A 10 legjobb elfoglaltság, amit egy tengeri napon lehet csinálni - hajosutak.com

A 10 legjobb elfoglaltság, amit egy tengeri napon lehet csinálni

Egyes hosszabb hajóutak során előfordul, hogy több napot is a tengeren töltünk kikötés nélkül. Ezeken a napokon számos lehetőség áll rendelkezésünkre, mivel a tengerjáró hajók alapvetően egy úszó szállodaként funkcionálnak.  Csobbanhatunk a medencékben, részt vehetünk jóga órákon, vagy elkortyolhatunk egy koktélt a napozóteraszokon. Azok, akik egy nyugodtabb élményre vágynak, lehetőségük van lazítani a termálfürdőkben, függőágyakban vagy társalgókban.

A következőkben összeszedtünk 10 kikapcsolódási lehetőséget a fedélzeten, így egyszerűbben meg tudja tervezni programjait utazása alatt a tengeri napokra.

1. Pihenés a medencéknél

Mi az a tevékenység, ami egy karibi hajóúton a legfontosabb? Természetesen a napozás!

Bár minden nagyobb hajó rendelkezik a szükséges medencével, pezsgőfürdővel és napozóágyakkal, egyes hajótársaságok ennél sokkal többet kínálnak. Számos Royal Caribbean hajó szörfmedencéket, interaktív vízi parkokat kínál gyerekeknek és könnyített bejáratú medencéket a pancsoláshoz. A Carnival, illetve a Norwgian Cruise Line is lenyűgöző vízicsúszdákkal rendelkeznek, ellenben a Celebrity Solstice-osztályú hajói teljesen más koncepcióval készültek. Ezeken a hajókon sokkal inkább az klasszikus értelemben vett pihenésre fókuszálnak, így a fedélzeten körmedencékkel, visszahúzható tetőkkel, illetve szoláriumokkal találkozhatunk.

Sportolás - hajosutak.com

2. Sportolás

Amikor az edzés fogalmához úgy jutunk legközelebb a hétköznapokban, hogy az asztalunktól átmegyünk a fénymásolóhoz, vagy esetleg a futunk a busz után, mi más lehetne jobb elfoglaltság, mint végre úgy edzeni, hogy időnk van rá, illetve a megfelelő környezet is biztosítva van számunkra. Az MSC Hajótársaság Seaside és Seaview hajói az egyik legjobb fedélzeti edzőteremmel rendelkeznek. A terem az általános felszereltségen kívül szertornai elemekkel is rendelkezik.

Amíg a legtöbb fedélzeti fitneszközpont tengerre néző, a mennyezettől a padlóig érő üvegablakokkal rendelkezik, addig a Carnival hajóin a szabad ég alatt van lehetőségünk edzeni. Az edzőtermi kínálaton túl a Princess Cruises hatalmas úszómedencékkel, a Royal Caribbean pedig norvég sziklamászó falakkal rendelkezik.

Lazulás a Spa-ban - hajosutak.com

3. Lazulás a Spa-ban

Ha úgy terveztünk, hogy utazásunk teljes ideje alatt csak is a pihenésre szeretnénk koncentrálni, érdemes a spa-kat és wellness szolgáltatásokat is kipróbálnunk. A masszázsokon, az arckezeléseken és a mani-pedin kívül mostanában egyre divatosabbá vált, hogy az utasok botox kezeléseket, fogfehérítést, a férfiak divatos hajvágást, a tinédzserek különböző rájuk szabott kezeléseket, a párok pedig különböző iszapfürdőket vesznek igénybe.

A legjobb Spa-k túlmutatnak az egyszerű kezelőszobákon. A Norwegian vagy a Celebrity hajók például termál lakosztályokat tartalmaznak szaunákkal, gőzfürdőkkel és fűtött relaxációs székekkel. Az Oceania, a Carnival és a Costa Hajótársaságok pedig tengervíz terápiás medencéket kínál az utasoknak.

Étkezés - hajosutak.com

4. Étkezés

Az étkezés általában a fedélzeten töltött idő jelentős részét képezi. A Carnival hajóinak fedélzetén szemezgethetünk a Mongolian Wok, Bonsai Sushi, Guy Fieri’s burger, a New York-i stílusú csemegék, pizza, tészta és burrito bárok közül. Ha inkább egy könnyedebb napközbeni étkezésre vágyunk, a Holland America hajóin beülhetünk egy villásreggelire a barátainkkal.

Akik inkább elkortyolnának egy italt napközben, kipróbálhatják a söröket és a gyümölcsös koktélokat a medence melletti bárokban, elfogyaszthatnak egy pohár bort az ebéd mellé, vagy gyümölcsös turmixokat szürcsölhetnek a Princess és a Royal Caribbean hajónak fedélzetén.

5. Tanuljunk valami újat!

Dobjuk el az éppen olvasott könyvünket, és tanuljunk valami újat! Töltsük az utazásunkat workshopokon való részvétellel és gazdagodjuk új tudással a nyaralás alatt! Tanuljunk meg új főzési technikákat például a Holland America és az Oceania hajóin, készítsünk albumot a Celebrity-n vagy keressünk csillagképeket a Princess fedélzetén!

Számos hajótársaság kínál digitális fotókészítési órákat, így a legjobb nyaralási fotókkal térhetünk haza. A luxus hajótársaságok gyakran rendeznek különböző workshopokat híres vendégekkel és szakemberekkel, akik szórakoztatják és oktatják az utasokat a tengeren.

6. Bolondozzunk kicsit!

Tökéletesen elfogadható, hogy ha kilépünk a munkahelyünkről és elhagyjuk a szürke hétköznapokat, a nyaralásunk során bolondozunk egy kicsit. Néhányan váltig állítják, hogy az utazás nem is az igazi, ha nem próbáljuk ki a fedélzeti játékokat és szórakozási lehetőségeket.

A Carnival tökéletesítette a medencejátékok művészetét olyan eseményekkel, mint a szőrös mellkas verseny, a gumi csirke olimpia és a nemek csatája. Emellett csatlakozhatunk olyan népszerű társasjátékokhoz, mint a Hasbro, The Game Show. A Royal Caribbean is híres a Royal Promenade-on megtartott partijairól. Nincs mit szégyellni, itt az idő bemutatni tánctudásunkat a parketten!

Nézzünk showműsorokat! - hajosutak..com

7. Nézzünk showműsorokat!

Míg általánosságban véve a hajótársaságok zöme az este showműsorokra specializálódott, néhány szórakoztatóközpontú hajótársaság a tengeri napokon már délutántól színházi előadásokkal fogadják az utasokat.

A Royal Caribbean például egy délutáni matiné keretein belül mutatja be az AquaTeater és a Harrspray című előadásokat. Szintén délután szoktak megrendezésre kerülni a sétányokon a felvonulások, ahol tetőtől talpig színes jelmezekbe öltözött embereket csodálhatunk meg. A Norwegian Getaway és Escape hajókon a Wine Lovers The Musical-t tekinthetjük meg napközben, amely egy interaktív bórkostoló showműsor.

8. Gyermekprogramok

Ha gyermekkel veszünk részt egy hajóúton, mindig kérdéses lesz az, hogy a 18 éven aluliak hogyan üthetik el a tengeri napokon az időt. A hajótársaságok általában nagy figyelmet fordítanak a gyermekprogramokra. Olyan lehetőségek állnak már a gyerekek rendelkezésére, mint a videojátékok, társasjátékok és kézművesfoglalkozások, karaoke versenyek pizza partik és olyan bárok, ahol üdítő és friss smoothie várja őket. Mindez alatt képzett tanácsadók figyelik a gyerekeket, így bátran egyedül hagyhatjuk őket játék közben.

A Royal Caribbean érdekessége, hogy hajóin már óvodákkal is találkozhatunk, így a legkisebb gyermekekre (6 hónapos és 3 év közötti) is tudnak vigyázni.

9. Próbáljunk ki extrém sportokat!

A Royal Quantum-osztályú hajóin ejtőernyőzhetünk vagy kipróbálhatjuk a kötélpályát a hullámok felett az Oasis-osztályú hajókon.  A Norwegian és a Carnival hajóin a kötélpályák jellemzően szédítő magasságokban helyezkednek el. Miután felpörögtünk az extrém sportok kipróbálásában, lenyugodhatunk a fedélzeti medencék partjain.

10. Vonuljunk vissza a világ elől!

A nyaralásunkon elvárjuk, hogy csend és nyugalom vegyen körül minket. Természetesen egy 3000 fős hajón nem minden esetben oldható meg, hogy mindig egy relaxált környezetben tartózkodjunk.

A Princess Hajótársaság ennek a problémának a megoldására egy olyan fedélzeti napozóteraszt alakított ki, ahol egy napos bérlet megvásárlásával, plüss napozóágyak, szabadtéri masszázsok, és különböző exkluzív szolgáltatások várnak ránk. A Holland America, a Celebrity és Norwegian hajótársaságok privát pihenőházakat kínálnak a pihenni vágyóknak. Ha az előbbiek nem nyerték el tetszésünket, válasszuk a felnőtt utasoknak kialakított napozóteraszokat, így elkerülhetjük az esetleges fröcsköléseket a medencékből.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen