Hajóút - hajosutak.com

Bakancslista hajóúthoz – 10 kihagyhatatlan dolog egy út során

Egy hajóút során számtalan szép élménnyel gazdagodhatunk, na de mik azok a tevékenységek, amelyek szinte kötelezőnek mondhatók? Természetesen mindenkinek más és más impulzus marad örök emlék, de azért igyekeztünk összeszedni 10 dolgot, amit semmiképp sem érdemes kihagyni az utazás során.

1. Naplementét nézni a hajó fedélzetéről

Igazi élményvadász jolly joker momentum, ahogy a kikötőből lassan eltávolodó hajó fedélzetéről figyeljük a romantikus, aranyló fényben úszó óceánt! Párunkkal, családunkkal, vagy elmélyedősen egyedül – mindenképpen csodálatos látvány. Korán kelőknek a napfelkelte is kötelező: nekem örök emlék marad a felkelő nap látványa Trieszt városa felett az MSC Seaside átadójáról.

2. Kipróbálni legalább 1 különleges éttermet

Ilyen sok és ilyen változatos kínálattal rendelkező étterem között vétek lenne kihagyni, hogy legalább 1 alkalommal megkóstoljuk az egyik különleges étterem specialitásait. Itt az ételek mindig felár ellenében vannak, de egyszer igazán érdemes rászánni, és megkóstolni pl. Jamie Oliver remek ételeit, egy páratlan sushit, esetleg a francia konyha valamely gourmet specialitását.

A szervezett parti kirándulások előnyeiről már írtunk korábban is ebben a cikkünkben. Igazán felemelő élmény egy-egy kikötőről számos érdekes információt hallani vagy felfedezni olyan helyeket, melyeknek talán a létezéséről sem tudnánk szervezett túra nélkül.

4. Élvezni a semmittevést a napozóteraszon

A tengeri napok nagy előnye, hogy nem lehet lelkiismeret furdalásunk, ha semmittevéssel töltjük az időnket vagy legalább egy részét. Kezünkben egy koktéllal élvezni a nap meleg sugarait az óceán habjait szelve – mi ezt nevezzük felüdülésnek! Persze ettől a ponttól az alaszkai és izlandi utak esetében eltekinthetünk…

5. Kipróbálni a hajó csúszdáit

Az a legjobb a hajóútban, hogy újra gyerekek lehetünk – rengeteg hajón számos vízi csúszda található a mini-aquaparkokban, melyek csak arra válnak, hogy újra hagyjuk gyermeki énünket felülkerekedni. És ne feledkezzünk meg a Royal Caribbean 2 óriáshajójának óriási csúszdáiról sem: az Ultimate Abyss igazi adrenalin löket a bátraknak!

Egyes hajótársaságok egyre komolyabban veszik a minőségi szórakoztatást a hajók fedélzetén. Például az NCL hajótársaság Premium All Inclusive szolgáltatása a díjnyertes szórakoztatást is magában foglalja, melynek köszönhetően Broadway show-kat tekinthetünk meg a hajók fedélzetén.

A hajók fedélzetén a büféétterem mellett mindig találunk 1-2 olyan éttermet is, amely nem tartozik a különleges éttermek közé (tehát nem feláras), de teljes körű kiszolgálásban lehet részünk. Ki ne szeretné magát vacsora közben igazi királynak vagy királynőnek érezni?

8. Pezsgőzni egy elegáns bárban a hajón

Úgy gondoljuk, ezt nem kell cifrázni: mi lehetne szebb, mint egy meleg nyári este átérezni a hajó pezsgő hangulatát csinos koktélruhában miközben pezsgőt szürcsölgetünk?

9. Megkóstolni a helyi specialitásokat

Egy hajóúton szerencsére olyan remek helyzetben vagyunk, hogy egy utazás alatt egyszerre több izgalmas területet is felfedezhetünk. Használjuk hát ki ennek az előnyeit és próbáljunk ki minden városban egy helyi ételkülönlegességet, mert ettől lesz igazán izgalmas a nyaralás!

Végülis nyaralunk, nem? Kár lenne kihagyni, hogy mesés luxus környezetben próbáljunk ki változatos spa szolgáltatásokat! Ezekért a legtöbb hajón felárat kell fizetni, de egyszer igazán megéri, hiszen cserébe valódi felüdülésben lehet részünk.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen