Celebrity Flora - hajosutak.com

Érdekességek a Celebrity Flora hajóval kapcsolatban

A népszerű Cruisecritic oldal szerkesztői abba a szerencsés helyzetbe kerültek, hogy megtekinthették a Celebrity Flora hajó építési munkálatait.

Ez az első olyan hajó, melyet kifejezetten Galápagos-szigeteki útvonalra terveztek.

A hajó tervezése már réges-régen megkezdődött. A tavalyi év a Celebrity Edge-ről szólt, hála a különleges formatervezésnek, de a Celebrity Flora hatalmas előrelépés az innováció terén.

A hajó vízrebocsátása hamarosan megkezdődik. Május 15-én elindul a holland hajógyárból a Galápagos-szigetekre, ahol a június 30-án kerül sor a névadó ceremóniára.

Lássuk, milyen benyomások születtek a Celebrity Flora-ról:

Végtelen lehetőségek:

Celebrity Flora - hajosutak.com

Mindössze 50 kabin illetve lakosztály található a fedélzeten, amelyekben egyidejűleg maximum 100 utas elszállásolása lehetséges, hiszen nincsenek három- vagy négyágyas lakosztályok a Galápagos-szigetek szigorú kapacitáskorlátozásai miatt. 22 darab Sky Suites (lakosztály) rendelkezik normál balkonnal, 16 darab pedig úgynevezett végtelen balkonnal. Az új Infinite Veranda a Celebrity Edge fedélzetén debütált, melynek segítségével ablakos kabinjából nemhogy balkonos válhat egy pillanat alatt, hanem inkább úgy érezheti, mintha a szoba lenne maga a balkon.

A Celebrity vezérigazgatója, Lisa Lutoff-Perlo szerint: „Ha tehetnénk, az összes kabinnál ezt a különleges megoldást választanánk.”

Vélemény: A csapat nagy részének tetszik ez a balkon megoldás, hiszen nagyon innovatív ötlet, s a szobák méretét is növeli. Mások szerint pedig inkább hasonlít egy hatalmas ablakra, mint erkélyre. Továbbá, az ablak csak félig ereszkedik le, ezért nem teljes az élmény számukra.

A kabintervezés szempontjából jó ötletnek tartják azt, hogy az hálószobák és a fürdőszobák rendelkeznek ablakkal. Szeretik a homályos üveget, amely elválasztja a fürdőszobákat a hálószobától, valamint a hatalmas sugarú mennyezeti esőztető zuhanyfejet, valamint a külön csapokat.

A vastag szőnyeg, a sötét faburkolat és a tompított bézs árnyalatú szőnyegek és a falak minden lakosztályba luxus hangulatot varázsol.

Dicséret jár a hajótársaságnak az egyszer használatos műanyagok betiltásáért. Ehelyett mindenki üveg palackot kap, melyet csaptelepes szűrésű vízzel tölthetnek fel az utasok.

Design:

A hajó egy igazi megajacht, és nemcsak ránézésre, és ez nem véletlen: Lutoff-Perlo is így nevezi. Ez az első hajó, melyet az elmúlt hatvan év alatt Hollandiában kezdtek építeni. Egy olyan országban, melynek építészete a megajachtokról ismert.

A hajófar, valamint a lenyűgöző Penthouse lakosztályok hangulata tényleg átadja a jacht hangulatot.

A belső terek tágas kialakításának köszönhetően elkerülhetjük a zsúfoltság érzetét. Kétszer olyan tágas, mint a Celebrity Xpedition, melynek utaskapacitása megegyezik a Flora-val.

Bruttó 5.700 tonnájával viszonylag apró hajónak számít, de ennél nagyobb méretű hajó nem juthat be a Galápagos területére. A Discovery Lounge (társalgó) hatalmas képernyővel rendelkezik, a Seaside étteremben hatalmas tér van az asztalok között, A Sky lakosztályok mérete 23 négyzetméternél kezdődik, melybe nem számít bele a 9 négyzetméteres balkon.

A hajóút ára nagyjából kétszerese a Celebrity Xpedition hajójának, nagyjából 8.000 $/fő egy hét éjszakás utazás, melynek ára magába foglalja a nemzetközi repülőjegy árát, transzfereket, all inclusive ellátást, parti kirándulásokat, Wi-Fi-t, valamint a kötelező borravalót).

Speciális kikötés:

A Celebrity Edge akarva-akaratlanul forradalmasította a a Magic Carpet (Varázs szőnyeg) kifejlesztésével a hajó kikötést. A Celebrity Flora pedig az úgynevezett marina használatával oldotta meg, ami a hajó hátsó részénél lentebb helyezkedik el, lehetővé téve az utasok számára, hogy egyszerűen lelépjenek a merevfalú, felfújható csónakok egyikébe.

A csónakok merőlegesen rögzítve vannak a hajóra, ami azt jelenti, hogy a hajóval együtt mozognak. Ez igazán fontos szempont a mozgássérültek, a nagyon fiatalok, illetve idősek számára, akik számára nehezebb lehet egy mozgó csónakba történő átszállás.

A csónakok kétszere szélesebbek hagyományos méretű társaiknál, így az utasok kényelmesebben elférnek.

A marina zuhanyzóval, szekrényekkel és akasztókkal rendelkezik, a vizes ruhák szárításának érdekében.

Hiteles környezetvédelem:

A Celebrity hajótársaság nagyon komolyan veszi a Galápagos-szigetek gondozását, és azt, hogy a luxus hajóutak ne menjenek a törékeny környezet rovására. (2003 óta az utasok 30.000 fát ültettek, és 95% döntött úgy, hogy önkéntes támogatóvá válik.)

 • A Flora 200 négyzetmétnyi napelemmel rendelkezik, s ez az egyetlen hajó a Galápagos-ban, mely ellensúlyozva a szén-dioxid-kibocsátását.
 • Minden halat, kagylót, zöldséget és gyümölcsöt helyben szereznek be, csökkentve a globális élelmiszer-kereskedelem környezetszennyező hatásait.
 • A fedélzeten nincs eldobható műanyag.
 • A legmodernebb szennyvíztisztító létesítményekkel rendelkezik.
 • A dinamikus helymeghatározó rendszer lehetővé teszi, hogy a hajó egy helyen rögzítve maradhasson, anélkül, hogy horgonyokat használnának, ami segít a korallok védelmében.
 • Az azipodok (motorhajtóművek) gumi burkolatban vannak elhelyezve, ezáltal elnémítva a zajt, ami kisebb zavart okoz a tengeri állatok számára.

Kempingezés:

Vannak, akik úgy vélik, hiányzik nekik éjszaka a kemping-élmény, miszerint a csillagok alatt éjszakázhatnak. A Flora fedélzetén egy két személyes ágy „a csillagok alatt” 299 $/fő.

Összességben:

Ez egy csodás hajó – szépen megtervezett, jól átgondolt és tökéletesen illeszkedik az érintetlen vizekhez, amelyeken vitorlázik, és a törékeny szigetek mellett. Látszik, hogy rengeteg időt és energiát fektettek a hajó berendezéseinek, formáinak tervezésével.

Esetleg lesz majd testvérhajója a Celebrity Flora-nak?

„Soha nem mondom, hogy soha” – válaszolta Lutoff-Perlo. „Felmerült már az ötlet, de még nem tettünk semmi konkrétat az ügy érdekében.”
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen