Hawaii - hajosutak.com

5 magával ragadó hely Hawaii-on

Na Pali Hawaii1. NA PALI SZIKLÁI

A Hawaii-szigetcsoport negyedik legnagyobb szigete, Kauai északnyugati partjainál találhatjuk ezt a csodás vulkanikus képződményt, melynek legmagasabb sziklái az 1200 métert is elérik. Ezt a partszakaszt járművel jóformán lehetetlen megközelíteni; a legtöbb turista kajakról vagy helikopterről csodája meg ezt a lélegzetelállító természeti képződményt.

Waimea Canyon Hawaii2. WAIMEA-KANYON

Szintén Kauai szigetén található ez a 16 km hosszú, 1,6 km széles és 1 km mély szurdok, melyet a Csendes-óceán Grand Canyon-jaként is szoktak emlegetni. Itt a bámulatos látvány mellett megismerkedhetünk a sziget élővilágával is. Érdemes útba ejteni a Pu’u Hinahina kilátót, ahonnan teljes hosszában beláthatjuk a kanyont! Tehát mikor hajója ezen a szigeten állomásozik, mindenképp érdemes nem csak a tengerpartok mentén bandukolni!

Honolulu HawaiiWaikiki Hawaii3. HONOLULU

A Hawaii-szigetek fővárosa, Honolulu egy Oahu szigetén található igazi metropolisz. Amikor hajóútja során itt kötnek ki, ebben a városban egyszerre tapasztalhatják meg a nyugati és a keleti világ hatásait, valamint az igazi hawaii hangulatot is. Hatalmas üvegszállodák, hangulatos szórakozóhelyek, japán és kínai emlékek. A belvárostól kb. 5 km-re található a világ egyik leghíresebb strandja, Waikiki Beach, mely a turisták kedvence: a hatalmas pálmafák látványa a naplementében kétség kívül életre szóló élményt nyújt. Ez a változatos város rengeteg lehetőséget kínál, a színes kulturális kavalkád mindenkit magával ragad!

Wailua vízesés Hawaii4. WAILUA VÍZESÉS

Kauai szigetének egy gyönyörű látványossága ez vízesés. Mivel a sziget a Földünk egyik legnedvesebb pontja, a rengeteg lezúduló eső mély völgyeket és kanyonokat vágott a hegységek között, kisebb-nagyobb vízesésekkel. A Wailua Vízesés az egyik leglátványosabb közülük, melynek aljánál megmártózni egy hosszú túra után igazán frissítő élmény.

Mauna Kea Hawaii5. MAUNA KEA

Hawaii legmagasabb vulkánjának csúcsa kb. 4 ezer méteres magasságával igazi meglepetés lehet az utazók számára, hiszen a hegy nevének jelentése “Fehér Hegy” – a csúcsát ugyanis hó borítja. Az éjszakai égbolt is igazán fenséges látványt nyújt; a világ legnagyobb teleszkópjának segítségével vizsgálhatjuk meg az égitesteket szakképzett vezetők irányításával.

Érdekességek Hawaii-ról

 • A hawaii rózsa a hajadon lányoknak a hajukban jobb oldalra, a foglalt hölgyeknek pedig bal oldalra van tűzve.
 • Hawaii törzsi tánca a hula, melyet eredetileg csak férfiak táncoltak.
 • Humuhumunukunukuapua’a Hawaii nemzeti állatának, egy halnak a neve – de a név leírva hosszabb, mint maga az állat.
 • A szigetcsoport 132 szigetéből mindössze 12 sziget lakott, a többi lakatlan.
 • Hawaii ABC-je összesen 5 magánhangzóból (A, E, I, O, U) és 7 mássalhangzóból (H, K, L, M, N, P, W) áll.ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen