A Royal Caribbean bevásárolja magát a Silversea Cruises-ba!

Egy dinamikus, izgalmas partnerséggel lesz gazdagabb a hajózás szakmája, mivel a Royal Caribbean többségi részesedést vásárol a luxus vonalat képviselő, monacó-i székhellyel rendelkező Silversea Cruises-ban.

Az új partnerség során a Royal Caribbean 66,8%-os részesedést vásárol meg nagyjából 1 milliárd dollárért. A becslések szerint a Silversea nagyjából 2 milliárd dolláros értéket képvisel teljes egészében.

“A Silversea egy igazi koronázási ékszer, a luxus és expedíciós utazások elismert vezetője. Most a két kulcsfontosságú piaci vállalat a növekedésért küzd.” – mondta Richard D. Fain a Royal Caribbean elnöke és egyben vezérigazgatója.

“A két cég egyesítése egy rendkívüli lehetőséget hordoz magában, mely által bővíthetjük a nyaralási lehetőségeket az utasok részére, valamint a bevétel növekedését eredményezi ezen a stratégiai piacon is. “

Manfredi Lefebvre, a Silversea ügyvezető elnöke marad, s továbbra is ő vezeti a céget a hosszútávú stratégia elérése felé.

Richard D. Fain Manfredi Lefebvre-t egy úgynevezett látnoki vezetőnek tartja, aki magas színvonalat és igaz innovációs történelmet adott hozzá a Silversea-hez.

Antonio Lefebre d’Ovidio, Manfredi édesapja- tiszteletre méltó olasz jogász és tengerészeti jogi professzor –  az 1990-es évek elején alapította meg a Silversea márkát. Úgy véli, hogy a Royal jelentős részesedése nagyban növeli a cég értékét, a hosszú távú partnerség mind két cég növekedésében segít.

Nagyjából 42,000 Royal Caribbean részvény ellenértékére lehet jogosult a későbbiekben, amennyiben a 2019-2020-as teljesítménymutatók bizonyos, előre meghatározott értéket érnek el.

“Mindig is rokonlelkek voltunk Richarddal, azonos elképzeléseink vannak azzal kapcsolatban, hogy vendégeink számára kiválóságot biztosítsunk.”- mondta Lefebvre.

“Ez az új partneri kapcsolat lehetőséget nyújt a Silversea számára, hogy felgyorsítsa a világ legrangosabb luxus és expedíciós hajózási vállalat növekedését.”

A Royal tervei szerint tartozásokból fogja finanszírozni ezt a nagy beruházást. A partnerség stratégiai megfontolásai közé tartozik a hosszú-távú kapacitás-növekedés ösztönzése, a virágzó luxus és expedíciós szegmensekben. Ezt közös erővel nagyobb léptékben tudják megvalósítani, mintha egyedül a Silversea vágna bele. A Royal Caribbean célja a portfoliójának diverzifikálása és expedíciós kínálatának növelése egy ultra luxus márka hozzáadásával. Kihasználva az egybeolvadt vállalatok globális lábnyomait a kereslet megteremtése és a vendégek nyaralási lehetőségének növelésének érdekében.

A Silversea vezérigazgatója, Roberto Martinoli továbbra is betölti a szerepét, együttműködik a meglévő Silversea menedzsment csapatával, -mondta Lefebvre és Fain.

Az üzlet által még nagyobbra duzzadhat a Royal Caribbean cég, mely magába foglalja a legnagyobb neveket. A Royal Caribbean International-t, mely a kalandvágyó családokat célozza meg, a Celebrity Cruises-t, ami egy prémium márka, s modern luxus élményekkel ajándékozza meg utasait, az Azamara Club Cruises-t, mely luxus utakat kínál, izgalmas kikötőkkel. A Royal Caribbean vállalat szintén kapcsolatban áll a regionális TUI Cruises-zal és a Pullmantur-ral is.

Az úttörőnek számító luxus Silversea márkanév kisebb -de nagyobb törődést, odafigyelést biztosító- hajói több mint 1000 célállomásra juthatnak el. Egyedülálló luxus expedíciós hajóútjaik során olyan kikötőkbe jutnak el, ahova az óriás óceánjárók méreteiknél fogva nem.

Az üzlet megkötése várhatóan az idei év folyamán lezajlik.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen