A Royal Caribbean története - hajosutak.com

A Royal Caribbean története 1. rész

Arne Wilhelmsen hatása a Royal Caribbean-re

Nemrég hallhattunk róla, hogy a Royal Caribbean egyik alapítója, Arne Wilhelmsen elhunyt. Sokak még csak nem is hallottak róla, ellenben nélküle a vállalat nem tartana ott, ahol most.

Arne édesapja Norvégia egyik legfontosabb vezetője volt tengerészeti szempontból, illetve az Anders Wilhelmsen & Company tulajdonosa.

Arne először testvérével, Gjert-rel társult apja cégében. Arne a Harvard Business School-on szerezte diplomáját, és hatalmas tudással rendelkezett a New York-i hajózás területén.

Arne az Egyesült Államokban töltött hivatali ideje alatt új amerikai trendeket ismert meg, amelyek akkor kaptak igazán nagy szerepet, amikor apjával kapcsolatba lépve, egy tervet dolgozott ki a karibi tengeri hajók építésére irányulva.

Mielőtt végleges döntést hoztak volna, Arne elutazott Miamiba, és találkozott a Miami akkori kikötőigazgatójával, Irwin Stephens-kel. A csoport megvitatta azokat a terveket, amelyek végül eredményezték a világ legnagyobb utaskikötőjének megépítését.

1969 áprilisában a társaság első hajóját, a Song of Norway-t elkezdték építeni, és 8 hónappal később a hajó el is indult első útjára. Ekkor még Mimai lakosságának fogalma sem volt arról, hogy teljesen új hajózási útvonal nyílik majd meg.

A marketingért felelősek, mind Arne Wilhelmsen irányítása alatt álltak. Olyan kérdésekkel kellett megbírkózniuk, mint például hogy milyen ügyfélcsoportokat kell megcélozni? Milyen árakat kell belőni pontosan? Hogyan lehetne az utazási irodákkal legjobban együttműködni? Az Egyesült Államok mely területeit kell megcélozni?

Wilhelmsen mindig odafigyelt arra, hogy ár-érték arányban jövedelmező maradjon az üzlet, akkor is, amikor a hajó nem tudott teljes kapacitással működni. Azt gondolta, hogy az árazásnak és a terméknek következetesen egyeznie kell, csak a szezonális ingadozások figyelembevételével.

Wilhelmsen, más vezetőkkel együtt, személyesen kezdte meg a marketing kampányok kialakítását. Koktél partikat és promóciós filmvetítéseket szerveztek. Wilhelmsen beszélt több újságíróval is, hogy segítsenek növelni a Royal Caribbean hírnevét.

A Song of Norway indulása nagyszerűen kezdődött. Az első hetekben még a szállodai szolgáltatások finomhangolásán dolgoztak, ellenben nem sokkal később már úgy megnőtt a kereslet a hajózásra, hogy gyakran a legénységnek kellett átadnia a helyét az utasok számára.

A hajó hírneve rekordgyorsasággal nőtt, és szinte már nem is volt szüksége a társaságnak marketingre.

A Royal Caribbean hosszú utat tett meg a Song of Norway indulása óta, ellenben soha nem lehetett volna ilyen sikeres, olyan emberek nélkül, mint Arne Wilhelmsen.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen