Elültették az első fákat az MSC Ocean Cay Marine Reserve-ben - hajosutak.com

Elültették az első fákat az MSC Ocean Cay Marine Reserve-ben

Az MSC magánszigete az Ocean Cay MSC Marine Reserve egy év múlva fogadja első vendégeit. Az MSC Cruises komoly mérföldkövet ért el a sziget átalakításában az első fák elültetésével.

Az MSC Cruises vezető elnöke, Pierfrancesco Vago megjegyezte:

“Nagyon különleges pillanat volt a szigeten együtt lenni a csapattal, amely azért dolgozik éjjel-nappal ezen a hihetetlen projekten, hogy elképzelésünk valóra válhasson. Szavakkal nem lehet kifejezni a sziget természeti szépségét, mely igazán akkor válik valóra, ha ott állsz a helyszínen, a gyönyörű óceánnal körülvéve, semmi mással a horizonton. Alig várom, hogy egy év múlva üdvözöljem első vendégeinket ezen az igazán varázslatos helyszínen, azon az egyedülálló szigeten, amely új elvárásokat fogalmaz meg a karibi magán szigetekkel kapcsolatos tapasztalatokkal.”

A tereprendezési munkálatok során több mint 75 000 őshonos cserjét és növényeket fognak ültetni, beleértve több mint 60 fajta karibi fát, füvet, virágot és cserjéket, hogy így hozzanak létre egy igazi buja, trópusi környezetet. A beruházás során olyan létesítményeket kell létrehozni, amelyek magukban foglalnak egy 20 szobás kis szállodát, bahamai bevásárlóközpontot, amfiteátrumot, éttermeket, sport- és szórakoztató helyeket, gyógyfürdőt, mega jacht-kikötőt és kompirányító központot, valamint egy privát kikötőt, amely lehetővé teszi, hogy a tengerjáró hajók közvetlenül az Ocean Cay MSC Marine Reserve-be érkezzenek be. A világítótorony lesz a sziget egyik ikonikus építménye, és az esti szórakozás egyik fókuszpontja.

Az MSC szintén a sziget körül fekvő tengerfenék újjáteremtésének folyamatában van, ahova hamarosan változatos tengeri élővilág fog újra benépesülni.

„Már látjuk a tengeri élővilág visszahonosításának eredményeit. Számtalan homár, kagyló, hal és korall otthona lesz a tenger. Számunkra a tengerek és óceánok megőrzése a legfontosabb, és ez egy csodálatos lehetőség az igazi paradicsom megóvására és arra, hogy megtapasztalhassák utasaink a paradicsomot.” – tette hozzá Vago.

A sziget tisztítása során több mint 500 tonna ipari hulladékot és fémhulladékot távolítottak el, a sajtóközlemény szerint a végső szennyvíztisztítás is megkezdődik.

A szilárd alap megteremtése érdekében több mint 500 ezer tonna homokot és talajt helyeztek el a szigeten. Az MSC Cruises célja egy védett paradicsom megteremtése és a természetes korallok helyreállítása a sziget környékén, szoros együttműködésben a környezetvédelmi auditorokkal, a bahamai környezeti szakértőkkel és más szervezetekkel, hogy biztosítsák a bevált gyakorlatok követését. Az Ocean Cay-n található tengerészeti laboratóriumban olyan tervek készülnek, amelyek az éghajlatváltozással szemben ellenálló korallok kutatását célozzák meg annak érdekében, hogy betekintést nyerjenek a hasonló szigetvilágok élőhelyeibe.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen