Colonnade biztosító - hajosutak.com

Colonnade biztosító – gyakori kérdések a koronavírust érintő feltételekről

Partnerünk, a Colonnade Biztosító folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos nemzetközi történéseket, és ügyfelei biztonsága érdekében kiemelten foglalkozik a témában érkező információkérések megválaszolásával. Íme a biztosító számára leggyakrabban feltett kérdések és az azokra vonatkozó válaszok:

 1. KÉRDÉS:

Mi történik, ha a légitársaság a koronavírusra hivatkozva törli a járatomat?

 • Az utasbiztosítások és útlemondás biztosítások fedezetei NEM terjednek ki a koronavírusra hivatkozott járattörlésekre.

2. KÉRDÉS:

Kiterjed-e az útlemondás biztosításom arra az esetre, ha a koronavírus veszélye miatt nem szeretnék elutazni?

 • Az útlemondás szolgáltatások fedezetei NEM terjednek ki a koronavírusra hivatkozott útlemondásokra.

3. KÉRDÉS:

Ha elutazom, és karanténba kerülök, meddig érvényes az utasbiztosításom?

 • Amennyiben karanténba kerül és a karantén időtartama alatt az utasbiztosításának kockázatviselési időtartama lejár, a Colonnade egyedi elbírálás alapján lehetőséget nyújt utasbiztosításának meghosszabbítására.

4. KÉRDÉS:

Ha utazás közben megfertőződöm a koronavírussal, fizeti-e a biztosító az ezzel kapcsolatban keletkező külföldi orvosi kezelési költségeket és szolgáltatásokat?

 • IGEN, abban az esetben, ha az utazás (így a biztosító kockázatviselése) már akkor megkezdődik, mielőtt Magyarország külügyekért felelős minisztériuma utazásra nem javasolt országnak vagy térségnek minősítené a úticélját. Erről információt a Konzuli Szolgálat weboldalán (https://konzuliszolgalat.kormany.hu/) és a „Konzinfo Utazom” mobilapplikáció felületén talál.
 • Amennyiben Magyarország külügyekért felelős minisztériuma az utazás megkezdése előtt, utazásra nem javasolt országnak vagy térségnek minősíti az úticélt, úgy utasbiztosításaink a mindenkor érvényes utasbiztosítási szerződési feltételek szerint nyújtanak fedezetet

5. KÉRDÉS:

Ha Magyarország külügyekért felelős minisztériuma utazásra nem javasolt térségnek, országnak minősíti az érintett úticélomat, tarthatok-e igényt a lemondási költségek megtérítésére?

 • NEM térítjük a költségeket, mivel ha Magyarország külügyekért felelős minisztériuma utazásra nem javasolt országnak vagy térségnek minősíti az úticélt, úgy útlemondás biztosításaink a mindenkor érvényes szerződési feltételek értelmében NEM nyújtanak fedezetet.

6. KÉRDÉS:

Ha most foglalok egy nyári utazást útlemondás biztosítással, és az utazás tervezett megkezdése idején lezárják a célországot, igényelhetem-e a biztosítótól az útlemondással járó költségek megtérítését?

 • NEM térítjük a költségeket, mivel ha Magyarország külügyekért felelős minisztériuma utazásra nem javasolt országnak vagy térségnek minősíti az úticélt, úgy útlemondás biztosításaink a mindenkor érvényes szerződési feltételek értelmében NEM nyújtanak fedezetet.

7. KÉRDÉS:

Ha külföldön karanténba kerülök, számíthatok-e a tovább-, illetve hazautazásomat érintő járatom átfoglalásából/törléséből eredő költségek megtérítésére?

 • A karanténba helyezés önmagában nem minősül biztosítási eseménynek. A járatok átfoglalásából/törléséből adódó többletköltségeket a biztosító csak abban az esetben téríti meg, ha a szerződési feltételekben meghatározott szolgáltatások alapján (pl.: koronavírus általi megbetegedés) a biztosított jogosult arra.

8. KÉRDÉS:

Ha külföldön karanténba kerülök, fizeti-e számomra a biztosító a szállás és étkezés, illetve az előre befizetett, de igénybe nem vett szolgáltatások, az átfoglalt járatom törlésének költségeit?

 • A karanténba helyezés önmagában nem minősül biztosítási eseménynek, így az ebből adódó többletköltségeket a biztosító csak abban az esetben téríti, ha a szerződési feltételekben meghatározott szolgáltatások alapján (pl.: koronavírus általi megbetegedés) a biztosított jogosult arra, és azokat a helyi hatóságok a biztosítottra terhelik.

9. KÉRDÉS:

Ha elállok az utazási szerződéstől, visszamondhatom-e az utasbiztosításomat, és visszakapom-e az árát?

 • IGEN, az utasbiztosítási termék a kockázatviselés megkezdéséig törölhető, ebben az esetben a biztosításkötési díj egészét visszatérítjük.
 • Útlemondási fedezetet tartalmazó biztosítási termék díját, csak abban az esetben térítjük vissza, ha a kockázatviselés közben a úticélt a külügy az utazásra nem javasolt térségek vagy országok közé sorolja, erről információt továbbra is a Konzuli Szolgálat weboldalán (https://konzuliszolgalat.kormany.hu/) és a „Konzinfo Utazom” mobilapplikáció felületén talál.
 • A keretnapos utasbiztosítási termék esetén a meghiúsult utazás nem minősül utasnap felhasználásnak.

10. KÉRDÉS:

Fizeti-e a biztosító a koronavírus következtében elhunyt biztosított hazaszállítási költségeit?

 • IGEN, abban az esetben, ha az utazás (így a biztosító kockázatviselése) már akkor megkezdődik, mielőtt Magyarország külügyekért felelős minisztériuma utazásra nem javasolt országnak vagy térségnek minősítené az úticélt. Erről információt a Konzuli Szolgálat weboldalán (https://konzuliszolgalat.kormany.hu/) és a „Konzinfo Utazom” mobilapplikáció felületén talál.
 • Amennyiben Magyarország külügyekért felelős minisztériuma az utazás megkezdése előtt, utazásra nem javasolt országnak vagy térségnek minősíti az úticélt, úgy utasbiztosításaink a mindenkor érvényes utasbiztosítási szerződési feltételek értelmében NEM nyújtanak fedezetet.

A válaszként megjelölt információk általános érvényűek, minden egyedi káresemény elbírálása során a szerződéskötéskor érvényben lévő szerződési feltételek és kárrendezőink döntése az irányadó.

TIPPEK, TANÁCSOK:

1. Kövesse a Konzuli Szolgálat weboldalát!

2. Utazás előtt regisztráljon a Konzuli Szolgálat weboldalán! 3. Tartsa be az alapvető higiéniai utasításokat!

4. Ha utazását a koronavírus járványra hivatkozva mondja le, javasoljuk, hogy keresse fel azokat a szolgáltatókat (légitársaság, utazási iroda, szálláshely, stb.), amelyeknél utazását szervezte.

HASZNOS LINKEK:

– Egyéni és vállalati utasbiztosítási feltételek, ügyféltájékoztatók: colonnade.hu/ugyintezes/letolthetodokumentumok/

– Konzuli Szolgálat: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/

– A WHO ajánlásai a koronavírus okozta helyzetre vonatkozóan: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen