Az MSC Euribia acélvágó ünnepsége

2021. június 28. Vágták le az első acéldarabot a franciaországi Saint Nazaire-i Chantiers de l’Atlantique-ban, megkezdve az MSC Cruises eddigi legfejlettebb hajójának konstrukciós munkálatait, valamint a hajó neve is kiderült. Az MSC Euribia 2023 júniusában fut majd ki és az MSC Cruises flottájának 22. hajója lesz, valamint a második a cseppfolyósított földgázzal (LNG) közlekedők sorában, amely a jelenleg elérhető legtisztább hajózási üzemanyag. Mint minden hajó, amely csatlakozik az MSC Cruises flottájához, az Euribia is megkapja majd a legújabb és legfejlettebb technológiai megoldásokat a környezeti hatások minimalizálása érdekében. Az MSC Euribia konstrukciója még egy bizonyíték a hajótársaság hosszútávú elkötelezettségére a környezetvédelem iránt.

Amint azt a tengeri szokások előírják, Pierfrancesco Vago, az MSC Cruises ügyvezető elnöke csatlakozott a Chantiers de l’Atlantique vezérigazgatójához, Laurent Castaing-hoz, hogy együtt vágják le a hajó első acéldarabját.

Pierfrancesco Vago, az MSC Cruises ügyvezető elnöke elmondta: „Ahogy az ősi istennő a szeleket, az időjárást és a csillagképeket használta a tengerek meghódításához, a jövőképünk szerint, az MSC Euribia majd a jelenlegi legmodernebb környezetkímélő technológiákkal érheti el majd mindezt. Ez a hajó új mérföldkövet jelent a nettó 0g károsanyag kibocsátás felé vezető utunk során és bizonyítja elkötelezettségünket a következő generációs környezeti technológiák előmozdítása és fejlesztése mellett.”

„Több mint 300 éves tengerészeti örökséggel rendelkező családként mindig arra törekszünk, hogy megvédjük a környezetet, életmódunk és a bolygó védelme érdekében a jövő generációk számára. Mivel az első LNG-meghajtású hajónk építése már folyamatban van, az MSC Euribia a rendelkezésre álló legújabb technológia felhasználásával tovább csökkenti a kibocsátást”.

Az LNG messze a legtisztább tengerészeti körökben használt üzemanyag, amely jelenleg elérhető és gyakorlatilag kiküszöböli a lokális légszennyező anyagok kibocsátását, mint a kén-oxidok (99%), a nitrogén-oxidok (85%) és más részecskék (98%).

Az MSC Cruises elkötelezett amellett, hogy a közeljövőben legalább három hajót LNG-vel üzemeltessen, ezen teljes beruházás összértéke pedig meghaladja a 3 milliárd eurót. Ezek közül az első, az MSC World Europa jelenleg is épül Saint Nazaire-ben, 2022 októberében kezdi meg szolgálatát. A harmadik hajó építését 2023 elején kezdik meg.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen