Az NCL új egészségügyi előírásai

A Norwegian Cruise Line nemrég új egészségügyi protokollt dolgozott ki, amelyet a társaság honlapján közzé is tettek.

Elsőként a hajótársaság minden hajóhoz közegészségügyi tisztviselőt vesz fel, és az orvosi személyzetet kiterjeszti a flottára.

A társaság felügyeli az orvosi minőségű H13 HEPA légszűrőket, amelyek a levegőben lévő kórokozók 99,95% -át eltávolítják.

Minden utas fokozott egészségügyi átvilágításon fog keresztül menni a beszállás előtt, a veszélyeztetettek pedig további átvizsgáláson esnek át. Ezenkívül az egész személyzetre kiterjedő átvilágítást kell majd végezni a beszállás előtt, illetve az egész út során folyamatos monitorozás lesz szükséges. – jelentették ki.

Az érintés nélküli hőmérséklet-ellenőrzés, valamint az utasok és a személyzet folyamatos megfigyelése a hajózás során segít azonosítani a lehetséges egészségügyi problémákat, valamint segítséget nyújt a további megelőzés és a védelem kialakításában.

Az NCL hozzátette, hogy minden hajót minden út előtt alaposan megtisztítanak és fertőtlenítenek a társasági jegyzőkönyveknek megfelelően, amelyeket a CDC hajó-egészségügyi programjával együttműködésben fejlesztettek ki.

A belépő terminálokat folyamatosan fertőtlenítik, és lehetőség szerint minden beszállás és kiszállás előtt és után lemosnak.

Ezenkívül az összes melléképületet, kabint és nyilvános helyiséget megnövekedett gyakorisággal tisztítják, fertőtlenítik elektrosztatikus permetező technológia használatával, ideértve az előcsarnokok és a nyilvános helyiségekben történő permetezést hipoklóros savval (HOCI) is. A hipoklórsav nem mérgező, ellenben erős oxidálószer, amely hatékonyan elpusztítja a baktériumokat, spórákat és vírusokat.

“A 24 órás megelőzési ütemtervünk a nyilvános helyiségek és a nagy forgalmú érintkezési pontok folyamatos fertőtlenítését fogja biztosítani. Gondoskodni fogunk arról, hogy az összes felvonó és minden nyilvános helyiség folyamatos fertőtlenítésen essen át a munkaszüneti órákban és csúcsidőben.” – mondta a vállalat.

A büfééttermek és az italautomaták esetében megszűnik a korábban megszokott önkiszolgáló rendszer, és a továbbiakban a személyzet fogja biztosítani az ételek és az italok kiadását az utasok számára.

A vállalat jelenlegi állása szerint nem fog teljes kapacitással működni, illetve jelenleg azon dolgozik, hogy a megfelelő mennyiségű COVID-19 gyorsteszt készlet szerezzen be a fedélzetre.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen