MSC Meraviglia - MSC Hajótársaság - hajosutak.com

Az MSC Meraviglia befejezte teszt utazását

Az MSC Meraviglia teszt utazásra indult, hogy augusztus 2-án megkezdhesse újbóli hajózását Amerika vizein.

A világ egyik legnagyobb hajója az MSC Meraviglia 4475 fős utaskapacitással, sikeresen megkapta az engedélyt, a Miami-ból induló teszt úton, hogy visszatérhessen megszokott túraútvonalaira. Ezen a próbaúton a legénység és a vendégek 312 főt tettek ki, ahol mindenki rendelkezett már oltással, ezáltal képesek voltak tesztelni az újonnan bevezetett egészségügyi protokollokat, mint például a szociális távolságtartás és a belső terekben való maszkviselés.

Az út során a vendégek minden a hajón található szórakozási lehetőséget és közösségi teret kipróbáltak, ezen felül látogatást tettek az Ocean Cay MSC tengeri rezervátumban is valamint egy rövid parti látogatásra is sort kerítettek Nassauban az egészségügyi protokollok betartása mellett. Az ilyen teszt utazások azért nagyon fontosak, mert míg más hajótársaságok ragaszkodnak a 95 %-os oltottsághoz a vendégeik körében, az MSC bár határozottan ajánlja az oltást, nem szeretné az oltatlan családokat és barátaikat eltántorítani a hajózástól és az ezzel járó fantasztikus élmények megszerzésétől.

A hajó teszt útja után 3 és 4 éjszakás utazásokat tervez a Bahama-szigetek felé majd ezt követően 7 éjszakás utazást is kínál majd szeptembertől kezdődően. A 4345 utas szállítására képes MSC Divina szeptember 16-án kezdi meg utazását az MSC Meravigliához hasonlóan három és négy éjszakás hajóutakkal.

Az MSC már augusztus folyamán újraindította volna a hajózást a Mediterrán térségben, azonban ezt Covid-19 esetek számának megugrása miatt felfüggesztette. A tervek szerint a nyár végéig a flotta több mint felét szeretnék újra szolgálatba állítani. Az amerikai területén hajózó és ott újrainduló hajókon azonban más egészségügyi protokollok és más szabályok lesznek majd érvényesek az oltott és az oltatlan vendégekre, hasonlóan a Mediterrán térségben bevezetett szabályokhoz.

Az egészségügyi ellátottság tekintetében nagyban fejlesztették minden hajó fedélzetét, így már a teszt állomásokon túl, elkülönítő szobák és más egészségügyi protokollok betartására alkalmas komplexumok is helyet kaptak. A hajótársaság felhívja a figyelmet arra, hogy az út során igazolhatóan megfertőződött utasoknak és más esetleges érintetteknek el kell majd hagyniuk a fedélzetet.

A hajóra történő beszálláskor testhőmérséklet ellenőrzésen túl az oltással rendelkező utasok számára egy egészségügyi vizsgálat teljesítése lesz kötelező, az oltatlan utasok számára pedig ezen felül egy 72 óránál nem régebbi negatív teszt bemutatása is kötelező lesz majd.

Minden utasnak, aki a fedélzeten tartózkodik a belső terekben kötelező lesz a maszkhasználat kivéve étkezés/italfogyasztás közben. A fedélzet külső terein csak akkor lesz kötelező a maszk viselés, amikor tömeg alakul ki.

A hajón található szórakozási lehetőségek közül néhánynál létszám korlátozást vezettek be azért, hogy jobban betarthatok legyenek a szociális távolságtartás szabályai. Az oltással nem rendelkező vendégek számára számos olyan terület, komplexum és szórakozási lehetőség lesz a hajó fedélzetén, amelyeket nem tudnak majd látogatni, mivel ezek csak az oltással rendelkező vendégek számára lesznek fenntartva.

Ocean Cay-en az oltással rendelkezők és az oltatlanok is egyaránt szabadon fedezhetik fel a hely kínálta lehetőségeket, azonban Nassauban és más kikötőkben az oltással nem rendelkezők csupán az MSC hajótársaság fakultatív kirándulásain vehetnek majd részt.

Az MSC egészségügyi előírásairól IDE KATTINTVA olvashat részletesen.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen