a csúcsszezon a nyári hónapokban van. Ez az az időszak, amikor a legnagyobb a tömeg, leghosszabbak a sorok, a legfontosabb látnivalóknál és a hőmérséklet is ekkor a legmagasabb.

Ősszel már kevesebb az ilyen kellemetlenség: kisebb tömeg, rövidebb sorok, több figyelem az idegenvezető részéről, és a hűvösebb hőmérséklet kellemesebbé teszi a sétákat. Míg a hajóutak árai nem csökkennek olyan jelentősen az ősszel, a szárazföldi kirándulások árai annál inkább. Ott kisebb a verseny a független idegenvezetők között, az éttermek, amelyeknek szükségük van a turistákra az üzletük működéséhez, több napi akciót is kínálnak.

Mikor utazzon:

Valójában ősszel bármilyen időpont megfelelő egy földközi-tengeri utazásra. Ha a fő szempont az utazási időpont kiválasztásánál a kisebb tömeg, akkor érdemes egy késő őszi időpontot kiválasztania.

Transzatlanti hajóutak

Az legjobb árú transzatlanti hajóutakat is ősszel találja meg, amikor a hajótársaságok útjára indítják az ilyen jellegű hajóútjaikat. A legtöbb hajó európai kikötőkből indul többnyire amerikai kikötőkbe – tipikusan New Yorkba vagy Floridába. (Az irány megfordul tavasszal). Kevés kikötői, több tengeri/óceáni nap, így ezek az útvonalak kevésbé vonzóak azok számára, akik szeretnének többször kikötni, és különféle látnivalókat, úti célokat megnézni. A hajótársaságok nagy kedvezményeket kínálnak ezekre a transzatlanti utazásokra.

Javasoljuk azok számára, akik rendkívüli módon vágynak a szabadságra, a pihenésre, melyet elsősorban nem aktív kikapcsolódással szeretnének tölteni.

Mikor utazzon:

Csak egy maroknyi ilyen transzatlanti hajóút indul ősszel. A legtöbb hajó szeptember közepétől, október közepéig indul. A transzatlanti hajóút kiválasztásánál győződjön meg arról, hogy nem egy olyan hajót választ ki, amely rendszeresen jár oda-vissza Európa és Amerika között (mint pl. a Cunard hajótársaság hajója, a Queen Mary 2), ugyanis azok között nem fogja megtalálni a kedvezményes árú ajánlatokat.

Alaszka

Miért éppen Alaszka? A legtöbb utazó bakancslistáján szerepel egy alaszkai hajóút, s ezek cseppet sem olyan drágák, mint azt elsőre gondolná.

Ha az ár akadályozza meg abban, hogy egy ilyen utazást lefoglaljon, az őszi alaszkai utazások között kell keresgélnie.

Ezeknek a hajóutaknak (a legtöbb társaság kínál két-négy késői alaszkai hajóutat) az ára gyakran fele annyira csökken, mint a főszezonban. Azt azonban tudnia kell, hogy ősszel azért olcsóbbak az alaszkai hajóutak, mert a hőmérséklet is sokkal alacsonyabb, nem túl komfortos. De nem kell más, csak meleg ruha és cipő, s már indulhat is a kaland!

Mikor utazzon:

A Holland America a legtöbb alaszkai hajóútját szeptemberben kínálja, így több indulási időpont közül van lehetősége választani.  A Norwegian, a Royal Caribbean és a Princess hajótársaság viszont csak egy vagy két hajóutat indít ősszel, főként szeptember elején.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen