Half Moon Cay - hajosutak.com

Half Moon Cay – a Carnival Hajótársaság magánszigete

A Half Moon Cay egy páratlan üdülőhely a Bahamákon, mely a Carnival Corporation tulajdonában van, és a Carnival Hajóársaság, illetve a HAL (Holland American Line) óceánjáróival juthatunk el ide.

A kristálytiszta türkízkék víz, a fehér homokos strand, az izgalmas programok és a finom ételek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy Karib-tengeri hajóút legfontosabb állomása a Half Moon Cay legyen!

Vajon mit érdemes tudni a világ egyik legszebb privát szigetéről?

Hol található a Half Moon Cay?

A Half Moon Cay egyike annak a 700 szigetnek, amelyek a Bahamákat alkotják. Nassau városától kb. 160 km délkeletre, a Cat Island és az Eleuthera sziget között fekszik. A part vize nem elég mély a dokkoláshoz, ezért kisebb hajókkal lehet elérni.

Mi mindent lehet csinálni a szigeten?

 1. Csak élvezzük a strandolást!

A Half Moon Cay két mérföld hosszú, gyönyörű, fehér homokos strandja van. Rengeteg napozóágy rendelkezésre áll, és bármikor elkortyolhatjuk kedvenc koktélunkat, a strandon megtalálható 4 bár egyikéből.

TIPP: Ha nem kedveli a zsúfolt partszakaszokat, érdemes kicsit távolabb sétálni az üdvözlőkaputól, ahol kevesebben vannak. A strandoláshoz mindenképpen napvédő krémekkel érdemes készülni!

 1. Túrázás

A sziget rendkívül gazdag növényvilággal rendelkezik. A 2400 hektáros természeti szépségnek csupán a 2%-át alakították át, megőrizve az őshonos növény- és állatvilágot.

A Half Moon Cay területén homokos és utakkal ellátott tanösvények vannak. Ezeken az utakon olyan helyekre kirándulhatunk, mint aStingray-öböl vagy a Bonefish Lagoon, illetve a Pegasus Ranch, ahol lovaglásra is lehetőség nyílik.

 1. Izgalmas kirándulások

A parti kirándulások során könnyedén hódolhat a mozgás örömének. Azok, akik imádják az aktív tevékenységéket, választhatnak a kerékpártúra, lovaglás, búvárkodás, kajakozás, motorcsónakozás közül.

 1. Szórakozás a gyermekeknek

A gyerekek önfeledten játszhatnak a sziget-tematikára épülő kalandos aqua park területén. A kalózhajók ágyúiból származó frissítő permet és a számos vízi játék hűsítő szórakozást ígérnek.

 1. Vásárlás a bolhapiacon:

Nincs is jobb helyszín a különleges emlékek és szuvenírek megvásárlására, mint egy magánsziget bolhapiaca, ahol igazi, kézzel készült kincsekre bukkanhatunk. Egy gyöngyből készült ékszer remek választás lehet, de érdemes elmenni a helyi postára is, ahol gyönyörű bahamai bélyegeket és képeslapokat árulnak.

 1. Játék a strandon:

A nyaralás közbeni sportolás egyik legélvezetesebb módja a strandjátékok kipróbálása. Ilyen lehet a röplabda, foci, lábtenisz. A sportközpontban lehetőség van a szükséges eszközök bérlésére.

 1. Madár les:

Az állatbarátok legnagyobb örömére, a szigeten 1982-2010 között több mint 47 különböző madárfajba tartozó állatot véltek felfedezni.

A leggyakoribbak a vízimadarak (korom-, rózsás-, barnacsér), valamint a gázlómadarak (kócsag, vörös kacsa, gém).

 1. Élvezze az utánozhatatlan ízeket:

Egy felejthetetlen bahamai koktél és egy igazi, tengerparti barbeque! Kell ennél több? A sziget 4 bárjában kínálják a különleges italokat. A legrendhagyóbb helyszín a Captain Morgan’s Bar, mely leginkább egy régi kalózhajóra hasonlít.

A sziget főéttermében olyan ízletes finomságok közül lehet választani, mint például a grillezett hamburger, hot dog, csirke, hal és friss saláta.

 1. Luxus pihenés:

Béreljen egy igazi luxus, tengerparti kunyhót, ahol a kikapcsolódásé és pihenésé a főszerep! Természetesen számos napozóágy is elérhető a szigeten, de ha egy igazi privát oázisra vágyik, ahova nem csupán a perzselő napsugarak elől bújhat el, hanem igazi kényelemben lehet része, válassza a tengerparti kis villákat! Saját személyzet, ital és étel választék, masszázs, légkondicionáló, pezsgőfürdő, zuhanyzó és gyönyörű kilátást biztosító erkély adja meg a hangulatot.
ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT A KIVÁLÓ HAJÓÚT AJÁNLATOKRÓL!

  A csillaggal jelölt mezők kötelezően kitöltendők.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, az adatkezeléshez a szolgáltatás (ajánlatadás) igénybevétele céljából hozzájárulok.*
  igen

  Hozzájárulok, hogy az adatkezelőtől (For Two Kft.) marketing anyagokat kapjak.
  igen