Az MSC Seascape érmeceremóniája - hajosutak.com

Az MSC Seascape érmeceremóniája

Monfalcone, Olaszország, 2021. június 24. Az MSC Cruises második Seaside EVO osztályú hajójának hagyományos éremünnepségét tartották a Fincantieri hajógyárában, az olaszországi Monfalcone-ban, ahol korábban a hajógerincet alkották.

Az új hajó azóta már kiderült neve – az MSC Seascape -, amely tisztelettel adózik az óceán szépségének, és bemutatja, hogy a vendégek milyen módokon élvezhetik a lenyűgöző tengeri kilátást a hajóról az innovatív design elemeknek köszönhetően.

A hajótársaság régóta foglalkoztatott alkalmazottai, Monica Somma, kategóriamenedzser – kiskereskedelem, és Jolette Vincenzi – A Fincantieri üzem gyártási felügyelője családtagként hajtotta végre a hagyományos tengeri rituálét, amikor két érmét helyeztek el a hajó köpenyében, az áldás és a hajógyártás szerencséjének történelmi jelképeként.

Pierfrancesco Vago, az MSC Cruises ügyvezető elnöke elmondta: „Azok az érmék, amelyeket ma hajóink egyik legfontosabb építési mérföldkövének jelzésére helyeztünk el, fontos szimbólumai a hajózási ipar iránti bizalmunknak, valamint az utazás és turizmus jövőjének. Családi vállalkozásként hosszú távra tervezhetünk és élhetünk ezekkel a kötelezettségvállalásokkal annak ellenére, hogy ezek rövid távon mindannyiunknak kihívást jelentenek. Amikor csatlakozik flottánkhoz, az MSC Seascape érdemi gazdasági hatást gyakorol majd nemcsak a hajóépítő iparra és annak teljes ellátási láncára, hanem az összes kikötőre és úti célra, amelyhez eljut, erősítve a parti turizmust és támogatva a helyi közösségek létfontosságú gazdasági fellendülését. “

Az MSC Seascape az MSC Seashore testvérhajójához hasonlóan tovább fejleszti a már úttörő tengerjáró osztályt – a Seaside EVO hajókat számos új funkcióval, új terekkel és élményekkel egészítik ki és bővítik a vendégek számára. A hajót úgy tervezték, hogy összekapcsolja a vendégeket a tengerrel, a hajó innovatív tervezési tulajdonságai révén, beleértve a 13 000 m2-es kültéri fedélzetet. A tervek szerint 2022 novemberében indul majd első útjára az 5877 vendég befogadására képes hajó.

Vago úr hozzátette: „Ezen kívül az MSC Seascape hűen képviseli állandó beruházásainkat ebben a régióban. Mint minden általunk épített hajót, az MSC Seascape-et is a legújabb környezetbarát technológiákkal és megoldásokkal látjuk el, beleértve az élvonalbeli károsanyag kibocsátáscsökkentést és a szennyvíztisztító rendszereket. A hajó a szórakozás terén is új utat nyit és ő lesz az első hajónk, amely dinamikus és izgalmas RoboCoaster élményt képes nyújtani. “

Giuseppe Bono, a Fincantieri vezérigazgatója kijelentette: „Az érme-ünnepség az egyik legrégebbi tengeri hagyomány, és minden hajóépítő számára különleges pillanatot jelent. Az érme hegesztéssel jókívánságot nyújtunk a jövő utasainak és a legénységnek, akik ily módon szimbolikusan szállnak be először. Biztos vagyok benne, hogy vendégeink hamarosan újra hajózhatnak a tengeren, mint korábban is tették, de hamarosan már ezen az új hajón.”

A mérföldkőnek számító ünnepség egy privát esemény volt, amelyen az MSC Cruises ügyvezető elnöke, Pierfrancesco Vago és a Finacantieri vezérigazgatója, Giuseppe Bono, valamint a hajótulajdonos és a hajógyár vezetőségének, valamint az MSC Seascape projektcsapatának tagjai vettek részt, és amelyet a jelenlegi egészségügyi előírásoknak megfelelően bonyolítottak.

Korszerű környezeti technológia:

Az MSC Seascape környezeti tanúsítványai között szerepel a hajó négy Wartsila 14V 46F motorjának szelektív katalitikus redukciós rendszere, amely akár 90 százalékkal is csökkenti a nitrogén-oxid kibocsátást azáltal, hogy a gázt ártalmatlan nitrogénné és vízzé alakítja, valamint a hibrid kipufogógáz-tisztító rendszerek 98 százalékát is eltávolították.

A hajón fejlett szennyvíztisztító rendszerek kaptak helyet, amelyek tisztítási követelményei magasabbak, mint a szárazföldi szennyvíztisztító létesítmények többsége, fejlett hulladékkezelő rendszerek, az Egyesült Államok parti őrségének jóváhagyásával ellátott ballasztvíz-kezelő rendszerek, a legújabb technológiájú rendszerek az olajkibocsátások megelőzésére a gépterektől és a különféle hatékony energiahatékonysági fejlesztésektől – a hővisszanyerő rendszerektől a LED-világításig.

A hajón egy víz alatti sugárzásmonitorozó rendszer is működik, hogy csökkentse a tengeri emlősökre gyakorolt lehetséges hatásokat.

Úgy tervezték, hogy összekapcsolja a vendégeket a tengerrel:

Testvérhajójához hasonlóan az MSC Seascape közös tereinek 65% -át is újragondolták, fokozva a vendégélményt, és különböző helyszíneket és lehetőségeket kínálva a vendégeknek a tengerrel való kapcsolódásra:

 • Összesen 2270 kabin, 12 különböző típusú kabin és lakosztály erkéllyel
 • 11 különböző étterem, 19 bár és társalgó, ahol rengeteg lehetőség kínálkozik a szabadban történő étkezésre és ivásra
 • Hat medence, köztük egy lenyűgöző, végtelenített medence, hihetetlen kilátással az óceánra
 • Az MSC Yacht Club lesz az MSC Cruises flottájának legnagyobb és legfényűzőbb pontja, majdnem 3000 négyzetméternyi területéről hihetetlen kilátás nyílik majd az óceánra a fedélzetről.
 • Tágas, 540 méter hosszú közvetlen az óceán mellett elhelyezkedő promenád várja majd a vendégeket

Az MSC Seascape egyike a hajótársaság jelenleg is konstrukció alatt lévő 3 hajójának, amik mind a társaság hosszútávú növekedését szolgálják.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen