Great Stirrup Cay vs CocoCay - hajosutak.com

Great Stirrup Cay vs. CocoCay

A magánszigetek általában a legfényűzőbb desztinációk, ellenben már nem csak a gazdag és híres emberek számára elérhetőek. A legtöbb hajótársaság már minden utas számára lehetővé tette, hogy meglátogathassák a privát szigetüket.

A Norwegian Cruise Line (NCL) magánszigete a Geat Stirrup Cay, a Royal Caribbean Hajótársaság bahamai paradicsoma pedig a CocoCay, ahol lehetőség nyílik a pihenésre és a felhőtlen kikapcsolódásra. De vajon mi a különbség közöttük? Hova érdemes ellátogatnunk és miért?

Graet Stirrup Cay - NCL - hajosutak.com

Hasonlóságok a két sziget között

Bár mindkét sziget más hajótársasághoz tartozik, mindkettőről elmondható, hogy a Bahamákon találhatóak, és kizárólag a hajós turizmushoz tartoznak. Más szavakkal élve, csak a hajótársaságokon keresztül elérhetőek az ide történő utazások.

Strandok:

Mindkét szigeten fehér homokos strandok és pihenőhelyek találhatóak azok számára, akik kikapcsolódásra és szórakozásra vágynak. A Great Stirrup Cay területén három strand található: Bertram’s Cove, Cabana Beach és Fiesta Beach, az utóbbi a leginkább félreeső. Hasonlóképpen, három strand van a CocoCay-en is: South Beach, Coco Beach Club (plusz térítés ellenében) és Chill Island. Ezeken felül számos belső medencehelyiség lelhető fel a CocoCay-n.

Kunyhók és bungalók:

Ezeken a szigeteken ingyenesen használhatók a székek és a függőágyak (napernyők a Cococay-en), míg a kunyhók (Cabana), bungalók, napozóágyak és napernyők díj ellenében bérelhetők. A kunyhók (Cabana) bérleti díjai a Great Stirrup Cay-nál 445 dollárnál kezdődnek, a CocoCay-en pedig 299 dollárnál.

Étkezés:

A Great Stirrup Cay-n és a CocoCay-en egyaránt található ingyenes étkezési lehetőség, beleértve a svédasztalos reggelit és a snackbárokat. A CocoCay ingyenes éttermei a Skipper’s Grill, Chill Grill és két snack Shack, míg a Great Stirrup Cay-nél ingyenes lehetőségek a Beach Buffet, az Abaco Taco és a Jumbey Beach Grill.

Bárok:

Egyik szigeten sem maradnak szomjasak az utasok, hiszen a közelben mindig akad egy bár hívogató italokkal. A Great Stirrup Cay-n a fő bárok között található a Bacardi bár, a Bertram’s bár és a Patron bár, a CocoCay-n Jack Captain, az Oasis bár és egy úszó bár található többek között, illetve van még egy önkiszolgáló söröző is.

Az italokért fizetni kell, ellenben a hajótársaságok kínálnak külön italcsomagokat is a szigetlátogatásokhoz.

Snorkel:

A Great Stirrup Cay türkizkék vízéből kilátás nyílik a mesterséges zátonyra elsüllyedt hajódarabokkal és az NCL által létrehozott víz alatti szoborkerttel, míg a CocoCay-en egy elsüllyedt repülőgép látható. A snorkel felszerelés mindkét szigeten fizetős, ellenben lehet vinni sajátot is.

Különbségek a szigetek között

Méretek:

A Great Strrup Cay az első magánsziget, amely 268 hektáros, míg ezzel szemben a CocoCay csupán egy 140 hektárral rendelkezik.  Az előbbiektől függetlenül a CocoCay egy sokkal fejlettebb terület.

Elfoglaltságok és látványosságok:

A CocoCay a „Perfect Day” koncepciójával, jelenleg Észak-Amerika legmagasabb vízicsúszdájával, legnagyobb hullámmedencéjével, illetve édesvízi medencéjével büszkélkedhet. Ezen kívül egy hőlégballonos kalandozás, rendkívül hosszú kötélpálya, és rengeteg izgalmas programlehetőség vár az utasokra, egy igazi hatalmas aquaparkban. A Great Stirrup Cay-en kajakozás, vízi ejtőernyőzés, 15 mini zátony a snorkel szerelmeseinek, és rájaetetés is az ingyenes elfoglaltságok között van. Van egy szalmapiac is, ahol a bahamai eladók kézműves termékeiket árusítják. Mindezek mellett foglalható egy különleges utazás a szomszédos „Kincses szigetre”, ahol együtt lehet úszni a parton megtalálható malacokkal.

Azoknak az utasoknak, akik a kényelmet és egyben az aktív pihenést is keresik, akár gyerekek számára is, azoknak a CocoCay a tökéletes választás, azok számára pedig, akik egy pihentető környezetben szeretnének kikapcsolódni, a Great Stirrup Cay a legtökéletesebb választás.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen