A balti kikötők készen állnak a 2021-es hajóutak indítására, a hatóságok együttműködését kérik - hajosutak.com

A balti kikötők készen állnak a 2021-es hajóutak indítására, a hatóságok együttműködését kérik

13 balti kikötő képviselői találkoztak a közelmúltban abból a célból, hogy egyeztessenek a 2021-es hajóutak újraindásával kapcsolatban. Ezt a Baltic Ports Organization sajtóközleményben jelentette be.

A találkozón képviselt kikötők a koppenhágai Malmö kikötő, Gdynia, Göteborg, HaminaKotka, Helsinki, Kiel, Klaipeda, Roenne, Rostock, Riga, Stockholm, Szentpétervár és Tallinn voltak.

Az utasok és a személyzet egészségének biztosítása és az összes szükséges biztonsági szabály végrehajtása voltak a megbeszélés napirendi pontjai.

További megbeszélést tartottak az utasok kezelésének előkészítéséről, korlátozásokról, a kikötői személyzet biztonsági szabályairól és protokollokról – ideértve az utasok tesztjeit, testhőmérséklet-ellenőrzését, illetve logisztikai megoldásokat, együttműködést a hajótársaságokkal a megvalósítás megkönnyítése érdekében, valamint a tervek jóváhagyását az illetékes hatóságokkal.

A hajózásért felelős operatív vezetők szerint a fent említett jóváhagyási folyamat meglehetősen lassú marad – írta a szervezet.

“A balti kikötők arra ösztönzik a nemzetközi hatóságokat, hogy aktívan működjenek együtt az iparág képviselőivel a folyamat felgyorsítása érdekében, mivel a hajózási szezon már a nyakunkon van” – írta a Baltic Ports Organization.

A szervezet kijelentette, hogy 2020 nehéz év volt a balti kikötők számára, sokuknak „kevés alkalommal vagy egyáltalán nem fogadott hajót”, míg csak néhány – Kielhez és Göteborghoz hasonlóan – folytatta működését.

A hajózás ilyen mértékű leállása az elmúlt 30 évben egyáltalán nem volt tapasztalható” – írta a Baltic Ports Organization.

A Baltic Ports Organization főtitkára, Bogdan Ołdakowski elmondta, hogy a kikötők készek együttműködni annak érdekében, hogy „biztosítsák, hogy a kikötők és a hajózási üzletágban részt vevő egyéb érdekelt felek betartsák az összes kötelező eljárást”.

„Ezekben a bizonytalan időkben a tengerjáró hajók és az utasok visszatérése a Balti-tengerbe a balti tengerjáró ipar minden tagjának közös célja. Ennek ellenére kiemelkedő fontosságú  az utasok és a személyzet egészségének veszélyeztetése nélkül az összes biztonsági szabály betartása ”– mondta.

A kikötők képviselőinek következő találkozójára 2021 áprilisában kerül sor.

Forrás:

https://www.cruiseindustrynews.com/cruise-news/24275-baltic-ports-ready-for-2021-cruise-season-ask-authorities-to-cooperate.html
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen