Az MSC Hajótársaság kiadta a 2020-as fenntarthatósági riportját - hajosutak.com

Az MSC Hajótársaság kiadta a 2020-as fenntarthatósági riportját

 • A riport kiemeli, hogyan kezelte az MSC a 2020-as évben kialakult, Covid-19-el kapcsolatos nehézségeket és hogyan készül újra az utasok fogadására
 • Kiemeli az MSC hajótársaság világelső Health & Safety protokollját és ennek gyakorlati működését
 • Hangsúlyozza a tényt, hogy az MSC hajótársaság a pandémia közben sem feledkezett meg a környezetvédelmi intézkedések fontosságáról
 • A hajótársaság a jelenlegi eredmények alapján jó úton halad, sőt, túlteljesíti a 2030-ig megfogalmazott károsanyag kibocsájtás csökkentési törekvéseit

Genf, Svájc, 2021 július – Az MSC hajótársaság kiadta a 2020-as fenntarthatósági riportját, amelyben arra fókuszál, milyen nehézségek elé állította a 2020-as év a vállalatot és milyen hatással volt az iparra a Covid-19.

Pierfrancesco Vago, az MSC hajótársaság társelnöke: „2020 folyamán óriási változásokon és átalakuláson kellett átmennünk, amikor az MSC hajótársaság szembesült a világjárvány okozta fennakadásokkal. Az időszak elején minden dolgozónkat biztonságban hazaküldtük és mi voltunk az elsők, akik egy új, világviszonylatban is vezető utas és egészségvédelmi protokollt vezettünk be, ezzel készülve utasaink újbóli fogadására. Eközben azonban nem tévesztettük szem elől fő törekvéseinket, a károsanyag kibocsájtásunk csökkentését és fenntarthatóságunk támogatását.”

“Jelentős előrelépést tettünk bolygónk védelme terén azáltal, hogy csökkentettük az emissziót az olyan új technológiákba történő beruházások révén, mint az LNG, amelyek közelebb visznek minket a nettó szén-dioxid kibocsájtás nélküli műveletek megvalósításához 2050-ig.”

A világjárvány által kiváltott közvetlen kihívások kezelésével párhuzamosan az MSC Cruises egy iparágvezető egészségvédelmi és biztonsági protokollt vezetett be, egy nemzetközileg elismert közegészségügyi szakértőkből álló COVID-19 szakértői csoporttal együttműködve. Ennek is köszönhetően az MSC Cruises lett az első hajójárat, amely jóváhagyást kapott az illetékes nemzeti és regionális hatóságoktól a tengerjáró hajózás újraindításához a Földközi-tenger térségében. Augusztus 16-án az MSC Grandiosa hét éjszakás hajózással indul az olaszországi Genovából, miután minden vendéget és a személyzet minden tagját tesztelték a beszállás előtt. Az MSC Cruises egy parti kirándulást lehetővé tevő “buborék” koncepciót is kidolgozott, amely egyaránt biztosítja a vendégek és a helyi közösségek biztonságát.

Az MSC a pandémia mellett a fenntarthatóság tekintetében is komoly előre lepéseket ért el:

A decarbonizáció irányába tett erőfeszítések: A társaság továbbra is jó úton halad, hogy elérje, túlteljesítse a 2030-ig megfogalmazott célját, amely szerint 40%-al csökkenti majd károsanyag kibocsájtását.

Az energiahasználat optimalizálása: 2020 során az MSC Grandiosa személyzete az Ecorizon programmal lett felszerelve, ami lényegében az utazások alatti hatékonyabb energiabeosztást és tárolást teszi majd lehetővé, ezzel is hozzájárulva a tudatosabb, környezetkímélőbb hajózáshoz.

LNG hajtás bevezetése: 2020 során az MSC World Európa lett az első hajó, amely LNG hajtással felszerelve állt szolgálatba és ezzel új utat nyitott a környezetbarát hajózás világában. Az elkövetkező években még 2 LNG hajtású hajó kezdi majd meg szolgálatát.

Linden Coppell, MSC Cruises társaság fenntarthatósági vezetője:Ez a riport felismeri és bemutatja azokat a közvetlen kihívásokat, amelyeket a COVID-19 jelentett számunkra, valamint megmutatja, hogy ennek ellenére továbbra is a környezeti és társadalmi elkötelezettségeinkre és cselekvéseinkre összpontosítunk. Jelenleg iparunk szinte teljes mértékben a fosszilis tüzelőanyagokra támaszkodik, azonban a nulla kibocsátás célkitűzés elérése érdekében át kell állnunk az új üzemanyagtípusok használatára.”

„Ezek mellett továbbra is elkötelezettek vagyunk a meglévő flottánk energiahatékonyságának javítása mellett és most is azon gondolkodunk, hogyan navigálhatjuk magunkat egy jobb jövő felé.”

Az MSC hajótársaság fenntarthatósági riportja itt érhető el: https://www.msccruises.com/en-gl/About-MSC/MSC-Sustainability.aspx
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen