7 dolog, amit csak a Celebrity fedélzetén talál meg - hajosutak.com

7 dolog, amit csak a Celebrity fedélzetén talál meg

Celebrity felújítások

Néha könnyű elfelejteni, hogy milyen sok szórakozási lehetőséggel indult a 2008-ban a Celebrity Solstice hajó, az első a Solstice-class hajói között. A 2850 utast befogadni képes hajó akkoriban sok újdonságot hozott a tengeren, beleértve az átriumban felfüggesztett hatalmas fát, a fő étkező központjába helyezett borospincét, az igazi gyepet a felső fedélzeten, kanyargós, kihívó, eredeti művészeti alkotásokkal díszített falakat, és az Apple technológiáját.

Hét évvel később, a Celebrity Solstice osztály hajói már mind felújításra kerültek, és még mindig káprázatosak. Számos újítást, amelyek már bizonyítottan közkedveltek a társaság újabb hajói körében, a Celebrity Millennium osztályú régebbi hajóin is elvégeztek (Celebrity Constellation, Celebrity Infinity, Celebrity Millennium és a Celebrity Summit hajókon).

7 dolog csak a Celebrity-nél

Az alábbi hét dolgot csak a Celebrity hajótársaság hajóin találják meg:

1. IGAZI PÁZSIT

Bár a Royal Carribbean hajótársaság hajói közül az Allure of the Seas és az Oasis of the Seas hajón található egy Central Park nevú park 12.000 növénnyel és 60 fával, de csak a Celebrity Solstice osztályú hajóin van igazi pázsit, amelyen az utasok ülhetnek, tekézhetnek, és néhány hajón még ehetnek is. Tudta, hogy a fű valójában nem a talajban nőtt? ( Ha így lett volna, túl nehéz lenne a hajó.) A fű egy réteg könnyű, porózus, lyukacsos anyagban nőtt, amely többek között vulkanikus kőzetet tartalmaz.

A “pázsit” eredetileg azt jelentette, hogy “zölddé” tegyék a hajót, de az előző Celebrity igazgató Richard Fain hirtelen úgy döntött, hogy valóban érezni szeretné a fűszálakat a lábujjai között.

2. LAWN CLUB GRILL

A Lawn Club Grill csak két Solstice osztályú hajón elérhető, a Reflection és a Silhouette hajókon. Ahol a Reflection és a Silhouette hajókon korábban üvegfúvást lehetett tanulni, most átalakult egy üvegfalú étteremmé, amelyből a pázsitra nyílik a kilátás. A csavar benne az, hogy az utasok „grill mesterré” válhatnak, kiválasztva a húst, melyet bepácolva grillezhetnek meg a szakács irányítása alatt. Az előételek között szerepel a rendelésre készült pizza, amelyet az utasok dagasztanak és tesznek rá feltétet.

3. iLOUNGE

Az Apple-vel való kapcsolat szempontjából is első a tengeren a Celebrity hajótársaság, ugyanis fedélzetén van egy iStore, ahol beszerezheti az Apple termékeit és élvezheti az ingyenes oktató programokat. A hajón naponta szerveznek oktatásokat a technológiával kapcsolatos témákban, amiket az Apple Store-ban is megtalál. A helyszín nyugodt, kellemes, barátságos és modern környezetben fogadja az érdeklődőket. Fiatal informatikusok segítenek, hogy online legyen.

Ezt a szolgáltatást a Solstice- és Millenium-osztály hajóin is megtalálja.

4. LUMINAE

Az egész társaságot érintő átalakítás során, a kizárólag a lakosztályok utasai számára fenntartott étterem, a Solstice osztály és a Millenium osztály hajóin került kialakításra, számos egyéb újdonsággal együtt.

A Luminae azért is különleges, mert a menü sohasem azonos, és mindemellett nagyon exkluzív. A Luminae-nak saját konyhája van, a menü pedig szándékosan korlátozott, ezzel biztosítva, hogy a választott étel mindig friss legyen. A kínálatban szerepel négy előétel, öt főétel és három desszert. Az étel, a kiszolgálás és a hangulat is mindig kiváló!

5. WORLD CLASS BAR

A 2015-ös átalakítás a Molecular Bárt is érintette, a World Class Bar került a helyére a Celebrity Eclipse hajón, folytatva a kapcsolatot az italgyártó Diageo-val, amely a nevével fémjelzett bartender versenyt is szponzorálja. Követve a trendeket, a World Class Bar a kézműves koktélokról szól, amelyeket kézzel készítenek szokatlan likőrökből. Pl. Bulleit Infusion koktélhoz trópusi gyümölcsöt használnak Buillet Bourbonnal és Ketel One Strawberry Fields-szel, az alapja vodka Cocchi Americano-val (desszertbor), a legvégén grapefruit gyümölcslével. Vannak koktélkészítő tanfolyamok is, amelyeket profi koktélkeverők tartanak.

6. GASTRO PUB & PASSPORT BAR

A kézműves sörök mostanában váltak divatossá, ezért a Solstice osztályú hajókon két hűtőszekrény csak kézműves söröket tartalmaz, azonban ennek sokszorosát tartják az egyéb sörökből: 45 különféle amerikai, kanadai és európai sörből lehet választani. A sör sommelier végigvezeti Önt a kínálaton.

Ezekben a bárokban egyszerűbb ételek is szép számmal találhatók: kisebb hidegtálak, de vannak nagyobb “falatok”, mint a sörtésztába panírozott tőkehal és burgonyachips.

7. QSINE

Akár kedvelik, akár gyűlölik, a Qsine mégis úttörő a tengeren, de még a szárazföldön is. Az étterem úttörő a sushi “nyalókákban”, amelyeket ráadásul iPaden rendelhetnek. A berendezés érdekes: fejjel lefelé álló székek és csillárok. Az ételekben keveredik a tapasok házias jellege a népszerű ázsiai ízek, mint a Kobe, marhahúsból készült étel és a „disco” garnélarák ( buggyantott garnélarák).
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen