világkörüli hajóút - hajosutak.com

7 érv a világkörüli hajóút mellett

Hónapokon keresztül a világ felfedezésére, megismerésére koncentrálni, olyan helyszínekre eljutni, melyeket csak a tv-ben látni, felbecsülhetetlen. Egyetlen út során több kontinens országait bejárni, miközben a kényelmes kabin, finom ételek és szórakoztató programok csupán néhány percnyire vannak. Ezt nyújtja egy világkörüli hajóút, több mint 100 éjszakán keresztül.

Íme néhány indok, miért érdemes elindulni egy világkörüli hajóútra!

 1. Egyedi útvonalak:

A világkörüli hajóutak esetében olyan távoli helyszínekre is eljuthat, ahova rövidebb hajóút során nem tudna. Sok esetben szerepel olyan kikötő az adott útvonalban, mely újdonságnak számít a hajó számára, vagy akár az egész iparág részére.

Ráadásul, a szervezett programoknak köszönhetően tapasztalt idegenvezető segítségével járhatja be az adott várost vagy szigetet, eldugott helyszíneket ismerhet meg, s fontos információkkal gazdagodhat.

 1. Extra szolgáltatások:

A világkörüli hajóutak esetében számos extra kedvezmény, ingyenes szolgáltatás, ajándék jár az utasoknak, hajótársaságtól függően. Idetartozhatnak például az exkluzív események, ajándék fedélzeti költőpénz, ingyenes mosodai szolgáltatás, vagy parti kirándulások.

 1. Különleges szórakoztatás:

Mivel az igazán hosszú hajóutak során elengedhetetlen, hogy több tengeri nap is szerepeljen az útvonalakban, ezért a társaságok magasabb szintre emelik a szórakoztatás fogalmát. Különleges előadások, exkluzív események, kulináris kóstolók, izgalmas kulturális bemutatók várnak az utasokra.

 1. Kevesebb szervezés, több élmény:

Ha valaki arra készül, hogy egyetlen utazás keretein belül ismerje meg a legkülönlegesebb helyszíneket, rengeteg időre, tervezésre, utánaolvasásra lesz szüksége és nem egyszer kell majd újratervezni. Külön kell lefoglalni a szállásokat, transzfereket, repjegyeket, belépőket. A túrákról nem is beszélve.

Viszont a hajós világkörüli utat csupán egyszer kell megszervezni és elég egyetlen utazásszervezővel tartani a kapcsolatot.

 1. Életre szóló kapcsolatok:

A hosszan tartó útnak és számos programnak köszönhetően sok időt töltenek az utasok a hajó fedélzetén, így több lehetőség kínálkozik az ismerkedésre, barátságok megkötésére, mint egy átlagos utazás alkalmával. A közös élményeknek köszönhetően pedig saját útitársainkat is jobban megismerhetjük.

 1. Tanulás, szemléletformálás:

Egy ilyen hosszú út során számtalan új inger ér minket. Az ismeretlen kultúrák, hagyományok és látnivalók nem csupán a hétköznapi életből segítenek kiszakadni, hanem a gondolkodásmódunkon is formálhat. A nyelvtanulásra is kitűnő hatással van egy ilyen kaland, hiszen a végére nem csak gördülékenyebb, hanem változatosabb is lehet a nyelvhasználat. A gasztronómiai sokszínűségnek hála a konyhában is új fogásokat, recepteket és módszereket vethetünk majd be.

 1. Személyre szabhatóság:

Mivel több társaság is kínál világkörüli hajóutakat (többek között a Costa, MSC, Princess, Oceania), így érdemes figyelembe venni az egyes tengerjárók méretét, az elérhető szolgáltatásokat, programokat, választható útvonalakat, a kabinok kialakítását, valamint az ételkínálatot, fedélzeti nyelvet is annak érdekében, hogy minél csodásabb élmény lehessen az utazás.

Forrás:

baltimore.com/additional-resources/why-going-on-a-cruise-is-the-best-way-to-travel/

https://www.mundycruising.co.uk/cruise-news/cruise-advice/5-reasons-world-cruise
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen