Iona - PandO Crusies - hajosutak.com

A P&O legújabb hajója: Iona

A P & O hajótársaság rengeteg érdekes információt árult el az Iona-val kapcsolatban.

A legfontosabb és egyben a legérdekesebb: a hajó a kezdeti időszakban kizárólag a Norvég-fjordok felé fogja venni az irányt.

A 2020 májusában induló, 5,200 utas férőhellyel rendelkező hajó csodálatos körutazást kínál Southamptonból indulva, s olyan egyedülálló úti célokat ismerhetünk meg általa, mint például a Geiranger-fjord, Stavanger, mely Norvégia negyedik legnépesebb városa. A gyönyörű kikötőváros: Alesund és nem utolsó sorban: Olden.

Az Iona lesz a P & O Cruises első cseppfolyósított földgázzal működtetett (LNG) hajója, ami már most a flotta legtisztább és legzöldebb utasszállítója.

Paul Ludlow, a P & O Cruises alelnöke így nyilatkozott: “Az Iona építésének kezdetétől fogva tudtuk, hogy ennek a hajónak a legfőbb úti céljai a fjordok lesznek, ezért minden részletet úgy terveztek meg, hogy maximalizálják a hajóról történő kilátást a változó és figyelemreméltó tájra.”

“A SkyDome az üvegtetővel és a hőmérsékletszabályozással biztosítja, hogy a vendégek ne maradjanak le a páratlan kilátásról, amikor a hajó a keskeny szurdokoknál, magasba nyúló hegyek, gleccserek és a vadon élő állatok melett halad el.”

Az Iona építése jelenleg a Papenburgban lévő Meyer Werft hajógyárban folyik és 2020 májusában fog elindulni első útjára, Észak-Európa szépségeinek felfedezésére. A kabinokat pedig már hamarosan lehet foglalni.

A P & O társaság számtalan kirándulást és szolgáltatást nyújt majd, beleértve egy helikopteres kirándulást a  Preikestolen, magyarul a “Szószék Szikla” felett, mely Norvégia egyik legnépszerűbb kirándulóhelye. A Leon felvonón való utazás a Hoven hegy csúcsára felejthetetlen panorámát nyújt. Norvégia leggyorsabb kötélpályájának kipróbálása ( mely 643 métes magasan kezdődik) igazi adrenalin löket.

A flotta júliusban jelentette be az új étkezési lehetőségeket, s azt, hogy eltörlik a fix idejű étkeztetést.

A legfontosabb számok a hajó fedélzetével kapcsolatban:

 • 1,800 fős személyzet
 • 24 exkluzív lakosztály
 • 22 tágas kabin
 • 7 első osztályú étterem
 • 4 medence
 • multiplex mozi
 • luxus fürdőrészleg
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen