Első amerikai női kapitány – Celebrity hajótársaság

Első amerikai női kapitány – Celebrity hajótársaság

A Celebrity hajótársaság áttörte a határokat 2015 júliusában, amikor Kate McCue-t nevezte ki a Celebrity Summit kapitányává. Az akkor 37 éves McCue az első amerikai női nagy luxushajót vezető kapitány, aki augusztusban vette át a Summit irányítását.

A CruiseCritic – hajós hírekkel is foglalkozó weboldal – interjút készített vele:

K (kérdés): Gratulálunk! Mióta vagy a Celebritynél és/vagy a Royal Caribbean hajótársaságnál?

V (válasz): 12 éve dolgozok a Royal Caribbean hajótársaságnak. Egy kisebb hajón kezdtem mint másodtiszt és eljutottam egészen a nagyobb hajókig.

K: A flotta mely hajóin hajóztál?

V: Nordic Empress, Brilliance of the Seas, Mariner of the Seas, Independence of the Seas, Allure of the Seas, Rhapsody of the Seas és  Jewel of the Seas. Amikor átkerültem a Celebrity Summit hajóra, az volt az első Celebrity hajóm!

K: Hogy kerültél a hajóiparba?

V: Amikor 12 éves voltam, a szüleim elvittek egy bahamai körutazásra. Beleszerettem a hajózásba és amikor kiszálltunk, mondtam az édesapámnak, hogy hajóút szervező (vagy igazgató) szeretnék lenni, és a fedélzeti szórakozásokat szeretném megtervezni. Az édesapám azt mondta, bármit csinálhatok, amit csak szeretnék, a hajó vezetését is beleértve. Jelentkeztem a California Maritime Akadémiára azzal a szándékkal, hogy luxushajókat fogok vezetni, miután megszereztem az engedélyt.

K: A Celebrity Summit annak a Celebrity hajónak tűnik, amely az új ötletek inkubátoraként szolgál. Így fog folytatódni akkor is ha te leszel ezért a felelős?

V:  A Celebritynek számos kezdeményezése van, amellyel új gasztronómiai koncepció, új szórakoztató kínálat fejlesztése a cél.  A Summit az én felügyeletem alatt is egy olyan hajó marad, ahol rendszeresen újításokat vezetünk be.

K: Mi volt az első munkád egy óceánjáró hajó fedélzetén?

V: Harmadtisztként kezdtem dolgozni, de egy másik hajótársaságnál.

K: Mi a kedvenc desztinációd, ahova legszívesebben hajózol?

A: Kedvelem a Karib-térség déli részét, mert kapitányként a munka egyik legjobb része a hajó manőverezése, és mind a szigetek, mind a kikötők itt olyan közel vannak egymáshoz, hogy a vezetéshez igen sokszor kell használnom a kezemet.

K: A sajtóközleményekben a Celebrity elnök-vezérigazgatója, Lisa Lutoff-Perlo azt mondta, hogy már akkor várta a kinevezést, amikor először találkoztatok. Mikor volt ez a találkozás?

V: 2013-ban találkoztam először Lisaval. Meghívtak egy éves kapitány/hotel igazgató konferenciára Miamiba, amelynek házigazdája Lisa volt. A legtöbb kapitány és hotel igazgató a Royal Caribbean nemzetközi flottájából részt vett az eseményen, amelynek óriási sikere volt.

K: 2015-ben az első amerikai női kapitánnyá váltál. A hajóipar még mindig egy kicsit olyan mint egy ‘fiú klub’? Példaképnek tekinted magad más nők számára a tengeren?

V: A hajóipar az idővel változik, úgy, mint a légi közlekedésben: növekedést látunk a nők foglalkoztatása terén, szóval remélhetőleg több nőnek nyílik majd lehetősége feljebb lépni a ranglétrán.

Forrás: http://www.cruisecritic.com
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen