Ms Noordam kabin - hajosutak.com

A lakosztályok 6 előnye

A luxushajók lakosztályai tágasak, kényelmesek és hihetetlen tengeri kilátással rendelkeznek, az extra szolgáltatások valóban még feltűnőbbé teszik ezeket a top kabinokat. Bár többet kell fizetni, arányaiban sokkal többet kap a pénzéért, mint egy olcsóbb kabinban. Az alábbi kiváltságokban részesülhet, ha kabin típusának lakosztályt választ:

1. Exkluzív éttermek és ingyenes különleges étkezések

Külön díj ellenében különleges étkezésben lehet része, ugyanis a lakosztályok utasai a saját, exkluzív étkező helyszíneiken étkezhetnek. A Celebrity hajókon ilyen a Luminae, a Royal Caribbean hajóin a Coastal Kitchen, a Norwegian társaság hajóin a Haven Restaurant és az MSC hajóin pedig a Yacht Club Restaurant. Ráadásul, egyes társaságoknál, mint az Azamara és a Celebrity, ingyenesen kínálják ezeket a speciális étkezéseket azoknak, akik lakosztályt foglalnak. Így más helyszínt próbálhat ki, és nem kell a tömeggel „harcolnia”.

2. Inas és portás szerviz

„Nagyképűen” élni egy luxushajón azt jelenti, hogy soha nem kell felemelnie az kezét és sorban állnia. Számos hajótársaság a magasabb árat fizető utasok számára inas és porta szolgálatot kínál, amely az összes bosszantó dolgot elintézi a hajóút ideje alatt. Az inasok kipakolják a táskáját, ételt és italt hoznak Önnek, és felszolgálják az ebédet az Ön lakosztályának étkező asztalán.

A portások elvégzik Ön helyett a spa és étkezési foglalásokat, segítenek megszervezni a szárazföldi napok programját, kezelni a számlákat és bármilyen aggodalmuk van ezzel kapcsolatban, hozzájuk fordulhatnak. A hajótársaságok, mint pl. a Regent Seven Seas és a Silversea szakképzett inasokat alkalmaz a Guild of Professonal English Butlers-től (amelyek a királyi családok kiszolgálására képezik ki az inasokat világszerte), az MSC hajótársaság a Holland International Butler Academy hivatásos, szakképzett inasait alkalmazza.

3. Elsőbbség a becsekkolásnál és a partra szálló csónak használatánál

A Hajótársaságok próbálják távol tartani a legjobb utasaikat a tömegektől – még a mega-hajókon is. A kiváltságok, mint az elsőbbségi becsekkolás és csónak használata megkönnyíti Önnek a hajóra szállás és a partra szállás folyamatát. Ahelyett, hogy a hatalmas sorokban várakoznának, a lakosztályok utasait privát loungeokba viszik, vagy legalább külön sorokba a gyorsabb becsekkolás érdekében. A kikötőben a VIP utasok elsőként szállhatnak be a csónakokba – nem kell arra várni, hogy bemondják a számukat, s azon aggódni, hogy hiányozni fognak-e a túráról.

4. Ingyenes italok

Mennyit kell fizetnie az ingyenes italokért? A hajótársaságok számtalan módon kínálnak szabad italfogyasztást a lakosztályok lakóinak:
A kabinokban lévő feltöltött minibároktól kezdve az exkluzív partikon a happy hours és ingyenes all inclusive italcsomagokig, az italok szabadon fogyaszthatóak, és a lakosztályok utasainak nem kell azon vitatkozniuk, hogy ki fizeti a következő kört.

Például, ha az utasok jogosultak a Celebrity hajótársaság Suite Class csomagjára, akkor feltöltött minibár, két üveg likőr és válogatott koktélok várják a lakosztályban. A lakosztály minden lakóját premium italcsomag és Champagne High Tea illeti meg – ezt mind a hajóút ára tartalmazza.

5. Exkluzív Lounge-ok (bárok)

Számos hajótársaság kínál különleges kiszolgálást, exkluzivitást és nyugalmat nyújtó helyeket, bárokat.  Ilyen pl. a Celebrity társaságnál a Michael’s Club, a Holland Americanál a Neptune Lounge, a Princess társaságnál a Concierge Lounge, a Norwegian társaság bárjai a Havenben, valamint az MSC Yacht Clubja – ezek mind exkluzív bárokat kínálnak a lakosztályok utasainak.

A bárokban minden megtalálható: harapnivaló, ételek és különleges kávék, közben TV-t nézhetnek, vagy újságot olvashatnak.

6. Ingyenes dolgok

A lakosztályok utasai előre fizetnek többet, de így nem kell költeniük a fedélzeten, köszönhetően az ingyenes ételeknek, italoknak és szolgáltatásoknak. Az alacsonyabb kategóriát választóknak minden plusz szolgáltatásért fizetniük kell a fedélzeten, így összességében a hajóút akár ugyanannyiba is kerülhet, mint a lakosztályok utasainak, de ők alacsonyabb minőségű kiszolgálásban részesülnek.

Royal Caribbean társaságnál a Star Classnál 2016 tavasza óta a legmagasabb kategóriájú lakosztályok utasai az alábbiakban részesülnek: fitnessz óra, filmek, grátisz, hozzáférés a termál részleghez, internet használata és üveges víz- mindezt további költségek nélkül. A Princess és a Holland America hajótársaság ingyenes fedélzeti, mosodai szolgáltatást kínál.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen