Egy paradicsomi sziget építése: Ocean Cay a National Geographic TV-n

National Geographic TV-csatornán nemsokára bemutatják az MSC vadonatúj műsorát, amely az MSC Ocean Cay Reserve megépítéséről fog szólni.

Gondolkozott már azon, hogy hogyan építenek meg egy ilyen paradicsomi szigetet? Ez az új háromrészes dokumentumfilm sorozat az Ocean Cay MSC Marine Reserve átalakítását követi nyomon az elsőtől az utolsó lépésig.

A filmet két év alatt forgatták, mialatt végig kísérték a teljes építkezést, beleértve az ipari hulladék tisztítását, a sziget átalakítását és átépítését, az infrastruktúra kiépítését, valamint a móló kialakítását a hajók számára, illetve a több, mint 75000 fa és cserje beültetését.

A közönségnek lehetősége lesz megnézni a tengeri ökoszisztéma helyreállítását, amely magában foglalja a tengerfenék tisztítását, egy korall-áthelyezési programot, és az együttműködés kialakítását a világ egy-két vezető tengeri szakértőjével a jövőbeli sikerének biztosítása érdekében. A sorozat 2019 decemberében fejeződik be, amikor is a sziget fogadja első látogatóit.

A SZIGET HELYREÁLLÍTÁSA

Az MSC Cruises egy sokoldalú helyreállítási stratégiát alakított ki, amely egykor az ipari homokfúrási helyszíneket lenyűgöző trópusi célállomássá változtatta. A hajótársaság mindvégig együttműködött környezetvédelmi mérnökökkel és más szakértőkkel a tengeri ökoszisztéma és a veszélyeztetett korallzátonyok újraélesztésének folyamatában.

EGY KÜLÖNLEGES ÉLMÉNY A SZIGETRE LÁTOGATÓK SZÁMÁRA

Az utasoknak lehetőségük nyílik kora reggeltől egészen késő estig élvezni az igazi bahamai hangulatot. Rengeteg olyan kirándulás és program közül választhatnak, amelyeknek célja, hogy a tengeri élővilágot közelebbről is megismerhetik. Többek között rendelkezésre áll snorkelezés, SUP bérlés vagy akár kajaktúra is. Kényeztetheti magát különböző luxus spa kezelésekkel, vagy csak lazíthat a forró homokban. Megismerheti a bahamai kultúrát különböző kézműves termékek, illetve helyi különlegességek által.

AZ MSC OCEAN CAY KÖRNYEZETVÉDELMI VÍZIÓJA

Az MSC alapítványa  tudósokkal és környezetvédőkkel karöltve azonosítja a különböző korall-fajtákat, más néven „Super Coral” nevű fajait, amelyekről bizonyították, hogy túlélik a szélsőséges óceáni körülményeket is. Ez a szakértői csoport egy kutatási programot alakított ki, korall óvodával és biocentrum létrehozásával, és törekvésük, hogy az Ocean Cay-n is gyakorlati és hosszú távú megoldások at dolgozzanak ki a korallzátonyok túlélésének biztosítása érdekében. Az utasok megismerkedhetnek a tengeri élettel és az Ocean Cay-n zajló fontos kutatásokkal is különböző programok keretein belül.

A műsor Magyarországon először Építsünk paradicsomszigetet címmel, 2020. augusztus 27-én este 9 órakor lesz látható.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen