MSC Ocean Cay - MSC Hajótársaság - hajosutak.com

Az MSC Ocean Cay szigetének restaurációja

Már csak pár hónap választ el attól, hogy az MSC Ocean Cay megnyissa kapuit vendégei előtt. Az MSC Hajótársaság nemrégiben izgalmas részletekkel állt elő, az új, privát szigetével kapcsolatban.

A sziget alapkoncepciója, hogy a Bahamák környezetének természetes szépségébe kalauzolja el a vendégeket. Az Ocean Cay hitvallásának alapja az ökológiai alapelvek iránti elkötelezettség, amelyet minden helyszín kialakításánál figyelembe vettek. A cél, hogy az Ocean Cay-re látogatók megismerkedjenek az óceán és a korallzátonyok védelmének fontosságával, különböző programokon keresztül.

Környezetvédelem a jövőben

Az MSC Hajótársaság környezetvédelmi kezdeményezéseinek keretein belül felmérette a Ocean Cay körüli vizek és élővilág állapotát.

Az MSC Ocean Cay fő célkitűzései közé tartozik a korallzátony helyreállítása. A korallok a tengeri ökoszisztéma szerves részét teszik ki, tehát biztosítják a biológiai sokféleséget, élőhelyet nyújtanak a tengeri élőlények számára, illetve megvédik a tengerpartokat. Remélhetőleg, a sziget körüli restaurációknak köszönhetően, a korallzátony újra elkezd virágozni. Folyamatban van egy korall „nevelde” létrehozása a keleti partnál, azzal a reménnyel, hogy még több korallt tudjanak szaporítani, különös tekintettel a veszélyeztetett fajtákra.

A közelmúltban végzett vizsgálat szerint háromféle korall található a térségben, amelyek különlegessége, hogy jobban képesek ellenállni a hőmérsékleti viszonyoknak, illetve a szennyeződéseknek, mint más fajok. A felmérés során a sziget körül súlyosan veszélyeztett fajokat is találtak. Ezeket a sziklás partszakaszoknál fedezték fel és a korall „nevelde” részét fogják majd képezni.

Az Ocean Cay csapata már felfedezni vélte a tenger ökoszisztémájának újjáéledését, és 88 különböző halfajt, illetve homárt és tengeri teknőst azonosítottak. A vizsgált régió ökoszisztémájának egyik fontos élőlénye egy fajta óriáskagyló, amelynek érdekessége, hogy a tengeri fűben él és segít a tengervíz tisztántartásában, a területen található algákkal. A kagyló az egyik legfontosabb faj halászati szempontból a térségben, épp ezért nem véletlen, hogy a Bahamák jelképe is egyben. Az előbbiekkel ellentétben a kagyló populációjának drámai csökkenését tapasztalták, és nagy része nem a védett természeti helyeken található meg. Az Ocean Cay egy meghatározó kagyló élőhely, amely próbál lépéseket tenni a faj megóvásának érdekében.

Szeretnék megtudni többet az MSC Ocean Cay-ről!
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen