MSC Foundation és UNICEF együttműködés

Az MSC és az UNICEF 10 éves partnersége során elérték a 10 millió eurós mérföldkövet

Az olasz hajótársaság alapítványa, az MSC Foundation január végén jelentette be a nagyszerű hírt, miszerint eddig 10 millió eurót gyűjtöttek az UNICEF javára, a hajótársaság nagylelkű vendégeinek hála.

2009 óta az MSC Group és az UNICEF igazi sorsfordító projektben vesznek részt. Az afrikai malária elleni küzdelemben, Brazília nyomornegyedében élő gyermekek oktatásának biztosításában valamint a gyermekek alultápláltságának leküzdésében áttörő sikereket értek el. Az ebben az időszakban összegyűjtött pénzt alultáplált gyermekek számára készült terápiás készételek (RUTF) biztosítására használják fel. A mai napig több mint 6,5 millió készételt jutattak el gyermekek számára Etiópiában, dél-Szudánban, Szomáliában és Malawiban.

A műanyag hulladék újrahasznosítása a gyermekek oktatásának támogatásáért és a nők foglalkoztatásának érdekében – ezek a célok azok, amik elősegítését támogatjuk az UNICEF-et az Elefántcsontparton. Elősegítjük az újrahasznosítás piacát, mely során a műanyag hulladékot innovatív, alacsony költségvetésből előállítható téglává alakítják át, melyre hatalmas szükség van a modern osztálytermek építése során.

Jelenleg csupán a műanyagok 5%-a kerül újrahasznosításra Elefántcsontparton. Egy olyan országban, ahol a háztartások 46%-a él a szegénységi küszöb alatt, 2 millió gyermek hagyja ott az iskolát a szegénység és az osztálytermek hiánya miatt. Az MSC Foundation alapítványa és az UNICEF közös új projektje mindhárom problémakörrel egyidejűleg foglalkozik. Céljuk az újrahasznosítási piac fellendítésével, hogy 880.000 kg műanyag hulladékból innovatív téglák készüljenek, ezáltal 152 modern tantermet építsenek, több mint 8.300 gyermek számára, 2021-ig.

Forrás:

mscfans.blog/2020/01/22/10-year-partnership-msc-for-unicef-reaches-10-million-euros-milestone/
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen