A norvég Cruise Line Holdings javaslatot ad ki a CDC-nek július 4-re - hajosutak.com

A Norwegian Cruise Line Holdings javaslatot adott be a CDC-nek július 4-re

A Norwegian Cruise Line Holdings benyújtotta az Egyesült Államok Betegségmegelőzési és Megelőzési Központjának(CDC) javaslatát, amelyben július 4-i újraindítást kérnek szigorú egészségügyi és biztonsági szabályok alapján. A dokumentum tartalmazza a COVID-19 elleni kötelező oltásokat minden személyzet és utas számára.

Ez a legújabb taktika a tengerjáró iparban, hogy lehetővé tegyék a hajóutak újrakezdését az Egyesült Államokban. A hajózás csak akkor indulhat be, ha a CDC biztonságos tevékenységnek nyilvánította az oltott amerikaiak utazását.

A CDC 2020 márciusa óta szinte minden hajózási tevékenységet megtiltott az Egyesült Államokban.

Most a Norwegian Cruise Line Holdings, amely magában foglalja a Norwegian Cruise Linet, az Oceaniát és a Regent Seven Seas márkákat, benyújtotta a CDC-hez petícióját annak érdekében, hogy 2021. július 4-én újraindíthassa korlátozott működését az Egyesült Államokból.

A vállalat levelet küldött a CDC-nek, amelyben körvonalazta az amerikai kikötőkből induló hajóútjainak folytatását, és világszerte elismert szakértőkkel együtt kidolgozta a  SailSAFE Health and Safety protokollt, illetve az NCLH és a Royal Caribbean Group közösen kidolgozta a Healthy Sail Panel protokollját is.

Az Healthy Sail Panel orvosszakértő tagjai szeptemberben arra a következtetésre jutottak, hogy a hajózás beindítható biztonságosan is.

Az NCLH kijelentette, hogy terve összhangban áll a nemzetközi utazásokkal kapcsolatos útmutatásokkal, amelyet a CDC biztonságosnak minősít a teljesen beoltott egyének számára. Továbbá azt is közölte, hogy a társaság teljes oltást ír elő az utasok és a személyzet számára, hogy július 4-én újraindíthassák a műveleteket.

Mi fog történni ezután?

Valójában az NCLH nem kér engedélyt a működésre. Azt mondta a CDC-nek, hogy július 4-től teljes körűen szándékozik hajózni az Egyesült Államokban, bár az NCLH-nak végső soron továbbra is szüksége lesz a CDC engedélyére.

Rochelle Walensky, a CDC igazgatójának írt levelében az NCLH felvázolja az NCLH öt kulcsfontosságú lépését, hogy az Egyesült Államokban folytassa működését. Ez magában foglalja azt a követelményt, hogy minden utas és személyzet teljes mértékben be legyen oltva a COVID-19 ellen FDA, EMA vagy WHO által jóváhagyott vakcinával. Továbbá állítja, hogy az Healthy Sail Panel által kidolgozott megfelelő egészségügyi és biztonsági intézkedéseket be fogják tartani. Az NCLH azt is közölte, hogy a hajózás “2021. július 4-én” folytatódik az Egyesült Államokból, kezdetben 60 százalékos csökkentett kapacitással, 30 naponta 20 százalékkal növekedve.

A csoport elkötelezte magát ezen egészségügyi és biztonsági protokollok helyben tartása mellett is, amíg a CDC másként nem rendelkezik. Az NCLH megjegyzi, hogy a fedélzeti potenciális COVID-19 járvány kezelésében vagy enyhítésében nem lesz szükség a partmenti létesítményekre.

Időközben a Norwegian Cruise Line április 6-án bejelentette, hogy a helyi hatóságok teljes körű támogatásával újraindítani kívánja az Egyesült Államokon kívüli korlátozott nyári hajózásokat, ideértve a  Görögországban, Jamaikában és a Dominikai Köztársaságban történő hajóutakat.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen