Carnival Mardi Gras

Carnival Mardi Gras - hajosutak.com

A Carnival Cruise Line első hajója 1972-ben indult útjára, s a neve TSS Mardi Gras volt. Abban az időben a hajózás világában csupán a szórakozásé volt a főszerep. Senki sem gondolta volna, hogy ez a hajó megváltoztathatja a hajózás piacát, de a hajótársaság még mindig jelen van, s egyre csak fejlődik! 2020-ban útjára indul a társaság legújabb tengerjárója, mely szintén az ismerős Mardi Gras nevet viseli. Ezzel szeretnének tisztelegni első hajójuk előtt, mely 1993-ban fejezte szolgálatait a tengeren. A hajózás világában ez a név annyit tesz: innováció, valami újnak és különlegesnek a kezdete.

Az 5.200 fős utaskapcitással rendelkező tengerjáró a Carnival hajótársaság legnagyobb hajója lesz.

A Mardi Gras lesz a Carnival társaság első hajója, mely folyékony földgázzal (LNG) üzemel, így szinte zéró kibocsátást fog eredményezni.

RÉSZLETES BEMUTATÁS

A hajó 6 tematikus zónával fog rendelkezni. Hat terület, mely vadonatúj élményeket nyújt az utazás szerelmeseinek, a gasztronómia és szórakozás terén.

 • Grand Central:

A padlótól mennyezetig érő ablakok lenyűgöző kilátást nyújtanak a tengerre.

Pihenjen ebben a különleges környezetben egy csésze kávéval, vagy élvezze az élőzenét, esetleg igyon egy finom koktélt, az esti show között. A Grand Central közelében található a Bonsai Sushi és Bonsai Teppanyaki, valamint az izgalmas szórakozást igérő Piano Bar 88 és a The Punchliner Comedy Club.

 • Frenh Quarter (Francia negyed):

Ezt a helyszínt New Orleans ihlette. Az itt található számtalan bár és étterem egyedülálló fogásokat és italokat kínál.  a híres hurrikán koktélt nem szabad kihagyni. Az autentikus ízeket felvonultató Emeril’s Bistro 1396 fejlesztésében a híres séf is részt vett. Csupán néhány lépéssel ott teremhetünk a világhírű Crescent City éjszakában. A jazz club lüktető dallamai igazi szórakozást nyújtanak.

 • Summer Landing:

A legpihentetőbb hely a tengeren! Ha nyár, akkor BBQ! A Guy’s Pig & Anchor Smokehouse-ban bármikor megkóstolhatja a nyár slágereit! Guy Fieri füstölt ételei, és az eredeti Parched Pig sörök csak Önre várnak! A hatalmas, hűsítő medence és a mellette lévő The Watering Hole bár igazi pihenést nyújt.

 • La Piazza:

Az igazi dolce Vita életérzés helyszíne, ahol minden az ételek körül forog. A Cucina del Capitano egy igazi olaszos, családi étterem, míg a Pizza a Pizzeria del Capitano-ban az igazi olasz liszt és friss mozzarella adja a különleges ízek alapját. Az autentikus zene igazán hangulatos hellyé varázsolja a La Piazza-t. A Mardi Gras ezen zónája a tengergyümölcseire specializálódott, de a bárokban elérhető autentikus eszpresszó és a klasszikus olasz koktélok is izgalmasak.

 • LIDO:

Ha ismeri a Carnival hajóit, ismerős lehet az Ön számára a LIDO, még izgalmasabb élményeket kínál. A RedFrog Tiki Bar különleges italokat szolgál fel. A Street Eats olyan különleges ételeket vonultat fel, mint az emapanadas, falafel és bao buns. Shaq legújabb Big Chickens étterme is megtalálható és a sokak által kedvelt Guy’s Burger Joint, a New England által inspirált Seafood Shack és a BlueIguana Cantina taco is.

 • The Ultimate Playground:

A hatalmas vidámpark nem csak a kicsik számára nyújt önfeledt szórakozást!  A BOLT az első tengeri hullámvasút, ahol a sebesség és az adrenalin nem ismer határokat. De ez még csak a kezdet! Itt találhatóak a Carnival hajótársaság legnagyobb csúszdái, a Waterworks névre hallgató 3, spirálcsúszdából álló együttes. A SportSquare területén pedig többek között található egy minigolfpálya, kosárlabda pálya.

Extra szórakozás a Mardi Gras fedélzetén:

 • Family Feud Live:

A magyarul Családi Viszály címre hallgató show számos generáció kedvenc vetélkedő műsora, s eljött az idő, hogy hajózás közben is élvezhessék az emberek! Minden egyes hajóút során 4 egyedülálló, mégis autentikus játék kap helyet. Tíz olyan dolgot kell mondani, ami a leginkább az adott személyre vagy kategóriára jellemző. Az eredeti vetélkedőben a közönség találja ki, mik ezek a dolgok, a játékosnak pedig azt kell kitalálnia, mi volt a közízlés.

 • BOLT:

Egy igazi hullámvasút a tengeren!

A csaknem 250 méter hosszú pályáján, körülbelül 65 km/órával száguldanak majd az utasok. Mindezt a nyílt óceán fölött. Élvezze a sebességet, magasan a tengerszint felett! Fedezze fel az izgalmakat, versenyezzen utastársaival!

A hullámvasúton motorokra hasonlító kocsik száguldanak majd, de egy ponton az is lehetséges lesz, hogy az utasok vegyék a kezükbe az irányítást. A pálya legmagasabb pontján le lehet majd lassítani a kocsit, hogy több idejük legyen megcsodálni a kilátást.

 • Serenity Retreat:

A Serenity felnőttek számára kialakított helyszínen édes lehet a pihenés. Amíg a gyerekek szórakoznak, itt lehetőség nyílik az igazán csendes pihenésre, relaxálásra. A tenger lágy szellője és a közeli bár gondoskodik a nyugalomról.

Étkeztetés:

 • Big Chicken étterem:

A Carnival szórakoztatásért felelős képviselőjének, és az NBA sztárjánnak, Shaquille O’Neal-nek köszönhetjük a Big Chicken debütálását. A fent említett LIDO-ban találhatjuk majd meg az izgalmas csirkés menüket kínáló éttermet, melynek fogásait Shaq és édesanyja fejlesztette ki közösen.

 • Street Eats:

A szabadtéri étterem 3 különböző kioszkban árusítja sült, párolt és serpenyős ételeit, melyek különböző, globális konyhák ízeit sorakoztatják fel. A naponta változó menü segítségével számtalan ízélményben lehet része.

 • Guy’s Burger Joint és BlueIguana Cantina:

Egyetlen Carnival tengerjáró sem lenne teljes ezen éttermek kínálata nélkül. Aki hamburgerre vágyik, ne hagyja ki!

A Mardi Gras kabinjainak főbb jellemzői:

 • Padlótól a mennyezetig érő üveg tolóajtók, az egyszerűbb közlekedés érdekében
 • Kanapé, mely egyetlen mozdulattal kétszemélyes ággyá alakítható
 • Aljzat és konnektor a töltők számára, a fésülködő asztal és az ágy mellett egyaránt
 • Több lehetőség és hely a tárolásra
 • Átlátszó üvegajtó a mini báron
 • Rugalmas, mozgatható olvasólámpák az ágyak mellett
 • Nagyobb, testre szabható szekrények, kihúzható tárolókkal és összecsukható polcokkal
 • Tágas fürdőszoba, üvegajtóval felszerelt zuhanyzó

Mardi Gras kabinjai között megtalálhatóak a trópusi témájú Havanna kabinok valamint az úgynevezett Family Harbor kabinok. A nagy népszerűségnek örvendő Cloud 9 Spa kabinok is elérhetőek lesznek majd. A Mardi Gras fedélzetén a Carnival hajók legszebb kabinjaival és lakosztályaival találkozhatunk.

Forrás:

https://www.cruisecritic.co.uk/reviews/review.cfm?ShipID=1356