A Princess Cruises új egészségügyi előírásai - hajosutak.com

A Princess Cruises új egészségügyi előírásai

A Princess Cruises jelenleg olyan egészségügyi protokoll kidolgozásában tevékenykedik, amely már akkor működésbe fog lépni, amikor hajói újra elindulhatnak. Az intézkedések között vannak olyan lehetséges szigorítások és büntetési formák, amelyek ellehetetlenítik azokat, akik meghamisított orvosi igazolással szeretnének felszállni a hajókra, illetve korlátozná a belépést a hajókra azok számára, akik krónikus betegségben szenvednek.

A korlátozások alapötlete egy ázsiai hajótársaságtól erednek, a Genting-től, amely már korábban bevezette az intézkedéseket.

“Megfigyelési, szűrési és működési protokollunk egészségügyi szempontból, rendkívül szigorú, mindemellett rugalmas is, hiszen folyamatosan alkalmazkodunk a változásokhoz és az azok által okozott következményekhez.”– jelentette ki a Princess az új iránymutatásokat felsoroló nyilatkozatában.

“Szorosan együttműködünk a közegészségügyi tisztviselőkkel, köztük az U.S. Centers for Disease Control-lal (CDC) és az Egészségügyi Világszervezettel (WHO), valamint a Cruise Lines International Association-nal (CLIA) annak érdekében, hogy kialakítsuk és bevezessük a bevált gyakorlatokat a következőkre: megvédjük vendégeink és a személyzet egészségét a COVID-19 ellen. “

Az új protokoll 3 részre lesz felosztva: az utazás előtti szakaszra, a beszállásra vonatkozóan, illetve a fedélzet használatára. Az iránymutatások nagy része egyébként a február végén és a márciusban bevezetett szabályozások folytatása.

1. Az utazás előtt:

A Princess cruises meg fogja növelni a korona vírussal kapcsolatos információk gyűjtését és feldolgozását világszinten, így gyorsan és hatékonyan módosíthatja az útvonalakat az érintett területeken.

A hajótársaság továbbra is fenntartja a jogát arra, hogy nem engedi felszállni azokat az utasokat a hajóra, akik kapcsolatba kerültek koronavírus gyanús, illetve bizonyítottan fertőzöttekkel, bárkivel, akinek láza vagy influenza-szerű tünetei vannak, illetve súlyos krónikus betegségben szenvedőket.

Azok az utasok, akik nem felelnek meg a megadott kritériumoknak, jóváírást vagy visszatérítést kapnak.

2. Beszállás:

A beszállás napján egészségügyi szűrést végeznek az utasokon. Elsőként az utasok és a személyzet hőmérséklet vizsgálatával kezdik. Bárki, aki lázas vagy influenza-szerű tünetekkel rendelkezik, nem szállhat fel a hajóra. Akit nem engednek beszállni jóváírást vagy visszatérítést kap.

Az utasoknak továbbá a beszállás előtt egy egészségügyi nyilatkozatot kell kitölteniük, amelyet kifejezetten a koronavírus szűrésére fejlesztettek ki. Ha kiderül a hajóút alatt, hogy valaki hazudott a kérdőívben, a következő kikötőben el kell hagynia a hajót. Ezenkívül, aki nem írja bele a kérdőívbe a betegség tüneteit, ha rendelkezik velük, a hajótársaság megteszi a jogi lépéseket.

A terminálokon szintén fokozottan ügyelni kell a tisztaságra a beszállás és a kiszállás napján. A jegyzőkönyv tartalmazza az összes kézzel megérintett terület alapos megtisztítására vonatkozó előírásokat a terminálokon.

A kézfertőtlenítőket a terminál egész területén elhelyezik, és minden utasnak kötelezően használniuk kell azokat, nem csak a hajóra történő ki-és beszálláskor, hanem a repülőtérre induló busz transzferek használata előtt is. A buszok egyébként szintén tisztításra kerülnek, mielőtt bárki felszállna rájuk.

3. A fedélzeten:

Étkezés:

Ahol csak lehetséges a legénység fogja ellátni az étkeztetési feladatokat, beleértve a büféétterem használatát illetve a fagylaltgépeket is. Ha az étterem elrendezési korlátozásai miatt ez nem lehetséges (számos új és felújított Princess hajón kis kiszolgáló szigetekről adják ki az ételeket, így csökkentve a tömeget és a sorban állást) akkor erre a célra felvett emberek fogják ellenőrizni az étkezési területeket, illetve ők fogják tisztán tartani az éttermeket.

A fennmaradó önkiszolgáló, büfé éttermek részein a kiszolgáló edényeket gyakran fogják cserélni.

A legénység tagjai továbbá az étkező helyiségek bejáratánál minden kézmosónál illetve kézfertőtlenítőnél az utasokat kézmosásra fogják felszólítani.

Tisztítás és fertőtlenítés:

A Princess további szabályzatokat hozott a fedélzet tisztaságának megőrzése érdekében:

 • Az asztalok, székek és menütáblák fertőtlenítése az éttermekben és a bárokban nyitás előtt és zárás után,
 • napozóágyak és kültéri bútorok, valamint minigolf és sportfelszerelések gyakoribb fertőtlenítése,
  az összes nyilvános helységbet, társalgót, előcsarnokot, folyosókat, lifteket, a korlátokat, nyilvános telefonokat, érintőképernyős kijelzőket, orvosi szobát, átjárókat, kaszinót, a játékokat, a játékgépeket, a kondigépeket, gyermekjátékokat és használati tárgyakat, biztonsági és szűrőberendezéseket gyakrabban fertőtlenítik,
 • a kabinok belső felöleteit, és a berendezéseket naponta kétszer alaposan megtiszítják, különös tekintettel a kilincsekre, fürdőszobára és a gyakran megérintett felületekre.
 • Azokban az esetekben, amikor valamelyik utas vagy a legénység egy tagja influenza-szerű tüneteket produkál, a kabinok egy komolyabb takarításon esnek át.
 • További mobil kézfertőtlenítőket fognak kihelyezni a legnagyobb forgalmú helyszínekre.
 • Az összes ruhanemű (ágynemű, terítők, törülközők, szalvéták) magasabb hőfokon lesznek mosva és a szárítva a fertőtlenítés érdekében.
 • Az utasok által használt mosógépek is a legmagasabb fokozatra lesznek beállítva.
 • Az összes nyilvános mosdót gyakrabban fogják takarítani.
 • Az összes társalgó és mellékhelyiség ajtaja nyitva lesz, hogy csökkentsék a kilincsek használatát.
A legénység kiképzése:

A Pincess tovább fogja fejleszteni a legénység kiképzését, hogy elősegítsék a gyakori kézmosást, illetve ösztönözze a legénységet arra, hogy sokkal kevesebbet érintkezzenek az utasokkal. A legénységnek továbbá jelenteniük kell azokat az utasokat, akik a betegség jeleit mutatják.

Az előzők mellett megnő a különböző védőeszközök használata, tehát a legénység tagjainak maszkot kell viselnie az utasok előtt.

Orvosi értékelések:

Minden olyan embernek a legénységből, akinek akut légzőszervi megbetegedése van, fel kell hívnia a fedélzeten megtalálható egészségügyi központot ingyenes orvosi konzultációra. Az utasok számára ez szintén erősen javasolt. A Princess orvosi szűrővizsgálatokat, illetve koronavírus tesztet is végez, mindazoknak, akik az influenza vagy légzőszervi megbetegedés tüneteit, illetve lázat produkálnak.

Forrás:
https://www.cruisecritic.co.uk/news/5301/?source=132399&fbclid=IwAR1DUuXjud5pZfgYE0DiYabh1beACCS3wkmk3TXP0zvbudDNkkqYfkYGwTY
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen