A tengeri üzemanyagok új generációja: az LNG az MSC Hajótársaságnál - hajosutak.com

A tengeri üzemanyagok új generációja: az LNG az MSC Hajótársaságnál

Az MSC Hajótársaság nemrég bejelentette, hogy az új generációs hajói számára évi 45 000 tonna LNG üzemanyagot fog szállítani.

Pierfrancesco Vago, az MSC Cruises ügyvezető elnöke elmondta: „Ez a megállapodás további lépést jelent  az ökológiai lábnyomunk folyamatos csökkentése felé, amelynek jelenleg az LNG az egyik kulcsfontosságú eleme. Miközben arra készülünk, hogy 2022-ben elindítsuk az első három jövőbeni LNG-motoros tengerjáró hajót, ezzel a kulcsszerződéssel most a Földközi-tengeren biztosítottuk legújabb generációs és környezetvédelmi szempontból legfejlettebb hajóink számára utántöltési támogatást.”

Tengeri üzemanyagként használva az LNG meglehetősen csökkenti a hajók káros anyag kibocsátását, ami jelentősen javítja a levegő minőségét, különösen a part menti területek és a kikötővárosok közösségei számára. Ez a megállapodás tehát nemcsak az LNG-tankolás helyét, Marseille-t, hanem az összes kikötőt is pozitívan érinti, ahol a tengerjáró hajók a Földközi-tengeri útjaikat fogják folytatni.

Az MSC Cruises LNG-motoros hajói a világ technológiailag legfejlettebb üdülőhajói közé tartoznak, és számos környezetvédelmi újdonságot hoznak a piacra. A vezető lépés ezek közül egy 50 kilowattos, LNG-meghajtású szilárd oxid-üzemanyagcellás technológiai projekt, amely lehetőséget nyújt az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának további 25% -kal történő csökkentésére a hagyományos LNG-motorokhoz képest.

Mi is az LNG?

Az LNG mint tengeri üzemanyag egy pozitív lendületet kapott, amikor a globális hajózási ipar alkalmazkodni kívánt a szigorúbb kibocsátási normákhoz.

Tengeri üzemanyagként használva az LNG segít csökkenteni:
– a kén-kibocsátást 99% -kal,
– a finom részecskekibocsátást 99% -kal,
– a nitrogén-oxid-kibocsátást akár 85% -kal,
– az üvegházhatáshoz hozzájáruló gázok kibocsátást körülbelül 20% -kal.

Az LNG elérhető és versenyképes megoldást jelent, amely hozzájárul a Nemzetközi Tengerészeti Szervezet (IMO) hosszú távú stratégiájához a hajók káros anyag kibocsátásának csökkentésére. Az LNG-tartályozási infrastruktúra fejlesztésének következésképpen számos kikötő kibővült számos LNG beszállítóval és elosztóval egyaránt, amelyek kulcsfontosságú kezdeményezéseket hoztak létre és jelentős előrelépéseket tettek e fejlesztések támogatásában. Az LNG mint tengeri üzemanyag megalapozza a zöldebb bioLNG jövőbeni bevezetését is.

A Hajótársaság legújabb hajója az MSC Europa lesz a technológia legfontosabb képviselője.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen