A hajótársaságok optimisták az idei újraindulással kapcsolatban az Egyesült Államokban - hajosutak.com

A hajótársaságok optimisták az idei újraindulással kapcsolatban az Egyesült Államokban

A hajótársaságok vezetői egyre bizakodóbbak az idei újraindulásokkal kapcsolatban, hiszen a koronavírus tesztelése egyre jobban fejlődik, így az iparág Healthy Sail Panel egyesületének ajánlásait be is nyújtották a U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC)-hez.

Az első alkalommal megrendezett Tuesday’s Seatrade konferencián Arnold Donald (Carnival Corporation), Frank Del Rio (Norwegian Cruise Line), Richard Fain (Royal Caribbean) és Pierfrancesco Vago (MSC) vezetők egyeztettek biztonsági protokollokkal kapcsolatban. Még az év végén szeretnék folytatni a hajózást az Egyesült Államokban.

“Igen, ebben az évben valamikor hajózni fogunk” – mondta a Carnival Corporation vezérigazgatója, Arnold Donald. “Az 1-től 5-ig terjedő skálán azt mondom, hogy 4,9-es fokon optimista vagyok. Tudom, hogy ez a szektor többihez képest ki fog emelkedni, olyan protokollokkal, amelyek jóval meghaladják azt, amit bárki más csinál. “

“Nem nagyon értek a dolgok valószínűségének megállapításához, de nagyon optimista vagyok” – mondta Richard Fain, a Royal Caribbean elnök-vezérigazgatója a hajók idei újraindításáról. Hozzátette, hogy a hajók először bevétel nélküli tesztutazásokkal indulnak, főleg rövid utakkal a privát szigetekre. “Addig nem fogunk teljesen újraindulni, amíg nem vagyunk biztosak abban, hogy az utazás biztonságos és egészséges.”

A megfontolt, de optimista újraindulást hangoztatta a Norwegian Cruise Line Holdings elnöke és vezérigazgatója, Frank Del Rio.

“Ez nem verseny” – jelentette ki Del Rio. “Nem fogok rohanni azért, hogy elsőként lépjünk. Ezt korrekten szeretném elkezdeni.”

Pierfrancesco Vago, az MSC Cruises elnöke megjegyezte, hogy az MSC máris óriási sikereket ért el a Földközi-tengeren a hajóutak újraindításában az európai polgárok számára a legszigorúbb egészségügyi és biztonsági protokollok bevezetésével. Optimizmusát fejezte ki az MSC hajóutak Európán kívüli újraindítása iránt.

“Általában nagyon optimista vagyok” – mondta Vago. “Úgy érzem, ebben a szakmában nagyon optimistának kell lenned.”

A hajótársaságok optimisták az idei újraindulással kapcsolatban az Egyesült Államokban - hajosutak.com

A COVID-19 tesztelését az összes CLIA-tagnak el kell végeznie világszerte

A CLIA bejelentette, hogy azok a tagjai, amelyek a világ hajótársaságának többségét alkotják, minden utast és személyzetet letesztelnek COVID-19-re, mielőtt beléphetnek a fedélzetre. A vezetők egyetértettek a kötelező tesztelésben, és a most rendelkezésre álló tesztek minősége, amelyek nem voltak tavaly tavasszal, kulcsfontosságúak lesznek a hajózás folytatásához Amerikában.

Fain rámutatott a TUI Mein Schiff 6 fedélzetén nemrégiben történtekre, amikor is COVID-19 fertőzésre gyanús személyzetet Piraeusban tesztelték, és a negatív diagnózist követően a hajó és utasai folytatták útjukat.

“A másik dolog, amit tőlünk függ, az az együttműködés szintje” – mondta a Royal Caribbean-től Fain. “Mindannyian tanulunk a COVID-ről. Mindannyian megtanuljuk hogyan kell tesztelni és együttműködni a kormányokkal külföldön, Európában, Ázsiában, és az Egyesült Államokban. „

Az összes vezető közösen beszélt hosszasan arról, hogy mennyire fontos a hajózás biztonságos, kimért újrakezdése.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen