A Royal Caribbean új koncepciókkal áll elő az étkeztetés terén - hajosutak.com

A Royal Caribbean új koncepciókkal áll elő az étkeztetés terén

Egy évvel a Royal Caribbean 900 millió dolláros felújításra irányuló programja után, a hajótársaság már is bevezette első változtatásait, beleértve olyan új éttermeket és bárokat, mint például a Bamboo Room, a Lime & Coconut, és a Johnny Rockets kiterjesztett változatát, amely alkohol tartalmú turmixokat kínál az utazók számára.

Royal Caribbean élelmiszerekért felelős alelnöke, Linken D’Souza a Cruise Critics számára adott interjúban elmondta, hogy milyen változások várhatóak a hajótársaság étkezésre fókuszáló terveiben. Hozzátette, hogy az Oasis of the Seas, a következő hajó, amely a 900 millió dolláros beruházás részeként az új étkezési koncepciók tendenciáját fogja reprezentálni, amelyet a Voyager, a Freedom és Osais osztályú hajók,illetve az Allure of the Seas fog követni.

„Az utazás arról szól, hogy valami újat próbáljunk ki és hogy kalandvágyók legyünk. Véleményem szerint a mi utasaink kalandvágyóak és nagyszerű, hogy megteremethetjük ezeket az élményeket számukra.„ – mondta D’Souza, és kiemelte a Bamboo Room-ot (korábban már a Mariner of the Seas-en, most pedig a Navigator of the Seas-en debütált), illetve a Lime & Coconut bárt, amelyet a közelmúltban tárt a nagyközönség elé a Navigator of the Seas.

„Ezek a bárok a rövidebb karibi hajózási piacra lettek tervezve. Nagyon jól tudjuk, hogy ezen a fajta piacon a bárok rendkívül fontosak. Ha egy hétvégi kiruccanáson vagyunk, kikapcsolódni szeretnénk és egy ilyen rövidebb hajóúton általában a magasabb italfogyasztás jellemző, mint egy általános hajóúton.”

A bárok kialakításától eltekintve a Royal Caribbean befektetései nem korlátozódnak csak erre a területre. D’Souza azt is elárulta, hogy a hajótársaság továbbra is az éttermekre fog leginkább fókuszálni, amelyeknek kialakításánál figyelembe veszik az utasok visszajelzéseit. Az előbbire remek példa a Johnny Rockets Express büféétterem a Navigator of the Seas hajóján.

„A Johnny Rockets a Navigator of the Seas-en olyan átalakításokon esett át, amelyek talán utasainknak elsőre nem tűnnek fel, ellenben  mégis látszódnak a különbségek. A medencénél megtalálható egy express menü, nem beszélve a felnőtteknek kínált alkoholos turmixról.”

A Playmakers Sports Bar & Arcade a Navigator of the Seas-en továbbá több ülőhellyel és TV-vel rendelkezik, mint a Mariner of the Seas-en. Ez a kiegészítés hozzájárult ahhoz, hogy a bár forgalma javult a korábbiakhoz képest. A Royal Caribbean más hajóin és éttermeiben kísérleti jelleggel új menüket és ételeket kínálnak az utasok részére.

D’Souza azt is elmondta, hogy a hajótársaság drasztikus lépéseket tett a flotta állandó minőségének és működésének biztosítása érdekében, különösen a fő étteremmel, a  Windjammer büfével és a Chops Grille steakhouse-zal kapcsolatban. „Valóban finomítottunk a hajóflottánk étkeztetésén, és véleményem szerint ez a folyamat segített a kialakításban.”

Ha a Chops-ba megyek és rendelek egy staeket, bárhol is tartózkodjon épp a Quantum of the Seas, akár Floridában, akár Shanghaiban, az ételnek ugyanolyannak kell lennie mindenhol. Ugyanolyan fűszerezést kell kapnia és ugyanolyan módon kell elkészítve lennie minden egyes alkalomkor. Ha ez nem teljesül, akkor nem tudunk megfelelni az elvárásoknak.”

Az utasok visszajelzése túlmutat és többet ér a különböző fejlesztéseknél, emlékezett vissza egy e-mailjére D’Souza, amelyet egy visszatérő utas küldött számára. „Ez az utas küldött számomra egy e-mait, amelyben kifejtette, hogy egy desszertet már 20 évvel korábban is ezen a hajón fogyasztotta el, ellenben a személyzet már nem csinálja többé.„ A személyzet erre a hölgynek adta a desszert receptjének másolatát, amelyre D’Souza úgy reagált, hogy a következő héten elkészítette az édességet a hölgy számára.

„Számunkra az a fontos, hogy a hajóink fedélzetén kikacsolódásra vágyóknak, speciális élményeket szerezzünk illetve, hogy remek vakációt nyújthassunk számukra. Az étel, számomra, az utazás egyik nagy részét teszi ki. Nem mindenkinek lesz különleges kérése, viszont ha ilyen érkezik, minden körülmény között komolyan vesszük.”

Arról, hogy mit tartogat az Oasis of the Seas számára, D’Souza nem árult el egyetlen részletet sem. Az étkeztetési koncepcióval kapcsolatban a hajó 2019. szeptemberi áralakítása után ismerkedhetünk meg. A társaság azonban ugyanazt a nagy dobást szeretné megvalósítani, amelyet a 2009-es átadó ünnepségen sikerült elérniük.

Forrás:

https://www.cruisecritic.co.uk/news/3859/
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen