MSC - hajosutak.com

Az MSC hajótársaság új technológiai fejlesztései

A társaság bejelentette, hogy 2020 január elsejétől megteszi a lépéseket annak érdekében, hogy a világ első teljesen szén-dioxid-mentes, globális hajótársasága legyen. Az MSC, a flotta tengeri üzemeltetése során felmerülő összes közvetlen szén-dioxid (CO2) kibocsátást kiegyenlíti a legmagasabb szintű szabványoknak megfelelően kidolgozott szén-dioxid-kompenzációs projektekttel.

Az MSC elismerte, hogy a mai legfejlettebb tengeri környezetvédelmi technológia sem elég önmagában a szén-semlegesség azonnali eléréséhez, ezért a hajótársaság továbbra is a modern környezetvédelmi technológiák gyorsított fejlesztésébe fekteti energiáit.

Az MSC hajótársaság leleplezett egy úttörő kutatási és fejlesztési projektet (PACBOAT), mely során a Chantiers de l’Atlantique vállalattal karöltve az új üzemanyagcellás technológia integrálására összpontosítanak, különös tekintettel a hajózásra, azon belül is az LNG-meghajtású MSC Europa tengerjáróra.

A társaság szóvivője elmondta, hogy szeretnének hozzájárulni a következő generációs fejlett környezetvédelmi technológiák fejlesztéséhez a saját és a teljes hajózási iparág környezetgondozásának érdekében.

Az MSC Virtuosa lesz a második Meraviglia-Plus osztályú hajó az MSC Grandiosa után, melyet áthelyeznek egy vizes dokkba a további kivitelezések elvégzéséhez, hogy 2020 októberében leszállíthassák.

Ugyanolyan magas felszereltséggel fog rendelkezni, mint az MSC Grandiosa. Szelektív katalitikus redukciós (SCR) rendszerrel és a következő generációs fejlett szennyvízkezelő rendszerrel lesz ellátva. A hajó minimalizálni fogja a környezeti lábnyomát és biztosítani fogja a tisztább levegőkibocsátást.

Az MSC Virtuosa egy különleges technológiát fog használni, mely a dokkolt tengerjáró hajót összeköti a szárazföld energiahálózatával, melynek segítségével tovább csökkenthet a légszennyező anyagok kibocsátása. Ez a szolgáltatás elérhető lesz az MSC Cruises flottájában, a 2017-től gyártott tengerjárók számára.

Ezek az újítások kiegészítik az MSC Virtuosa és az MSC Cruises többi hajójának hatékony környezetvédelmi technológiáit, annak érdekében, hogy minimalizálják és folyamatosan csökkentsék a hajók környezeti hatásait.

A fejlett hulladékgazdálkodás; ballasztvíz kezelő rendszerek; a legújabb technológiájú rendszerek a az olajkibocsátások megelőzésére és a legmodernebb energiahatékonysági fejlesztések – a hővisszanyerő rendszerektől a LED-es világításig mind ezt a célt szolgálják.

Az új MSC Virtuosa első hajóútjára 2020 novemberében fog indulni Genovából, s a nyugat-mediterrán térség 6 kikötőjét fogja bejárni.

A téli szezont követően, a 2021-es nyári szezonban Észak-Európa, a norvég-fjordok és a balti fővárosok kikötőit ismerhetik meg az utasai.

A társaság hamarosan közzéteszi az MSC Virtuosa fedélzetén elérhető újításokat, szolgáltatásokat. Addig is: a hajó az MSC Grandiosa-hoz hasonlóan rendelkezni fog egy mediterrán sétánnyal, a LED fal sem maradhat el. Két teljesen új Cirque du Soeil előadás, valamint a ZOE, (első virtuális személyes hajózási asszisztens) is várja majd az utasokat.

Az utolsó, Meraviglia Plus osztályba tartozó tengerjáró, melynek nevét még nem tudjuk, 2023-ban lesz a flotta tagja, s szintén LNG-hajtással látják el.

A World osztályba tartozó hatalmas hajókat a Chantiers de l’Atlantique hajógyárban építik Saint Saint Nazaire-ben, Franciaországban.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen