Biztosítás - hajosutak.com

Biztosítás – kell ez nekem?!

Hogyha az ember kisebb-nagyobb utazás, nyaralás előtt áll, érdemes elgondolkoznia biztosítás kötésén, ugyanis bármikor történhet olyan váratlan esemény, ami befolyásolhatja az utazás kimenetelét.

Hol lehet biztosítást kötni?

Számtalan biztosítással foglalkozó cég kínálja szolgáltatásait, de az utazási irodák is remekszolgáltatásokat nyújtanak. Amennyiben irodán keresztül utazunk, mindenképp náluk érdemes érdeklődni a biztosítások felöl, de a legtöbb esetben fel is kínálják. Az iroda tudja, hogy melyik csomagot érdemes választani, illetve a náluk történő foglalás miatt képben vannak az adott utazás jellegével, időtartalmával, az úti cél sajátosságaival, s az egyéb tényezőkkel. Éppen ezért a megfelelő biztosításokat tudják ajánlani, ami azért fontos, mert adott biztosító csak a pontosan meghatározott esetekben nyújt biztosítást. A megfelelő tájékoztatás mellett, időt spórolva, meg is lehet kötni helyben.

Útlemondási biztosítás:

Azoknak ajánljuk,  akik szeretnék elkerülni, hogy egy váratlan esemény tönkretegye az utazást már annak megkezdése előtt.

Ez a biztosítás azt a célt szolgálja, hogy ha bármilyen rajtunk kívül álló ok miatt le kell mondani az utazást, akkor a biztosító megtéríti az utazási iroda által felszámított lemondási költség ellenértékét.

Érdemes fontolóra venni, hiszen jellegükből adódóan vannak olyan utazási formák, melyekre már évekkel előtte be kell fizetni az előleget. Létezik olyan opció is, hogy jóval korábban, sokkal jobb áron tudjuk lefoglalni. Természetesen nem csak akkor fontos megkötni a biztosítást, ha évekkel előre foglalunk, hiszen akár az utolsó pillanatban is történhetnek előre nem látható események.

Fontos tájékozódni a lehetőségekről az útlemondással kapcsolatosan, ugyanis, ha le kell mondani az utat, akkor nem csak az élményről marad le, de a már befizetett összeget is elvesztheti. Amennyiben már a foglaláskor tud olyan tényezőről, ami esetleg befolyásolhatja majd az utazást, érdemes olyan biztosítást választania, mely biztosan fedezi ezt az esetet.

Betegségbiztosítás:

Érdemes felkészülni arra, hogy az út során esetleg más körülmények vesznek majd körül, mint amikhez hozzászoktunk, s a szervezetünk megváltozott módon fog reagálni. Ez különösen igaz lehet, ha az úti cél az egzotikus országok valamelyike. Az éghajlatváltozás, fertőző betegségek, különleges ételek és fűszerek, megszokott higiénia hiánya, de még a rovarcsípések is lehetnek veszélyforrások.

Érdemes utánajárni az adott térségre vonatkozó, ajánlott megelőzési lehetőségeknek is.

Balesetbiztosítás:

Balesetbiztosítást is érdemes kötni, hiszen ha egy komolyabb baleset következik be, akkor hosszabb időszakra is kieshet a pénzkereső személy, s az ápolást is fizetni kell.

Figyelembe kell venni az utazás célját, hiszen nem mindegy, hogy egy sítúrára, esetleg vadvízi evezésre fizetünk be, vagy csak szeretnénk elővigyázatosak lenni.

Az utasbiztosítások többsége kiterjed olyan sportokra, mint a búvárkodás vagy vízisí, de fedezetet  általában csak amatőr szintű sportolás esetén nyújtanak ezek a biztosítások.

Poggyászbiztosítás:

Nagyon megtudja keseríteni utazásunkat, ha probléma lép fel a csomagunkkal kapcsolatban. Rengeteg idegeskedést, időt és pénzt spórolhatunk meg, ha rendelkezünk poggyászbiztosítással.

A biztosítás általában kiterjed a poggyász külföldön történt ellopására, elrablására, az adott utaztató társaság kezelésében lévő poggyászának elvesztésére. Itt azt is fontos mérlegelni, hogy mekkora poggyász szükséges az utazáshoz, milyen különlegesebb, drága eszközt viszünk magunkkal.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen