Titanic II - hajosutak.com

A Titanic 2 2018-Ban Teszi Meg Első Hajóútját

2013-ban látványos sajtótájékoztató keretein belül tudhatta meg a világ, hogy épül a Titanic hasonmása, mely a Titanic 2 nevet fogja viselni.
A Titanic 2-t tulajdonló hajótársaság neve, Blue Star Line, nagyon hasonlít az eredeti Titanic gazdájának nevére, a White Star-ra, azonban a két cég nem áll kapcsolatban.

TITANIC 2

A Titanic 2 sajtótájékoztatóját 2013-ban New Yorkban tartották, ahol még a Titanic 2 első útjának egy 2016. februári dátumot irányoztak elő, azonban ezt már tudjuk, hogy “elúszott” (hajós nyelven szólva). A legújabb információk szerint 2018-ra fog elkészülni a hajó.

Nem is csoda, hogy ilyen sokáig építik a hasonmást, hiszen a Titanic 2-t úgy szeretnék elkészíteni, hogy a külsőségekben az 1912. április 14-én elsüllyedt hajónak pontos mása legyen: nem csupán a kabinok és a bálterem, de az éttermek, az edzőterem és minden más is az eredeti hajó kinézete szerint készül.

A tervezők nem csupán a hajó külső és belső kialakítását szeretnék a legapróbb részletekig az eredetinek megfelelően kivitelezni, de még a személyzet egyenruháját is úgy varrják, hogy a Titanicon dolgozókéval megegyezzen.

S ha ez még nem volna elég a “Titanic életérzéshez”, a tulajdonos gondoskodik arról, hogy igazán a múltban érezhessék magukat a Titanic 2 utasai, ugyanis felszálláskor mindenki kap korabeli kosztümöket, hogy az étkezések és közös események alkalmával abban jelenjenek meg.

A Titanic 2 összesen 9 emeleten maximum 2400 utast tud majd szállítani, 840 kabinban, akiket 900 fős személyzet fog kiszolgálni.

270 méter hosszú és 53 méter magas lesz, azonban 4 méterrel szélesebb lesz, mint az eredeti.

A eredeti hajótól teljesen eltérnek a hasonmás technikai, illetve technológiai megoldásai:

 • hegesztik és nem szegecselik
 • sokkal több mentőcsónak
 • legmodernebb műholdas, digitális navigációs és radarrendszerekkel rendelkezik majd, és ezek mellett minden olyan technológiával, amit egy 21. századi hajótól elvárhatunk

AZ ELSŐ ÚTVONAL

A Titanic 2 első útjának útvonala a 2013-as tervek szerint még az eredeti útvonalát követte volnaSouthamptonból New Yorkba, azonban az aktuális információk szerint inkább elkerüli a végzetes útvonalat, nehogy a történelem megismételje önmagát, így első útja a kelet-kínai Csiangszuból indul és Dubaj lesz a végállomás.

KÉPEK, VIDEÓ

Számos kép és már videó is napvilágott látott a Titanic 2-ről.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen