Norwegian Escape - NCL - hajosutak.com

Hajótársaságok a hurrikánok károsultjaiért

Harvey, Irma és José – idén az elmúlt évek legerősebb hurrikánszezonján van túl a Karib-térség. A tomboló vihar jelentős károkat okozott a térségben, de szerencsére néhány hajótársaság minden tőle telhetőt megtett és tesz az itt lakók és turisták védelméért és a kármentesítésért.

A Norwegian Cruise Line (NCL) hatalmas hajójáról, az Escape-ről már sokat olvashattunk Irma hurrikánnal kapcsolatban: ez a hajó Irmát megelőzve, a tervezettnél 2 nappal korábban kikötött Miamiban, hogy az itt élő utasainak legyen ideje felkészülni a hurrikán érkezésére. Ezután felvette a lezárt repülőtér miatt itt ragadt turistákat, és kihajózott, hogy kitérjen Irma várható nyomvonalából. A hajó a vihar elvonulta után sem tudott rögtön kikötni, Miami kikötőjének megrongálódása miatt. Fedélzetén a stresszes utazás alatt az italokat mindenkinek ingyen szolgálták fel.

A Norwegian Sky Irma pusztítása után több, mint 900 St. Thomason nyaraló turistát szállított vissza Miamiba, miután a hurrikán letarolta Charlotte Amalie repülőterét.

A hajótársaság ezenkívül pénzbeli és egyéb adományokat (ételt, vizet, építőanyagokat, orvosi eszközöket…) gyűjt a károsultak megsegítésére.

A Royal Caribbean International 4 hajóját vonta be a kármentesítésbe. A Majesty of the Seas St. Thomas szigetére szállított ételt, vizet, jeget és egyéb ellátmányt, majd az itt ragadt turistákat felvette és San Juanba vitte, ahol a működő nemzetközi repülőtérről haza tudtak utazni.

Az Adventure of the Seas szintén San Juanban és St. Maarten-ban segített, az Empress of the Seas Kubában, Florida Keysben és Tampában állt készültségben, bevetésre készen.

Mikor a hajótársaság hírt kapott Irma várható Floridába érkezéséről, az Enchantment of the Seas tervezett bahama-szigeteki útját lemondták, és a cég floridai irodájában dolgozó alkalmazottakat és hozzátartozóikat vették fel a hajóra, majd kihajóztak velük, így evakuálva őket, hogy elkerüljék a hurrikánt.

A Carnival Cruise Line a hurrikán elvonulása után St. Kittsre és Grand Turkre szállított ellátmányt a Carnival Fascination fedélzetén, továbbá a hajó minden hajóútját lemondták 2018 februárjáig, ugyanis addig folyamatosan segít a helyreállítási munkálatokban a térségben.

A hajótársaság ezen felül pénzbeli adománnyal is segíti a hurrikánt elszenvedett vidékeket: 2 millió dollárt adományozott Harvey után Houstonnak és Galvestonnak, és további 10 millió dollárt Irma után Floridának és a Karib-térségnek a helyreállítási munkálatok segítésére.

Az Oceania Cruises deluxe hajótársaság pedig különleges akciót hirdetett, hogy segítse a Karib-térséget: a karib-tengeri hajóutak foglalása után 400 € adományt ad a károsult térségnek, ezzel próbálván segíteni a Karib-tenger turizmusának helyreállítását, továbbá motivációként 400 € kedvezményt is ad kabinonként a karibi hajóutak árából.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen