Barcelona- Spanyolország - hajosutak.com

Barcelona, a művészetek városa

Barcelona a második legnépesebb spanyolországi város, valamint a tizenegyedik legnagyobb az Európai Unióban.

A Földközi-tenger harmadik legnagyobb kikötővárosa, Katalónia fővárosa. Itt található meg a Földközi-tenger egyik legfontosabb kikötője is. Számos tengerjáró (például: MSC, AIDA, Princess, Oceania) útvonalai közt szerepel indulási vagy érkezési kikötőként. Sok esetben pedig köztes célpontként is megtalálható az útvonalakban, ami nem csoda, hiszen Barcelona Európa egyik leglátogatottabb városa lett.

A Földközi-tengert körülölelő hajóutak során az izgalmas mediterrán városok gyöngyszemeit és páratlan szépségű kikötőit is megismerhetik az utazni vágyók.

A hosszabb, Transzatlanti hajóutak kikötői közt is szerepel, ezen utazások során több térség izgalmait élhetik át az utasok.

Barcelona Budapesttől 1926 km-re fekszik, Észak-Spanyolországban.

Autóval nagyjából 18 óra  alatt tehető meg ez a táv, ezért inkább repülőgéppel ajánljuk az utazást, úgy 2,5 óra alatt Barcelonában lehetünk. Budapestről a Vueling illetve Wizzair járatai közül is választhatunk. A repjegyek árát több tényező is befolyásolhatja. Az utazás időpontja, időtartalma, illetve a feladott poggyászok mind szerepet játszanak az ár alakulásában.

A művészetek városa rengeteg látnivalóval büszkélkedhet, ezért, ha nincs túl sok időnk, akkor érdemes lehet kipróbálni az úgynevezett Hopp-on, Hopp-off buszokat.

A városnéző buszokkal a lehető legkényelmesebb módon ismerhetjük meg mindazt, ami különleges hellyé varázsolja Barcelonát. A buszok 5-25 percenként indulnak, 3 különböző útvonal (északi, déli és  fórum) közül lehet választani.

Nagy előnyük, hogy időt spórolhatunk velük, ugyanis nem nekünk kell megkeresni a város látnivalóit, s kitalálni a megfelelő útvonalat. Az audio idegenvezetés segítségével pedig könnyedén megismerhetjük a látványosságokat.

Az útvonalak a jegy érvényességi idején belül (1 vagy 2 nap) korlátlanul kombinálhatók. Az egynapos felnőtt jegy ára nagyjából 30-35 euró a helyszínen, interneten vásárolva pedig 28-30 euró körül mozog az ára.

Nézzük hát, a teljesség igénye nélkül, hogy milyen csodás helyszíneket járhatunk be Barcelonában:

 • Spanyolország egyik leglátogatottabb látványossága a La Sagrada Familia, ami magyarul annyit tesz: A Szent Család Temploma. Antoni Gaudí mesterműve több mint 130 éve épül. A tervek szerint 171 méter magasra fog nyúlni, s ezáltal a világ legmagasabb temploma lesz. 2026-ra, Gaudí halálának 100. évfordulójára szeretnék befejezni a csodálatos építményt. Nem árt tudni, hogy az építési munkálatokat a belépőjegyek árából finanszírozzák, ezért, aki meglátogatja ezt a jellegzetes épületet, elmondhatja magáról, hogy hozzájárult a mestermű építéséhez!
 • A Güell park szintén Gaudíhoz köthető. A megrendelő, Güell célja egy parkosított kertvárosi rész volt, távol a nagy gyárak zajaitól és füstjeitől, ám a park ötlete annyira sikertelen volt, hogy végül a nagy tervből csupán 2 ház valósult meg, s maga Gaudí költözött be, családjával. A különleges, vibráló színpárosítások, a merész formákat öltő épületek és izgalmas kupolák, egy teljesen más világot alkotnak.
 • A Font Mágica egy elképesztően gyönyörű szökőkút, melynek varázsa akkor kezdődik, mikor felcsendülnek a dallamok. A kút szinte életre kel, a zenéhez igazodva változtatja színeit, s a víz szabályozásának köszönhetően, különleges formák rajzolódnak ki a vízből.
 • Az Arc de Triomf-ot, vagyis Barcelona diadalívét az 1888-ban megrendezett világkiállításra építették. A hatalmas bejárat vöröses téglái csodás részleteket rejtenek, ezért érdemes közelebbről is megnézni.
 • A Parque del Laberinto de Horta tökéletes helyszín, hogyha szeretnénk kiszakadni a nagyváros nyüzsgéséből. A meseszép parkban egy labirintus is található, melyben bolyongva idilli szökőkutakat, kis tavakat, szobrokat találhatunk.
 • A gyönyörű strandokat sem érdemes kihagyni, ha már itt járunk. Homokos partok várják a fürdőzőket, ahonnan látni lehet a város néhány hatalmas épületét is.ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen