Az MSC Hajótársaság az iparág vezetőjévé lépett elő környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontból

Az MSC Cruises fenntarthatósági programját díjazta a NAMEPA a 2020. évi tengeri környezetvédelmi díjátadóján, és a hajótársaságot Marine Environment Protection díjjal tüntettek ki. Az elismerést az MSC Cruises sokrétű környezeti munkája, és a fenntarthatóság három legfontosabb mérföldköve miatt kapta: megkezdték az MSC World Europa építését, amelyhez további kilenc, legújabb generációs LNG-meghajtású hajó csatlakozik a következő évtizedben; a Bahamákon az Ocean Cay eredeti, érintetlen állapotának helyreállítását vitték véghez; és az egyszer használatos műanyag cikkek fokozatos megszüntetésére tettek lépéseket az egész flottában.

Ezzel párhuzamosan az MSC Cruises nemrég közzétette a 2019-es fenntarthatósági jelentését. A társaság hosszútávú törekvéseire építve, a jelentés kiemeli az MSC Cruises elképzelését, és azt, hogy környezetvédelmi vezetővé váljon a globális szinten.

Az MSC Cruises fenntarthatósági programja négy fő pillér köré szerveződik: a bolygó, az emberek, a hely és a beszerzés. A négy alappillér hozzájárul a környezetvédelemhez, a sokféleség előmozdításához, a parti közösségekre gyakorolt pozitív hatás növeléséhez, illetve a termékek és szolgáltatások felelősségterjes beszerzéséhez.

Pierfrancesco Vago, az MSC Cruises ügyvezető elnöke elmondta: „Megtiszteltetés számunkra, hogy megkaptuk ezt a díjat, amely elismeri a zéró kibocsátásra irányuló folyamatos erőfeszítéseinket. Vállalatunk egyértelműen elkötelezett a környezet, a parti közösségek és minden alkalmazottunk védelme mellett. Hosszú távú elképzelésünk, hogy környezetvédelmi vezetővé váljunk a teljes tengeri ágazatban. Folyamatosan lépéseket teszünk flottánk környezeti hatásainak csökkentésére, és befektetünk a következő generációs környezeti technológiák és megoldások gyorsított fejlesztésébe.”

Az újgenerációs MSC flották a legújabb környezetkímélő technológiával vannak felszerelve, köztük a levegőbe történő káros anyag kibocsátás csökkentésére irányuló rendszerek is.

A szennyvízkezelést tekintve az MSC Cruises hajói fejlett tisztítórendszerekkel vannak felszerelve, amelyek a szennyvizet szinte csapvízminőséggé alakítják, ballasztvízkezelő rendszerekkel és édesvíz-előállító berendezések segítségével, amelyek elegendő ivóvizet képesek előállítani a hajó igényeinek kielégítésére.

Az MSC Cruises hajók a legújabb energiahatékonysági megoldásokat is tartalmazzák az üzemanyag-fogyasztás csökkentése érdekében. Ez magában foglalja a LED-világítás, az intelligens fűtési, szellőztetési és légkondicionáló rendszerek használatát is.

Az MSC Virtuosa és az MSC Seashore 2021. első felében fognak vízre szállni. Mindkét hajó a fentiekben kiemelt környezeti technológiák és megoldások széles skáláját fogják tartalmazni, és a társaság eddigi legzöldebb és leghatékonyabb tengerjáró hajói közé fognak tartozni.

2022-ben az MSC Cruises legújabb hajója az MSC World Europa lesz, amely az első LNG-meghajtású tengerjáró hajó. Az LNG a legtisztább üzemanyag, amely jelenleg elérhető a hajózási ágazat számára. A hagyományos tengeri üzemanyaghoz képest az LNG jelentősen csökkenti a levegőbe történő kibocsátást az SOx, NOx és a szén-dioxid (CO2) tekintetében.

Vago továbbá így fogalmazott: „Az MSC Cruises-nál kiemelten fontos a tenger és az óceán. Családi vállalatként pedig mindig a hosszútávon gondolkozuk a rövid távú szempontok helyett. Iparágunk jelenlegi kihívásai ellenére továbbra is a hosszú távú környezetvédelmi ambícióink vannak.”
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen