Genova - hajosutak.com

Genova 5 kihagyhatatlan látnivalója

Genova Olaszország legnagyobb és a Földközi-tenger második legnagyobb kikötővárosa, Marseille után.

Szűk, kanyargós utcái, hatalmas kikötője, csodálatos építészeti remekművei és varázslatos hangulata teszik ellenállhatatlanná a várost.

Az MSC, Costa és Princess hajótársaságok számtalan olyan utat kínálnak, melyek során nem csak a Földközi-tenger legjavát, hanem  Genovát is felfedezhetjük.

Az MSC Magnifica 117 napos világ körüli hajóútja is érinti majd Genovát.

Lássuk, mit érdemes felfedezni a meghitt, mégis nyüzsgő nagyvárosban.

Kolumbusz Kristóf emlékmű

Máig sokan hivatkoznak Genovára, úgy, mint Kolumbusz Kristóf szülőhazája. Az utazó, tengerésztiszt és az amerikai kontinens 1492-es felfedezője híressé tette a várost.

Nem meglepő, hogy a genovai hajós tiszteletére alkottak egy monumentális emlékművet.

Kolumbusz Kristóf - Genova - hajosutak.com

Piazza De Ferrari

A hatalmas tér az 1930-as évekbeli bronz szökőkútjáról ismert, és több fontos  intézménynek ad otthont. Ez a különleges helyszín ajtó a történelmi és kulturális központhoz és közkedvelt találkozási pont a lakosok és a turisták számára.

Érdemes este is megcsodálni a szökőkutat, ugyanis kivilágítva, mesés színekben pompázva teljesen más hangulatot ad a térnek.

Piazza de Ferrari - Genova - hajosutak.com

Kikötő

A Régi kikötő (Porto Vecchio): a hegyek között, a Genovai-öbölben terül el. Tíz mólóval rendelkezett, de a megnövekedett hajóforgalomnak köszönhetően ez kevésnek bizonyult, így szükségessé vált egy új kikötő felépítése is.

Érdemes megcsodálni az óriási tengerjárókat, melyek csak arra várnak, hogy fedélzetükön több ezer utas élvezze az utazás különleges formáját.

A nyüzsgő forgatagtól távol, a régi kikötő inkább a nyugalomról, feltöltődésről szól. Kis jachtok, csónakok ringatóznak lágyan a vízen.

Kikötő - Genova - hajosutak.com

Spanyol galleon

Izgalmas kincsre bukkanhatunk a régi kikötő keleti oldalán, egy Neptune nevű hadihajó másolatának képében. A 63 méter hosszú, 16 méter széles árbocost 1984-ben építették, Roman Polanski Kalózok című filméjhez.

Neptune - Genova - hajosutak.com

San Lorenzo katedrális

Az 1118-ban felszentelt székesegyház építési munkálatai 1098-ban kezdődtek el. Gyönyörű kidolgozás, a belső és külső teret egyaránt a szürke és fekete szín uralja. Fantasztikus részletességgel dolgozták ki a hatalmas belső teret.

A középkori freskók maradványai mellett, a barokk építészet modern jellegzetességei is felfedezhetőek az épület belsejében, mely a középkor társadalmi és politikai események fontos színtere volt.

Basilica Della Santissima Annunziata del Vastado - Genova - hajosutak.com

Forrás:

www.vilaggamentunk.com/spanyol-galleon-genovaban/

https://en.wikipedia.org/wiki/Basilica_della_Santissima_Annunziata_del_Vastato
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen