A Royal Caribbean júniusban újraindul a Bahamákról - hajosutak.com

A Royal Caribbean júniusban újraindul a Bahamákról

Több mint egy évig tartó kihagyás után a Royal Caribbean júniusban visszatér, és a Bahamákról Mexikóba indít hajóutat a Adventure of the Seas fedélzetén.

A hajó hét éjszakás utakat fog csinálni Nassauból június 12-től augusztusig. Az útvonal során a Bahamákon is időzni fog, és két napot tölt majd el privát szigetén, a Perfect Day at CocoCay-n.

A hajóutak kizárólag olyan utasok számára elérhetőek, akik bizonyítani tudják a COVID-19 elleni védőoltást, és olyan 18 éven aluliak, akiknek a tesztje negatív. A fedélzeten tartózkodó személyzetet is beoltják.

“Örülünk, hogy fokozatosan és biztonságosan visszatérhetünk a hajózáshoz a Karib-térségben” – mondta Michael Bayley, a Royal Caribbean International elnök-vezérigazgatója sajtóközleményében. “Az oltások egyértelműen mindannyiunk számára megváltoztatják a feltételeket, és mivel az oltások száma és hatása gyorsan növekszik, úgy gondoljuk, hogy az oltott felnőtt utasok és a legénység biztonságban utazhatnak. Ahogy haladunk előre az időben, ezt a követelményt és a más intézkedések betartását is elvárjuk mindenkitől. “

A Celebrity Cruises szintén újrakezdi a hajózást, és visszatér a június 5-i hajútjával, amely St. Maartenből indul. A két vállalat az első között van, akik bejelentették, hogy visszatérnek a hajózáshoz a Karib-tengeren.

Az Egyesült Államokból és annak kikötőiből – köztük a Miami és Fort Lauderdale fő központokból közlekedő hajók 2020 márciusa óta nem tudtak elindulni.

Míg a hajójáratok továbbra is együttműködnek a CDC-vel, az alternatív kikötők, például Nassau jelent meg a palettán, mint hatékony lehetőség a biztonságos és azonnali visszatérésre.

A Royal Caribbean azt nyilatkozta, hogy még nem döntött arról, hogy szükség lesz-e további egészségügyi és biztonsági intézkedésekre, például maszkok viselésére, kötelező távolságtartásra és hajótársaság hivatalos kirándulásaira, de Jim Berra marketing vezérigazgató elmondta, hogy az ilyen típusú akciók “a mérlegelés alatt állnak . ”

Az Adventure of the Seas, amely 3114 utas befogadására képes, eleinte körülbelül 50-60 százalékos kapacitással fog közlekedni.

A hajótársaság azt is mondta, hogy “követni fogja a tudományos eredményeket”, valamint bármilyen követelményt előírnak a Bahamákon, azt követni fogják.  Jelenleg utazási egészségügyi vízumot és negatív PCR-tesztet igényelnek, amelyet öt nappal az érkezés előtt végeznek.
Ezenkívül negatív PCR-tesztekre lehet szükség a hazatéréséhez. (Az Egyesült Államokba való visszatéréshez jelenleg negatív teszt eredményekre van szükség.)

És bár Royal arra számít, hogy a legtöbb utas az Egyesült Államokból érkezik, a hajóutak bármely Bahamák által jóváhagyott ország vendégei számára nyitottak.

“Mivel az élénk turisztikai ágazat ígéretes visszatérését várjuk, izgalmasak a hírek számunkra arról, hogy a tengerjáró ipar megkezdi a kikötést Bahamákon. Utasok százezrei, esetleg milliói fedezhetik fel Nassaut vagy a Bahamákat olyan módon, ahogyan soha lehetőség “mondta Hubert A. Minnis, Bahamák miniszterelnöke egy sajtóközleményben.

“Különösen örülök, hogy azok a Karib-térségben lévő országok, akikkel több mint 50 éve hosszú és kölcsönösen előnyös kapcsolatunk van, a hajózás újraindításakor a Bahamákat választotta otthoni kikötőnek. Ez valóban egy új nap a turizmus számára. Sok kis – közepes méretű vállalkozásoknak, utazásszervezőknek, taxisofőröknek, éttermeknek és kiskereskedőknek jó lehetőség, hogy felkészüljenek az előttünk álló fényesebb napokra, a legjobbakra.”

A Royal Caribbean szeretné, ha a szórakoztató programok is megmaradnának.

“Az a feladatunk, hogy örömet szerezzünk utasaink számára, ezért meg kell találnunk az egyensúlyt a megfelelő protokollok között, hogy mindenki egészséges maradjon, de mégis hihetetlen nyaralásban legyen része” – mondta Berra.

A hajóút a CocoCay mellett a mexikói Cozumelben is megáll, amely a nyugat-karibi hajóutak rajongóinak nagy kedvence.

A Royal Caribbean visszatért a szingapúri hajózáshoz a Quantum of the Seas-el, ellenben csak szingapúri állampolgárok számára elérhetőek utak. Azt is bejelentette, hogy a vadonatúj Odyssey of the Seas hajóját Izraelbe küldi, ahol egy rövid szezont fog csinálni 2021 májusától októberig.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen