Az MSC Cruises jelentős megállapodást ír alá a Cruise Saudi-vel, hogy hajóit Szaúd-Arábia vizeire vihesse - hajosutak.com

Az MSC Cruises jelentős megállapodást ír alá a Cruise Saudi-vel, hogy hajóit Szaúd-Arábia vizeire vihesse

A Cruise Saudi, egy 100% -ban állami befektetési alap tulajdonában lévő vállalkozás, amely Szaúd-Arábia hajózási iparának fejlesztésére törekszik, és az MSC Cruises, a világ legnagyobb magántulajdonban lévő hajótársasága közösen jelentette be a Vörös-tengeri hajóutak indítását a következő 2021/22-es téli szezonban.

Fawaz Farooqui, a Cruise Saudi ügyvezető igazgatója és Pierfrancesco Vago, az MSC Cruises ügyvezető elnöke partneri megállapodást írtak alá a szaúdi fővárosban, Rijádban.

A megállapodás feltételei szerint az MSC Magnificának Jeddah-ban, a kereskedelmi központban és Szaúd-Arábia egyik legnagyobb városában lesz a home port-ja, amely a Közel-Kelet második legnagyobb kikötője, és amelynek történelmi központja UNESCO Világörökség része.

2021 novembere és 2022 márciusa között hét éjszakás Vörös-tengeri hajóutat tartva a hajó a régió számos kikötőjét és célállomását, valamint három szaúdi kikötőt látogat meg, beleértve AlWajh kikötőjét, amely az UNESCO Világörökség része.

Szaúd-Arábia arra készül, hogy december 5-én Jeddahban megrendezze a Forma-1-es Szaúd-Arábiai Nagydíjat, így Jeddah-ban az MSC Magnifica utasai az MSC Magnifica fedélzetén tett utazásuk során követhetik ezt az izgalmas globális sporteseményt.

Az MSC Magnifica vörös-tengeri hajóútjai mellett az MSC Cruises zászlóshajója, az MSC Virtuosa 2021-es téli programját az Arab-öbölben Dammam kikötőjével gazdagítva csinálja és meglátogatja az AlAhsa oázist, amely az UNESCO világörökségének másik helyszíne. Az MSC Virtuosa 2021 decemberétől 2022 márciusáig minden héten meglátogatja ezt az új, izgalmas célpontot.

Az MSC Magnifica  tervezett útvonala:

Jeddah – Alrass Alabyadh – tengeren – Aqaba – Safaga – Al Wajh – Yanbu al Bahr – Jeddah

Az MSC Virtuosa tervezett útvonala:

Dubai 2x – Abu Dhabi – Sir Bani Yas – Dammam – Doha – Dubai 2x

A két vállalat várhatóan összesen 170 000 utassal fedezi fel Szaúd-Arábia történelmi, kulturális és természeti kincseit a két MSC Cruises hajó fedélzetén a következő 2021/22-es téli szezonban. A szaúdi lakosok lehetőséget kapnak arra is, hogy nyaralásukat hazájukban tölthessék.

A nemzetközi vendégek Jeddah-ba közvetlen járatokon keresztül juthatnak el a legfontosabb európai és nemzetközi városokból, amelyeket Saudia, a Királyság lobogó szerinti repülőtársasága üzemeltet. A célzott partnerségnek köszönhetően a hajózó utasok javára a járatok menetrendjét úgy módosítják, hogy illeszkedjenek a két hajó indulási és érkezési idejéhez, hogy az egész gördülékenyebb legyen.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen