Az MSC Meraviglia rekordot döntött - hajosutak.com

Az MSC Meraviglia rekordot döntött: a legnagyobb tengerjáró, mely valaha Észak-Írországban járt

2019 szeptember 26-án járt először az MSC Meraviglia Belfast kikötőjében, ennek az eseménynek köszönhetően pedig a legnagyobb személyszállító hajóvá vált, ami valaha meglátogathatta a híres kikötőt.

A hajó az MSC társaság tulajdonában van, ami a világ legnagyobb magántulajdonában lévő hajótársaság. Az óceánjáró 315 méter hosszú, 43 méter széles, és egyidejűleg 5.700 utas, valamint több mint 1500 fős legénység szállítására képes.

Antonio Paradiso, az MSC Cruises Egyesült Államokbeli és írországi ügyvezető igazgatója elmondta: „Boldog vagyok, hogy itt lehetünk Belfastban, és igazi mérföldkövet ünnepelhetünk mind az MSC hajótársaság, mind az észak-ír hajózási ipar számára. A Belfast Harbour egy hajózási szervezet, s büszkék vagyunk arra, hogy továbbra is támogatjuk a hajózási üzletág bővítését, flottánk egyik legnagyobb hajójával. Ma több mint 5.300 utas érkezik, több mint 32 országból, hogy felfedezhessék a várost és a környező területeket. Nagyon boldogok vagyunk, hogy megoszthatjuk a világ ezen gyönyörű tájait is utasainkkal.”

Michael Robinson, a Belfast Harbour kikötőjének igazgatója hozzátette: „A Belfast Harbour és az MSC hajótársaság kapcsolata azóta fennáll, hogy egy kisebb hajójuk elsőként kötött ki Belfastban, 2013-ban. Örömmel fogadjuk, hogy az MSC Meraviglia a jelenlegei legnagyobb hajó, melynek fedélzetén megismerhetik az emberek Észak-Írország csodáit, s várjuk, hogy az MSC hajói jövőre is ellátogassanak hozzánk. Ennek érdekében mindent megteszünk, hiszen az észak-európai hajózási piac növekedő tendenciái az egyre nagyobb tengerjárók irányába mutatnak. A Belfast Harbour már létrehozott egy mélytengeri hajózási rakpartot és a Visit Belfast, valamint a Tourism NI közreműködésével befektetett egy tengerjárók számára kialakított terminál építésébe is.”

Forrás: https://mscfans.blog/2019/09/26/msc-meraviglia-breaks-records-as-the-largest-cruise-ship-ever-to-call-in-northern-ireland/
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen