A Costa Cruises biztonsági előírásai

A legénységtől az utasokig, a kikötőktől a hajókig, a beszállás és a leszállás között, a Costa Hajótársaság biztonsági és egészségügyi előírásokat vezetett be, amely garantálja a békés nyaralást.

A Costa Cruises együttműködve a Cruise Lines International Association (CLIA)-nel azon dolgozik, hogy nemzetközi előírásoknak megfelelő feltételeket tudjon biztosítani.

1. ONLINE SZOLGÁLTATÁSOK AZ UTASOK SZÁMÁRA

A maximális biztonság garantálása érdekében az utasok online tudják intézni fedélzeti tevékenységeiket, illetve a parti kirándulásokat.

 •  Az online bejelentkezés mindenki számára garantált, és teljes egészében elvégezhető az ön otthonából, elkerülve a találkozásokat az ügyintézésnél, illetve a beszállásnál.
 • A beszállás előtt minden utas egészségi állapotát felmérik egy kötelező online kérdőív kitöltésével.
 •  A MyCosta-n lefoglalhatja előre a fedélzeten történő elfoglaltságait, illetve a Costa APP segítségével a fedélzeten lévő QR kódokkal tájékozódhat.

2. BIZTONSÁGI ELJÁRÁS A TERMINÁLON

A beszállás és a kiszállás során az utasoknak és a legénység tagjainak ugyanúgy át kell esniük egy egészségügyi átvilágításon.

 • Az összes utas és a legénység testhőmérsékletét megmérik a beszálláskor egy hőszkenner segítségével.
 • A terminálon egyéni védőeszközök használata kötelező lesz, tehát az utasoknak maszkot kell viselniük.

3. TÁVOLSÁGTARTÁS

Szigorú protokollt vezetnek be a távolságtartás kérdésében, hogy biztonságban lehessen a többi utassal a fedélzeten.

 • A hajó kapacitásának csökkenése: a távolságtartás így könnyedén betartható.
 • Csökkentett hozzáférés a szórakoztató és spa területeken: a közös területek átalakításra kerültek, összhangban az új szabályokkal.
 • Biztonsági táblák: minden területen felállítva lettek, hogy emlékeztessék az utasokat a biztonságos táv megtartása érdekében.

4. A TERÜLETEK STERILIZÁLÁSA

Minden hajónak meg kell felelnie a szigorú előírásoknak, illetve a WHO higéniai protokolljának.

 • A felületek és a közös területek fertőtlenítése: A belső és a külső nyilvános területeket többször is megtisztítják egy nap vírusellenes fertőtlenítőszerekkel, illetve a közös mellékhelységeket még gyakrabban fogják fertőtleníteni.
 • Speciális termékek: Különböző fertőtlenítése technikákat fognak használni, és speciális nagyon hatékony fertőtlenítőszeres tisztítást fognak véghez vinni minden területen és berendezésen.
 • Kabinok fertőtlenítése: a kabinokat antivirális fertőtlenítő kezelés után vehetik igénybe az utasok. A kabinok továbbá napi szinten lesznek takarítva.

5. BIZTONSÁGI BERENDEZÉSEK

Biztonsági felszerelést biztosítanak minden utasnak, a legénység tagjainak, és a beszállítóknak egyaránt a fedélzeti tartózkodás idejére, illetve a parti kirándulások esetére.

 • Biztonsági és higéniai felszerelések minden utas és a legénység számára: Számos kézfertőtlenítő adagolók lesznek kihelyezve a terminálon és az összes közös területen, illetve maszkok és kesztyűk is elérhetőek lesznek a hajón való tartózkodás alatt.
 • Védelem a fedélzeten: A személyzet számára biztosítva lesz minden védekezési eszköz, amely segítségével végezhetik a munkájukat a legmagasabb egészségügyi előírásokkal összhangban.
 • Védelem a kirándulások során: a privát buszjáratokat minden használat után fertőtlenítik, illetve az az utazási eszközökre és érvényben lesz a csökkentett kapacitással való működés. Védőmaszk használta kötelező lesz a partikirándulások során.

6. A SZEMÉLY BIZTONSÁGI PROTOKOLLJA

Szigorították és megerősítették a higániai protokollt, így a személyzetnek be kell tartania a következőket:

 • Napi átvilágítás: a személyzetnek minden műszak előtt és után megmérik a testhőmérsékletét.
 • A személyzet speciális képzését a biztonsági protokollok és gyakorlatok betartásának függvényében hajtják végre a jelenlegi egészségügyi előírásoknak megfelelően.

7. BIZTONSÁG AZ ÉTTERMEKBEN

Új, az étkezésre vonatkozó protokollt alakítanak ki, hogy a főéttermekben is biztonságban lehessen étkezni.

 • Távolságtartás: Az asztalok és a székek között a helyet úgy alakították át, hogy biztonságban lehessen étkezni, illetve a főétterembe való belépések számát kontrollálni fogják.
 • Megszűnik az önkiszolgálós étkezés, és csak „asztali szolgáltatás” vehető igénybe, azaz pincérek fognak felszolgálni.
 • Élelmiszer-biztonság: mint mindig, a legszigorúbb élelmiszer-biztonsági szabályzatot fogják követni, illetve az élelmiszer beszerzés és kezelés egész területén felügyelik a folyamatokat.

8. ORVOSI ELLÁTÁS A FEDÉLZETEN

Minden Costa hajó fel lett szerelve egy egészségügyi központtal, amely képzett és tapasztalt orvosokból és egészségügyi szakemberekből áll, folyamatosan frissülő protokollokkal és egészségügyi előírásokkal, hogy megakadályozzák a COVID-19 terjedését. A vendégek és a személyzet egészsége a legfontosabb prioritás.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen