Az NCL eltávolítja a műanyag vizes palackokat a tengerjárók fedélzetéről! - hajosutak.com

Az NCL eltávolítja a műanyag vizes palackokat a tengerjárók fedélzetéről!

A Norwegian Cruise Line lesz az első olyan hajótársaság, mely 2020. január 1-től eltávolítja az összes műanyag vizespalackot a hajóiról.

A JUST Goods vállalat növényi alapú kartondobozokban szállítja a vizet, a hajótársaság szerint így évente 6 millió műanyag palackot spórol meg. A cég különleges technológiája az új, októbertől hajózó Norwegian Encore fedélzetén fog debütálni.

Ez egy újabb lépés az NCL életében, melyet az egyszer használatos műanyag visszaszorítása érdekében vezetnek be. 2018-ban a vállalat megszüntette az összes egyszer használatos műanyag szívószálat.

„A szívószálak felszámolása volt az első lépés.”– mondta Andy Stuart, a hajótársaság elnöke és vezérigazgatója. Az NCL a környezet védelmére koncentrál, tette hozzá.

A vállalat egy olyan projekten dolgozik, melynek végső célja, az összes egyszer használatos műanyag kiküszöbölése a hajótársaság flottájában.

„Célunk az ökológiai lábnyomunk minimalizálása, akárhova is megyünk a világban. Olyan vállalat szeretnénk lenni, amely élen jár.”

Hangsúlyozta, hogy nem csak követni akarják a szabályokat, hanem szeretnék azokat felülmúlni.

„Azért csináljuk, mert ez a helyes lépés, nem azért, mert kötelező.”

A dobozok:

A partnerség révén a JUST Goods cég (melyet az amerikai rapper, színész és aktivista Jaden Smith alapított) látja el a társaság hajóit JUST Water termékekkel, melyek mindegyike 100% tisztaságú forrásvíz, környezetkímélő, növényi alapú kartondobozokba csomagolva. A kartondobozok 82%-ban megújuló anyagokból készültek; a papír felelősségteljesen gazdálkodott erdőkből származó fából készülnek, a kupak és az alatti rész pedig cukornád-alapú műanyag. (A dobozok 3% alumíniumot tartalmaznak, mivel a doboz és víz között egy nem porózus gátnak kell jelen lennie.)

A dobozokat a fedélzeten lehet majd megvásárolni. A fél literes 4 dollárba, a literes pedig 5 dollárba fog kerülni.

Ezenkívül fontos információ, hogy a dobozok újratölthetők, ezáltal újrahasznosíthatók lesznek, csupán megfelelően kell kezelni az így keletkezett hulladékokat.

Stuart szerint nem csak maga a víz és a csomagolóanyag fantasztikus, hanem az is, hogy a JUST Goods vállalat figyelmet fordít a szállításra is. Azzal, hogy a dobozok előállításához szükséges helyszínek a világ 3 különböző pontján lettek elhelyezve, csökkentik a szállítás során felhasznált és kibocsájtott energia mértékét.

Az NCL egyszer használatos palackok megszüntetése érdekében tett erőfeszítései a teljes hajózási ipar igyekezetének része. A végső cél pedig a környezet és óceánok, tengerek védelme.

„Általánosságban elmondható, az iparág nagyon keményen dolgozik ezen a feladaton, és óriási erőfeszítéséket tesz a hajózás ökológiai lábnyomának csökkentése érdekében. Megkockáztatom, hogy idővel más hajótársaságok is lépéseket tesznek majd az ügy érdekében.” – mondta Andy Stuart.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen