MSC Seaview - MSC Cruises - hajosutak.com

Az MSC Seaview keresztelője

Az MSC Seaview a második a Seaside-generációs hajók közül. A 323 méter hosszú és 160.000 tonnás hajó 5.179 utas befogadására képes, összesen 2.067 db kabinban.

A hajó építését 2015. október 16.-án kezdték meg, a hajó keresztelője pedig 2018. június 09.-én történt Genova-ban.

Az olasz MSC Cruises a világ legnagyobb magántulajdonban lévő hajótársasága. Híres az új hajói átadásakor keresztelésekor történő hatalmas ünnepségek megtartásáról. Ez az esemény sem képez kivételt a jelentős ünneplések alól, hiszen híres sztárok vettek részt a szórakoztatásokkal teli, tűzijátékkal és ünnepi vacsorával megkoronázott eseményen, hiszen ez már igazi hagyománnyá vált a családi vállalkozás életében.

A nagyszabású rendezvényen tiszteletüket tették  a kulcsfontosságú utazási partnerek, valamint az MSC Cruises tagjai és természetesen Gianluigi Aponte, aki az MSC Group alapítója és ügyvezető elnöke, valamint a hajó tulajdonosa.

A keresztelő házigazdája az olasz televíziózás sztárja, a svájci születésű Michelle Hunziker volt. Zucchero Fornaciari, az olasz blues atyja is tiszteletét tette a színpadon, s látványos koncertje igazi olasz hangulatot varázsolt. Zucchero több 60 millió albumot adott el, zenéje az olasz határon túl is igen népszerűvé vált.

A tévés sztár Lorella Cuccarini különleges előadást tartott a színpadon, egyszerre több száz vendég követte mozdulatait, ami nem csoda, hiszen 20 éves kora óta a televíziózás és a tánc szerelmese, s pályafutása az olasz Fantastico című show-val kezdődött.

Az olasz gyermekkórus- a Piccolo Coro Dell’Antoniano– melyet több mint 50 éve alapítottak, csodálatos műsort adott elő.

A színpadról hallhattuk a belcanto fiatal tehetségét, Matteo Bocelli-t, a világhírű Andrea Bocelli fiát. Az énekesnő pedig az MSC Seaside, az MSC Seaview testvérhajójának keresztelőjén énekelt tavaly decemberben.

Matteo Bocelli énekel az úgynevezett Officers ‘Parade alatt is, melynek során a hajó legénységének mondanak köszönetet a szolgálatukért.

A keresztelő formálisabb eseményeinek középpontjában pedig Sophia Loren, többszörös Oscar-díjas és Golden Globe-díjas olasz színésznő és énekesnő állt, hiszen ő vágta el a szalagot, s indította útjára a pezsgőt, mely a hajó oldalához érve a megkeresztelés pillanatát jelképezte.

Az esemény során nem maradhatott el a gyönyörű színekben pompázó esti tűzijáték valamint az impozáns, remek fogásokat felvonultató gálavacsora sem.

 Lássuk, kik vettek még részt az ünnepségen:

Ramon Freixa, a spanyol, két Michelin-csillaggal büszkélkedhető séf, aki mostantól az MSC Seaview szolgálatába állítja tudását.

Többek között a pán-ázsiai séf, Roy Yamaguchi, a spanyol modell és színész Jon Kortajarena, brazil előadók és színészek, Giovanna Ewbank és a francia televíziós személyiség, Ariane Brodier is részt vett az izgalmas eseményen.

Az MSC víziója a Seaview megálmodásakor az volt, hogy valami igazán egyedülálló dolgot hozzon létre, lehetővé téve a vendégek számára azt, hogy élvezzék a Földközi-tenger szépségét. A hajó célja, hogy fokozza a nyílt víz és a napfény élvezetét, kifejezetten a melegebb éghajlaton való utazás során, rendkívül különleges kapcsolatot teremtve az utasok és az víz között.

Az MSC Seaview június 10-én Genovából indult el első útjára, amely során hat kikötőben lehetett felszállni, a nyugat-mediterrán térségben, köztük a legnépszerűbb genovai, marseillei és barcelonai kikötőkkel, valamint a legkeresettebb mediterrán célállomásokkal, mint például Nápoly, a szicíliai Messina és a máltai Valetta.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen